reklama

Prečo sa treba zastať policajtov

Nájazdy antirúškarov na obchodné centrá a hejt na policajtov nesmú zostať bez odozvy

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Prečo sa treba zastať policajtov?

Rodičia ma naučili, že rešpektovanie pravidiel a zákona je základnou výbavou slušných ľudí. Nemuselo ísť o písané pravidlá, skôr o obyčajnú slušnosť a ohľaduplnosť k druhým. Také veci, že vás nahnevá, keď bijú slabšieho. A niečo vo vás má chuť zakročiť. Poburujú a hnevajú ma zábery a správy o tom, čo v čase ťažkej pandémie vyvádzajú niektorí jedinci. Už keď sa natlačili pred domy vedcov, lekárov, infektológov, ktorí v polorozpadnutých nemocniciach denne bojujú o životy chorých a vulgárne tam vykrikovali, zostával mi rozum stáť. Alebo keď sa zhromaždili pred domy politikov a písali hanlivé nápisy na cestu. Keď prepadávali očkovacie tímy, kde obetaví zdravotníci pracovali preto, aby ochránili životy ich rodičov, starých rodičov a susedov. Normálnemu človeku hlava neberie vyvádzanie týchto ľudí. Lebo to sa ani zdravým rozumom pochopiť nedá. A ešte keď tieto skupiny vletia do obchodu a napadnú policajtov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tu sa policajtov musím zastať, a to nemám k polícií nekritický vzťah. Ale kde to sme, keď je už národným športom chodiť do obchodov provokovať, ohrozovať druhých, ktorí vám nikdy nič nespravili? A vešať na facebook mená a tváre policajtov a vyhrážať sa ich rodinám? Veď tí ľudia si robia svoju prácu!

Začínam mať dojem, že polícia bola od začiatku voči týmto ľuďom snáď až príliš mierna. Na Slovensku s pandémiou bojujú tisíce zdravotníkov, zdravotné sestry ťahajú nadčasy za podhodnotenú mzdu, policajti a záchranári ťahajú služby, aby to krajina zvládla. Kto sa ich zastane? Urobí o nich Fico tlačovku? Pôjde niekto kvôli nim do ulíc?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A potom tu máme takých, čo pre krajinu neurobili nikdy nič. Aj keby sme im vytvorili ideálne podmienky, nič by to nepomohlo. Namiesto pomoci a pochopenia napádajú druhých. Dokonca vrátane polície. A my sa ich máme báť a máme sa pred nimi schovávať? Kam táto krajina zašla? Ja viem, že polícia nemá veľkú dôveru. Ako by aj mala? Veď v nej roky bola nalezená mafia, ktorej šéfovia teraz sedia vo väzbe. A každý z nás pozná príbeh o policajtoch, ktorí korumpovali alebo zneužívali svoje funkcie. Aj ja poznám a mám veľmi zlé skúsenosti s ľuďmi, ktorí by si zaslúžili skôr väzenskú uniformu, nie policajnú. Laťka bola nastavená nízko. A tí, čo sú za to zodpovední, dnes v politike huckajú ľudí, aby tých poctivých a slušných policajtov napádali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak sa musím tých policajtov zastať. A mali by sme sa všetci. Aj tých lekárov, zdravotníkov, záchranárov, predavačky a predavačov v obchodoch, na ktorých tieto tlupy vyskakujú, dávajú to na internet a niektorí politici ich v tom ešte podporujú. A keď sa neozveme, tak nás hŕstka vagabundov prekričí a zničí všetko, na čo narazí. To hádam nechceme.

Obrázok blogu
(zdroj: TASR)

Ján Magušin

Ján Magušin

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  315x

Právnik, so záujmom o spoločenské aj politické dianie na Slovensku. Odborne sa dlhodobo venujem témam boja proti korupcii, obnove a fungovaniu právneho štátu a efektívneho stíhania organizovaného zločinu. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu