reklama

Keď niečo chcete, musíte sa prihlásiť a "oné" na obed

Pani učiteľka povedala. "Deti, keď niečo chcete povedať, musíte sa prihlásiť."

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (zdroj: Web)

Na obede: "Manželka sa v sobotu rozprávala so starkou. V tom ich naša malá princeznička upozorní. Starká, ak niečo chceš, musíš sa prihlásiť." Od toho dňa sa doma všetci poctivo hlásia. Všetci to na obede rozoberáme, smejeme sa. Chcete sa doma hádať s manželkou/manželom? No, musíte sa prihlásiť ... smejeme sa pri polievke všetci. Tieto príbehy zo života s detičkami sú také milé ...

"Mamina, však narastiem", počúvam moje dieťa od prvej a druhej triedy na "základke". Anina je blondínka. O hlavu vyššia od môjho tretiaka. Spolu sa cez prestávky hrajú. Spolu chodia na obedy, spolu sedávajú pri jednom stole. Držia sa za ruky. V tretej triede pribudlo vyprevádzanie po škole a pusa na líčko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Mamina, ja som vymenil Aninu za Neldu, nevadí?" vraví môj tretiak. Nelda je štvrtáčka. Blondínka. O hlavu vyššia. Po škole sa vozia na kolotočoch. Vraj má stále aj Aninu. "Idú po mne už aj druhé, ale ja ich nechcem" dozvedám sa na záver.

Tretiaci mali v škole celý deň "suplovanie". A čo ste sa dnes učili? "Nič", odpovedá môj tretiak. A čo máte na úlohu? "Nič", zaznie odpoveď, "hrali sme sa celý deň."

Tretiak sa učí básničku. Mária Rázusová - Martáková. Ranená breza. Mesiačik veľký zlatistý bozkával brezu na listy: "Brezička, breza riekni mi, prečo tak plačeš noci, dni?"

A čo ste dnes mali na obed? "Oné", dostávam odpoveď. "No vieš mamina, také oné." Tak už mi to je všetko jasné ...

Petra Jamrichová

Petra Jamrichová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáMesto pod UrpínomO životeCestopisyPolitika

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu