reklama

Nočný návštevník

Prišiel oddych,veľmi som sa tešila,nakoľko mi týždeň priniesol dosť stresov a vyťaženia. A tak som vyrazila.Vo vzduchu som už cítila zurčanie potoka,padanie jesenného lístia a šum novembrového vzduchu,hotová rozprávka.Jednoduchým cieľom môjho oddychu bola chata.Samozrejme ďakujem môjmu dobrodincovi bratovi,že mi ju prepožičal,aj keď trvalo asi štyri hodiny,kým som sa aklimatizovala a prispôsobila som vykurovaciu teplotu na 20 stupňov celzia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Navliekla som staré tepláky,teplé ponožky, nosila drevo,dýchalavzduch, pozerala smerom na les a uvedomovala si, že ako je na svete krásne,keďmáme prírodu a voňavé hory.

Nastal večer, scrable začalo nudiť,oči sa jemne zatvárali a tak som sa rozhodla,že pôjdem na ucho.Zo začiatku som bola mierne nervózna,nemohla som za svet zaspať.Cítila som sa ako v jame,ani obraz ani svetlo,len vonku bolo počuť hukotvýra, ktorý zrejme zaregistroval hraboša a zostal nervózny,že ho nevidí ako ja som nevidela ani na centimeter.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podotýkam,že chata je na kopci,celkom pekná divočina, samota,kde si aj diviaci rozmyslia či majú ryť rypákmi naďalej a pokračovať v cestealebo to otočiť, zhodiť pásiky a zalahnúť do bahna.

Spánok sa dostavil trošku neskôr ako som predpokladala, pretožepriznávam nie som padavka ale trvalo mihodnú chvíľu, kým som zrátala podvedome ovečky,baču aj psa.My ženy sme už také, potreba volá, aj v noci.Neminuloto ani mňa a keďže môj perfektný brat má toaletu v suteréne,logickymusíte vyjsť z chaty von a zísť dolu schodmi,aby ste uspokojili svoje normálne ľudské potreby.

Pri tejto predstave som zlenivela a nechcelo sa mi,ale...jaj,musela. Samozrejme som veľmi šikovná,osud mi to nadelil uždo vienka.Nechala som zažnuté vonkajšie svetlo,na ktoré som zabudla,čižesvietilo tam dosť dlho a keď som otvorila dvere,zažila som prvý šok......nálet, no to nebol nálet ale extrémna rýchlosť typu Mig 21. Hmyz rôzneho druhu asamozrejme si vybrali ako vhodný objekt na uskladnenie moje vlasy, ktoré sa v túchvíľu ponúkli ako lapače.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Okamžitý vreskot.... do tmy,husacia koža,ale čo.... nie som predsa netýkavka.Oprášilasom sa a pokračovala v ceste na toaletu ďalej,olepenáhmyzom,svetluškami,zlatohlávkami a nočnými motýľmi, ale už opatrnejšímkrokom s mierne vystresovaným výrazom na tvári.Vypla som batérku,kvôli hmyzu a išla dolu za vytúženou toaletoupo slepiačky a hmatom.

Zrazu započujemnejaký šuchot....no čo ,pomyslím si, myš alebo ježko..je tam toho,určite ma to nezožerie a ponechá na žive...Samozrejmemoja intuícia bola chybná.Z nedočkavosti a priznávam aj z opatrnostisom zažala baterku a čo som uvidela pred sebou ma zaklincovalo do zeme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Otvorila som ústa,pričupila na zem a kochala sa.Bolo mijedno,že je zima a fúka ale to zlaté milé zvieratko tam stálo a žmurkalona mňa,celé vystrašené že na neho svietim aj na jeho úžasne žlté fliačky.Bolato salamandra škvrnitá jednoducho neuveriteľne pekná,celkom veľká,asi ajnapapaná,pretože mala väčšie bruško,úplná krásavica.A tak sme sa hodnú chvíľkuna seba pozerali,žmurkali a napokonsom spokojná z nočného výjazdu zostala príjemne prekvapená.

Preto vedzte,že keď ste takéto zvieratko objavili,svedčí too tom, že sa tam má veľmi dobre, nakoľko ako som sa dočítala,obľubuje čistéprostredie,studničky,potôčiky,kde sa aj s radosťou rozmnožuje.Jejpochúťkou je hmyz,nepohŕdne ani malými slimákmi/neviem či väčšie prehltne/ a cez deň si zvyčajnepodrieme.Má rada noc,súmrak,pretože vtedy sa v nej objavujú skvelé loveckéschopnosti,ktoré som jej zrovna mojím nečakaným príchodom prekazila.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak sa teším na ďalší výlet na chatu s tým,že ponociach sa budem zabávať rátaním koľko sa ich tam prisťahovalo.Salamandra má ešte jednuvýhodu,je zákonom chránená,čiže celkom jej aj závidím,má široké kompetencie a Vám nič iné nezostáva len sa na ňu pozerať,fotiť a prípadne usmievať ak chcete.

Obrázok blogu


Čo sa týka fotiek salamandry mám,ale radšej ich nezverejňujem,triasli sa mi ruky a aj tak vypadajú,možno na budúce..to už budem hádam pripravená

Jana Mitošinková

Jana Mitošinková

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Člen skupiny Ž. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu