reklama

Hodiny Kapitola IV.

Krajšie ráno som ešte nezažila.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zobudila som sa na to, že ma niektonežným slovom a dotykom budí. „Zojka vstávaj,škola volá!" Cítila som sa ako za detskýchčias. Každé ráno, keď ma mamka budila do školy.„Bože ja som na to úplne zabudla. Škola! Ešte že začínamo deviatej."

Hugo mi pripravil raňajky, zatiaľ, čosom sa umývala. Chlebík s lekvárikom a kakaukom.

Do školy som sa viezla ako hrdáslečna.Autom. Spolužiačky len váľali oči. „Zoja to ktoje?" A moja odpoveď bola úsmev. V škole mi to išloneuveriteľne pomaly.Celú tú dobu som myslela len naDrahého.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hneď po škole som utekala za nímdo práce.Pomaly ma začal zaúčať do tajovbiznisu.Vtedy som mu povedala, že dnes spím na intráku.Večerma odviezol na internát. „Ozaj aby som nezabudol, zajtra mámpredstavenie.Dúfam, že prídeš." Pobozkal ma a jasom zmizla v dverách internátu.

Ako vždy, kamošky boli hneď ovšetkom informované.Večer som si musela vypýtať odvychovávateľky priepustku na zajtrajšie predstavenie.A čosom sa nedozvedela.Aj ona s nejakými dievčatami sa idúkultúrne vyžiť.

V škole som hneď zlanárilaJanu aby so mnou šla. A nech zoberie aj jej priateľa Petra. Onasúhlasila.Hugo nám mal zaobstarať lístky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Večer som sa upravila.Od nejakýchbáb som si požičala elegantné nohavice a topánky.Umňa nebolo zvykom mať elegantné veci. Sveter som nejakýmala. Do mesta som šla busom aj s vychou a spolkom.S Janou som boladohodnutá, že sa stretneme pred divadlom. A tak sa ajstalo.Jana bola riadne "vyfešákovaná", ale aj jasom dostala pochvalu, že to sa tak často nevidí aby Zojabola elegán. Išli sme do vnútra po lístky. Malibyť rezervované na moje meno.Ale neboli. „Ježiš, čoteraz?" Jana dostala skvelý nápad. Ako učeň nadramatickom krúžku už mala nejaké tie skúsenostis pretvárkou, či herectvom. Podišla k uvádzačke.„Viete pani, nemohli by Ste nás pustiť na predstavenie? Mysme študenti pána Jablonského a mal námrezervovať lístky na predstavenie, no asi nejakozabudol.Viete, ľudia v dnešnej dobe sú uponáhľaní,tak asi na nás zabudol."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Nie",znelo od tej ženy.

„Ale my mu máme z tohtopredstavenia napísať prácu, a ak mu juneodovzdáme...", snažila sa zachrániť situáciuJana.

„No tak teda dobre", znelo. „Aletoto je prvý a aj poslednýkrát. Hore poschodoch, a stojte pri dverách."

Tak nás to všetkýchpotešilo. „Jana si super!", povedala som ja a aj Peter.

Celé predstavenie sme presedelina schodoch.

Po predstavení sme si mali ísťs Hugom sadnúť na pivo.Lenže môj čas do koncapriepustky sa krátil. Ešte som zastihla vychu a vypýtalasa na dlhšie. „O desiatej nech si na internáte!",odpovedala. Jej odpoveď ma neuveriteľne potešila, ale keď somzistila, že mi ostáva hodina, tak som sa cítila dosťbiedne. Ja, Janka a Peter sme teda šli do podniku niečo objednať,kým príde Hugo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Konečne došiel.Predstavenie a jehosme vychválili do nebies.Janka s Peťom mi sľúbili, žema hodia na intrák.Naša debata bola dlhá a tak sompozabudla na čas.Uvedomila som si to až ,keď bolo o dve desať.

„Do riti! Ja nestíham prísťdo dvoch minút na internát ani keby dom sa zmenila navýchor!"

„Ale v pohode, veď máš eštečas" ,povedali všetci ostatní.

„Tak super, zase budem mať zdrby,ale...", a hneď som volala babám na intrák abypovedali, že dnes neprídem.No už bolo neskoro.Vychy mazháňali, dobrých päť minút.Už to nemalozmysel ísť na intrák.Veď som sa tak dobre bavila.Aaby som zase otravovala druhých, tak to nie.Moja chyba, aspoňviem, že nabudúce sa nemám spoliehať na druhých.Janusom zavolala na WC a opýtala sa či môžem prespať unej.Nechcela som ísť k Hugovi.Ani neviem prečo.Jananašťastie súhlasila.

Peter nás všetkýchrozviezol a ja som nocovala u Jany.

Jana Paulíková

Jana Paulíková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mojím snom je stať sa Herečkou..pretrváva vo mne už od dectva :D a milujem kone..je to moje hobby, ktorému sa venujem už cca 7-8 rokov..len keby som mala na ne viacej času..nevadí...raz, keď budem veľká a budem mať veľa peňazí si kúpim koňa, ktorý bude iba môj :D ("SNY SÚ FASA") Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu