reklama

My, Ó veľkí Zákonodarcovia, vám darujeme voľné nedele. Povinne.

Zákaz nedeľného predaja je len ďalší pokus o politický pomníček s krížom navrhchu.

My, Ó veľkí Zákonodarcovia, vám darujeme voľné nedele. Povinne.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Expertíza konzervatívnych poslancov OĽaNO je taká, že nič o tom nevedia, ale idú meniť zákony podľa toho, ako sa im ZDÁ, že je to správne. Zákonodarný huráštýl.

Ľuďom budú prikazovať, zakazovať, nariaďovať, budú určovať, ako majú žiť, s kým majú žiť a na konci by najradšej prijali zákon, aby ste boli povinne šťastní, ako vám váš život zariadili.

V nedeľu sa nenakupuje, lebo sa to tak píše v Biblii. Máte ísť poslušne do kostola a potom máte ísť s rodinou do prírody. Aj keby vonku lialo, tak pekne do prírody s rodinou. Aj keby ste žiadnu rodinu nemali, tak si zožeňte, aby ste doma netrčali sami. A ak vás prepustia, lebo máte mať voľnú nedeľu, tak môžete ísť robiť predsa do služieb, kde sa robí aj v nedeľu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to nezmysel? Je. Ale takto si to my, Ó veľkí Zákonodarcovia myslíme, že to má byť. A takto budete žiť! Veď je na to zákon.

Nie! čapice, kopačky, plavky, hrnce či potraviny musíte nakúpiť od pondelka do soboty a nikoho nezaujíma, či máte iný program, či ste mimo krajinu, či máte hostí, alebo pracujete. Zariaďte sa!

V Poľsku spravili to isté pred pár rokmi. Dopadlo to tak, že tisíce malých obchodníkov skrachovali. Reťazce teraz môžu byť otvorené v sobotu do polnoci a v pondelok od polnoci. 24 hodín v nedeľu je voľných, len tí zamestnanci nie sú veľmi nastavení na rodinné aktivity.

U nás sa hovorí o takmer 2000 zamestnancoch, ktorí prídu o prácu prakticky ihneď. Desaťtisíce vysokoškolských študentov, ktorí sú závislí od práce počas víkendov, prídu o veľkú časť príjmu a rodičia môžu svoje deti dotovať zo svojho rodinného rozpočtu. Z rodinných rozpočtov tiež zmiznú peniaze za nedeľné príplatky. Úplne prorodinné, BRAVO!  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale na čo to vlastne píšem? Toto predkladateľov nezaujíma, lebo nič o téme netušia, nemajú žiadne dopadové štúdie, nemajú žiadnu expertízu, žiadne prieskumy, nepoznajú okolnosti. Huráštýl. Celé je to len o stavaní si politického pomníčka. S krížom navrchu.

Janka Bittó Cigániková

Janka Bittó Cigániková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  1 585x

Lepší svet pre mňa nie je frázou, ale každodenným úsilím. Pracujem na sebe, aby som mohla k takému svetu prispieť. Mám dvoch synov, vyštudovala som riadenie verejnej správy a manažment zdravotníctva a som tímlíderkou SaS pre zdravotníctvo a poslankyňa NR SR. Zoznam autorových rubrík:  ZdravotníctvoBoj za práva žienVojna na UkrajineNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu