reklama

Ľudia ako my ? No to asi nie.

To sú časté slogany jednej novej strany. Vraj občianski kandidáti ? A kto je to občan, alebo človek? Asi ten, kto je v spojení s viacerými firmami. Aspoň tak je to v Petržalke. Pri tejto strane figuruje 7 z ôsmich kandidátov v rôznych firmách. Veľa krát majú niečo spoločné s mestom. Približne 90 000 zo 103 000 voličov Petržalky by malo figurovať v rôznych firmách, teda pokiaľ by sme mali uplatniť slogan ľudia ako vy. Nie je nám Petržalčanom dobre ?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Takže jeden z „občianskych" kandidátov podľa všetkého najprv pôsobil v Žiline. Celkovo pôsobí, alebo pôsobil od roku 1994 v 14tich firmách. Z toho už 5neexistuje. Z toho bol 2 krát konateľ, 2 x spoločník, 2 krát predseda predstavenstva, 2 krát členom dozornej rady a 2 krát členom predstavenstva. Veľa z nich má veľa spoločného s našim hlavným mestom. Momentálne pôsobí v piatich firmách. Hmm, neviem, či sa až na toľko podobá na bežného Petržalčana.

Ďalší „občiansky" kandidát je členom v dozornej rade jednej firmy a v jednej firme bol spoločníkom a obchodným zástupcom, ale firma už neexistuje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalší „občiansky" je a bol členom dozornej rady len jednej firmy.

Ďalší pôsobil, alebo pôsobí v piatich firmách. Z toho jedna už neexistuje. Momentálne pôsobí v 3 firmách. Z toho je v dvoch firmách konateľom v jednej je v predstavenstve a v dvoch, v ktorých už nepôsobí bol spoločníkom.

„Občiansky" kandidát v mojom poradí číslo 5 pôsobil len v troch firmách ako spoločník.

Ostatný „občiansky" kandidát pôsobil v troch firmách, ale aktuálne je len členom jednej dozornej rady. A pôsobil v jednej dozornej rade a raz bol konateľom.

Jediný kandidát tejto strany nepôsobí, a podľa všetkého ani nepôsobil v žiadnej firme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Posledný „občiansky" kandidát pôsobil v šiestich firmách, ale aktuálne je len členom dozornej rady jednej firmy. Predtým bol členom dozornej rady v troch firmách, jeden krát členom a jeden krát predsedom predstavenstva.

Samozrejme mať nejakú firmu nie je zlé, takí ľudia zvyknú byť aj šikovní, ale jednoznačne sa to k sloganu ľudia ako vy nehodí. Veľkú časť firiem vlastní, alebo je spoluvlastníkom mesto Bratislava, resp. jej časť. Pre objektívnosť je veľa z týchto kandidátov už teraz poslancami mesta, alebo mestskej časti a preto sú členmi rôznych dozorných rád.

Všetky údaje boli spracované z internetovej stránky Obchodného registra.

Ján Dobšovič

Ján Dobšovič

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ja som človek, aspoň dúfam, venujem sa rôznym témam, od prírody, cez štúdium a pod. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu