reklama

Žiadal som obyčajnú slušnosť. Dočkal som sa niečoho celkom iného

Dovolil som si vystúpiť na obranu ženy, rodiny a náboženského presvedčenia. A dočkal som sa reakcie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (42)

Keďže som sa včera zastal svojej príbuznej a upozornil na nenávistné komentáre, dnes sa už ozval pán Baťo, ako aj pani Petrík z Progresívneho Slovenska. Ich reakcie ma viac než zarazili.

V súvislosti s mojím blogom ku kauze pána Tkačenka a Ondřejíčka sa na sociálnej sieti vyjadril Rado Baťo, človek, ktorý sa naposledy zviditeľnil hrubými urážkami politikov, a ktorého manželke sa nedávno nosili na pracovisko kvety. Čakal by som preto od neho nejaké elementárne pochopenie. Také ľudské a džentlemenské, keď niekto tak hrubým, odporným spôsobom kope do ženy.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale nie. Pánovi Baťovi táto skúsenosť zjavne nebránila napísať dnes v reakcii na Tkačenka a jeho útoky pravý opak. Napísal príspevok "JE SUIS SIMA" s emotikonom exkrementu (!) a klauna. K tomu vymenoval a pourážal politikov, ktorí si dovolili zastať sa jej, avšak o tom snáď inokedy. Pretože toto nie je záležitosť politická, ale záležitosť osobná a rodinná. Ak toto niekto dokáže urobiť v situácii, keď hrubo urazia ženu a veľkú časť vierovyznania obyvateľov Slovenska a doplní to exkrementom, to je naozaj ťažký primitivizmus.

A to je také hrdinské, chlapské, moderné sadnúť si za počítač a dávať exkrement (ľudovo povedané "h*vno") k menu ženy, ktorú ste nikdy nestretli, nijako Vám neublížila, nič proti Vám nemala. Bravo, toto je teda slušné, hrdinské, Baťo! Inak, aký je rozdiel medzi Vami a hrdinami od Kotlebu, ktorí chŕlia urážky najhrubšieho zrna na svojich facebookoch? Povedzte mi jeden prosím, predtým, než nás tu začnete poúčať a kádrovať! Nech nám ich ukážu Vaši priatelia v médiách! Je to smutné a je to na zamyslenie. Žiadna slušnosť. Žiadna úplne základná ľudská sebareflexia. A je bizarné, že práve títo ľudia nás chcú kádrovať a poúčať, ako to má vo svete chodiť a ako sme všetci tmári a stredovek! Nezdá sa vám, že to je úplne, ale úplne opačne?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To ale nestačilo. Na pána Baťa reagovala predstaviteľka Progresívneho Slovenska, pani Simona Petrík. Odsúdila excesy pána Tkačenka a pána Ondřejíčka, za čo jej aj za svojich príbuzných ďakujem. Naozaj úprimne ďakujem. Ale nepochopil som, čo píše ďalej. Lebo po odsúdení Tkačenka pokračuje: "Jedným dychom dodávam, že Magušin a všetci tí a tie, ktorých si pomenoval, nie sú o nič lepší, keďže robia presne to isté..." a tiež dodáva: "Rovnako mňa uráža, keď nejaký pán Magušin prepája výroky týchto dvoch mužov s progresívcami - je to presne taká istá žumpa..."

Milá pani Petrík. Ste žena a ja som dobre vychovaný človek, preto sa neznížim na úroveň pána Tkačenka či Baťa. Ale dôrazne sa ohradzujem proti tomu, ako bohorovne dávate na rovnakú úroveň ľudí, ktorí hrubým a primitívnym spôsobom urážajú ženu a skupinu ľudí pre ich náboženstvo (prípadne k tomu ešte prilepia exkrement). A staviate na ich úroveň človeka, ktorý sa s Vašim dovolením či bez neho opováži vystúpiť na obranu svojej rodiny a na obranu ženy. Pani Petrík, takto teda vyzerá vaša sloboda a liberalizmus v praxi? Uisťujem Vás, že to teda nie je a v slušnej spoločnosti ani nikdy nebolo to isté! Aby som Vám ale ešte raz ozrejmil vysvetlenie k výčitke, ktorú mi adresujete: Vo svojom článku som jasne deklaroval, prečo som písal o "progresívnom pokrytectve". Doslova píšem toto: "Prečo uvedené spájam s pojmom "progresívny"? Ak za "progresívne" prúdy v súčasnom spoločenskom diskurze môžeme považovať otvorený hejt proti konzervatívnym hodnotám, náboženstvu a inému názoru na potraty či LGBTI agendu, potom môžem slobodne pokladať za "progresívne" práve príspevky týchto dvoch pánov."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pani Petrík, nepíšem o vašej politickej strane, píšem, myslím si, úplne zrozumiteľne a jasne, čo pod tým pojmom vnímam. A rovnako, myslím, to vníma aj veľká časť obyvateľov Slovenska. Uisťujem Vás, že som na mysli nemal politickú stranu Progresívne Slovensko. Tá je mi srdečne ukradnutá. Ale nemám vedomosť o tom, že by ste na ten pojem mali patent či monopol. Vyprosujem si tú zvláštnu logiku, ktorú voči mojej osobe uplatňujete a vyprosujem si, aby ste ma porovnávali s tým, čo nám predviedli páni Tkačenko, Ondřejíček a Baťo.

Nebudem sa vyjadrovať politicky a k politike, ale predsa len ešte jedno. Nech Boh chráni túto krajinu pred politikmi či novinármi, ktorí takto vnímajú svet a ľudí okolo seba. Prajem Vám aj pánovi Baťovi všetko dobré. A neprajem Vám, aby takýmto spôsobom niekto ubližoval Vám či Vašim blízkym.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obrázok blogu
(zdroj: Facebook)

Ján Magušin

Ján Magušin

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  315x

Právnik, so záujmom o spoločenské aj politické dianie na Slovensku. Odborne sa dlhodobo venujem témam boja proti korupcii, obnove a fungovaniu právneho štátu a efektívneho stíhania organizovaného zločinu. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu