reklama

Vyhrá mafia. Matovič proti nej nebojoval.

Bojovník proti mafii bojoval tak „urputne“, až to vyzerá tak, že mafia zvíťazí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Jedným z najpôsobivejších a najbombastickejších momentov politickej kariéry Igora Matoviča  bolo lepenie plagátov na  Počiatkovu vilu vo Francúzsku. Avšak jedným z najzaujímavejších bolo jeho mlčanie, keď  Žilinka zneužil paragraf 363 a podržal mafiu.

Myslím že je v princípe jedno či padne vláda teraz, alebo  dovládne v riadnom vládnom období. Úpadok sa už nedá zvrátiť a pred mafiou nás môže zachrániť len zázrak.

 Ale skúsme sa hlbšie zamyslieť prečo to tak je.

Matovič sa štylizoval do záchrany Slovenska pred korupciou, rozkrádaním a zločinom. Stručne zhrnuté, jeho boj bol iba póza. Oveľa dôležitejšie, ako Slovensko bez mafie  bola jeho osoba. Nestačí totiž  proti mafii vykríkať v parlamente, ale k tomu je potrebné urobiť možno aj ťažšie politické kroky a poznať aj tých, ktorí sú prekážkou k tomuto cieľu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Povaha osobnosti Igora Matoviča však dávala malú nádej na to, že sa mafiu naozaj podarí poraziť. Treba však  pripomenúť, že  počas pôsobenia v opozícii sa to naozaj dalo poznať ťažšie a spoznať by to mohli len jeho bližší bývalí či súčasní spolupracovníci.

 Vráťme sa však do minulosti a spomeňme si jeho prvý epický počin a to bolo celoplošné testovanie na Covid. Výsledky ukázali, že tento spôsob nepriniesol príliš slávne výsledky a pripomienky odborníkov, že testovať by sa mali iba ohniská nákazy jednoducho Matovič ignoroval. Nechuť koaličných partnerov  na tento experiment bola zrejmá, ale  nakoniec sa prispôsobili, aby teda „dobre bolo“. (I keď so SAS vznikli prvé roztržky)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Pre tých čo zabudli pripomeniem, že jeden z Matovičových nápadov bolo dokonca úplne izolovať civilné obyvateľstvo na nejaké obdobie čo bolo naozaj číročisté bláznovstvo.

 V tejto chvíli pripomeniem len drobnú epizódu, (napohľad nesúvisiacu) a to  kritika Matoviča prezidentkou ( neskôr sa pani Čaputová ospravedlnila, keďže vyjadrila názor, že  celoplošné testovanie  sa nedá uskutočniť). Kritika pani prezidentky však nezostala bez reakcie, ktorá odhaľuje časť Matovičovej povahy, ktorá by zostala inak skrytá a hlavne jeho postoj k pravde a demokracii.

 Poďme však ďalej. Igor Matovič sa rozhodol zachrániť  Slovensko a priviezol nám ruskú očkovaciu látku Sputnik. A to úplne poza chrbát koaličných partnerov čo bola nehoráznosť. Nehoráznosťou bol aj dovoz očkovacej látky, ktorá nemala  medzinárodný certifikát a nebola uznaná. Igor Matovič si ani len neuvedomil ďalšie súvislosti, ktoré môžu po dovoze takéhoto lieku nasledovať. Nechce sa mi ani veriť že by bol taký hlúpy a neuvedomil si to, navyše ak mu asistoval lekár čo by o liekoch predsa len asi čosi vedieť mal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Uvedená nehoráznosť mala však aj istý geopolitický rozmer a otázka znela aj tak, čo sa dialo v pozadí, keď nám ju Rusi ochotne chceli predať. Dnes je  samozrejme jasné, že  spolupracovali Putinové podržtašky z Maďarska. Všimnite si že v týchto dňoch sa maďarský veľvyslanec, ktorý sa bez hanby stretáva s Rusmi ide stretnúť s  R. Ficom. Krvná skupina Orbána, Roberta Fica, ale prekvapivo aj Igora Matoviča sa zaprieť nedajú.

Avšak ešte sa však vrátim k tomu dovozu Sputnika.

Očkovacia látka bez cerifikátu bola problém a preto sa Matovič snažil riaditeľku ŠUKL  donútiť podobným spôsobom k jeho vydaniu, ako to urobil Orbán v Maďarsku. Matovič nechcel za ten svet pochopiť, že v rámci ochrany zdravia pacientov má takáto inštitúcia svoje procesy a pravidlá. No a tie procesy a pravidlá veľa prekážali a Matovičovi prekážajú. On vo svojom svätom boji mal zrazu zraziť opätky pred pravidlami inštitúcie, ktoré pani riaditeľka Baťová nehodlala porušiť pre ego človeka čo nechápe o čo ide.  Sputnik napriek tomu za istých výnimiek a pochybným spôsobom certifikát dostal, ale  nenávisť voči človeku, ktorý sa snažil dodržať pravidlá v Matovičovi zostala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Ale takýchto príbehov by sme asi počas pôsobenia Igora Matoviča našli veľa. Napríklad zákon so slávnym krúžkovným, ktorý bol jednoducho zlý a neodborný čo bola posledná kvapka SAS na zbalenie si svojich huslí. Matovič sa jednoducho správal a správa ako dezolát, ktorý nechce pochopiť, že zastropovanie cien benzínu prináša ďalšie interakcie a súvislosti a nie je to dobrý nápad.  

 A teraz  sa vráťme  k hlasovaniu o paragrafe 363 ktorý je vážnou prekážkou v rukách pochybného prokurátora na nastolenie spravodlivosti.

 Matovič mlčí. Nevykríka.. na nikoho. A ani na svojho koaličného partnera Borisa Kollára, ktorý  je spolu s niekoľkými pochybnými poslancami OĽANO za uvedené vinný. Ale prečo sa čudujeme? Veď ľudia, ktorí sa správali zodpovedne a v záujme spoločnosti sú  v jeho  vnímaní nepriatelia. Prezidentka Čaputová, pani Baťová, Richard Sulík a každý kto mu nastavuje zrkadlo a nevelebí ho. Ale predovšetkým nenávidí ľudí, ktorí sú angažovaní a snažia sa vybudovať modernú a spravodlivú spoločnosť založenú na prirodzených pravidlách a slobodách.

 Ak si niekto naozaj plnohodnotne uvedomuje aký naozaj Igor Matovič, tak je to Boris Kollár, ktorý si už pri mľaskaní ani ústa neskrýva a opraty Matovičovej vlády prebral on.

 Ach pamätáte na ten status že Matovič je hetero?  Povedal tým veľa. Veľa o neschopnosti chápať potreby druhých ľudí. Veľa o tom, že má strach opustiť svoje bezpečie v skupine  názorovo podobných ľudí. Iba verbálne to bolo o jeho sexualite, ale  v princípe o jeho neschopnosti, komplexoch a strachu. Nenávisť voči prezidentke,  ktorá sa naozaj z hlbokého presvedčenia v rámci svojich možností snaží chrániť slobodu a demokraciu hovorí o tom, že Igorovi Matovičovi je sloboda a demokracia ukradnutá čo potvrdzujú aj snahy zasahovať do  chodu nezávislej inštitúcie. 

 Igor Matovič a OĽANO žiaľ nie sú zárukou ani slobody, ani demokracie ba ani len ekonomickej prosperity, ktorá samozrejme so slobodou súvisí.

Súčasná vláda ( bez SAS) už nemá zmysel, nemôže už nič priniesť a na čele s Borisom Kollárom už  iba spiatočníctvo a populizmus.

Prokurátorovým zneužitím paragrafu 363  sa dostala do stavu, kedy by to Matovič a spol. mali zabaliť.  

 PS. A ak budú nové voľby, príďte voliť. Nie je dobré  nechať  za nás voliť dezolátov.

Daniel Jankech

Daniel Jankech

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  387x

Aktívny občan v permanentnom súboji s negatívami súčasnej spoločnosti. Stále trochu disident. Autor publikácií: Sedem dní v bielom koncentráku.(1994) Volajú to medicína. (2001). Prvý otec pri pôrode v ČSSR (1988) Liberál a feminista v nohaviciach. Tiež trochu skladateľ, textár, hudobník, spevák a basgitarista. Skúste moje najnovšie hity.:-) Zoznam autorových rubrík:  PRÁVA PACIENTAPODNIKANIEZAMYSLENIEŠKANDÁLSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu