reklama

Birešova kontrola kryje potravinové podvody, organizácia ohrozuje spotrebiteľov.

V roku 2000 vznikol kontrolný moloch, ktorý priviedol slovenskú kontrolu potravín do krachu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Organizácia úradnej kontroly potravín je podobná zločineckej organizácii. To, že nejaká regionálna riaditeľka skončila v rukách polície je len vrchol ľadovca. Vytvorila sa hierarchia, ako ovládať potravinovú kontrolu za účelom jej manipulácie a na úkor spotrebiteľov.

Prestalo platiť právo a začal platiť status nátlaku. To by nebolo všetko. Cirkus riadený babrákom a diletantom ako hlasná trúba vytrubuje do sveta bizardné nedostatky potravinárskych podnikov. Sankcionované tisíckami eur na úkor investícií a zlepšovania popri temnu v dovoze a potravinových podvodoch bez akejkoľvek schopnosti záchytu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hra na neochvejných bojovníkov za bezpečné potraviny končí pri zistení akéhokoľvek potravinového podvodu zastavením a zmarením ďalšej kontroly za účelom zabránenia informácií spotrebiteľom a verejnosti o skutočnom stave potravín a ich kontroly.

Na čele stojí postkomunistický model špekulanta, zavedeného na gatiach aktuálneho mainistra a ktorých všetkých vďaka kolaborácii prežil. Aj tu sa ukazuje totálna anarchia na rezortnom ministerstve, ktoré ako batoľa mení plienky po každom bu bu bu tohto dekorovaného deverzanta. Tu nejde o žiadneho špecializovaného odbotrníka. Tu ide o politickú figúrku nastavenú na zametanie potravinových podvodov pod koberec - lebo ak neviete, každý potravinový škandál ohrozuje vládu tu aj v Burundi. Teda v Burundi určite.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sme na vrchole kultúry podvodu. Celá schéma je na ňom postavená. Od samotnej zákonnej regulácie, postavenej na absurdnom základe, kde sa ministrom menovaný hlavný veterinárnxy lekár stáva z rozkoše sám sebe šéfom celej kontroly potravín. Lenže rozkoš nás všetkých prejde, pretože hlavý veterinárnxy lekár je ten, kto povoľuje sypať liečivá do potravín a na konci je ten, kto potvrdzuje, že v potravinách nie sú.

Dobre vymyslené, aby korporácie a podvodníci mali len jednu adresu na podvádzanie spotrebiteľa. Botanická ako centrum zla.

Potom sa nečudujme, že nevieme, koľko konského mäsa sme zjedli miesto hovädzieho. Že sa to stalo o trom nepochybujem. Pretože podvod s konským mäsom miesto hovädzieho mal megarozmery a sme asi jedinou krajinou, kde napriek indíciám k žiadnemu podvodu nedošlo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale došlo chrapúni, ktorí zastavili kontrolné akcie, kde bola nad slnko jasná prítomnosť podozrenia z potravinového podvodu zámeny hovädzieho mäsa. Ale skončili rýchlo a tajne miernymi pokutami, rýchlym zmarením konania a žiadnymi dalšími krokmi na overenie. Tam je aj polícia krátka. Vnútorný obranný mechanizmus podvodníkov.

Tak sa to robí, laici v podvodoch. Rýchlo spratať zo sveta akéhoľvek podozrenie, aby nedajbože spotrebiteľ nevedel čo konzumuje.

Toto je megaškandál a posledná kvapka do neyhnutnej reorganizácie úradnej kontroly potravín. Tu nestačí vymeniť generalissimusa Bireša ale zmeniť celý zákon o organizcácii kontroly potravín.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na prvom mieste musí byť zdravie ľudí a ochrana spotrebiteľa, nie kolaborácia potravinárkych podnikov s Bírešom a jeho kolaborácia s ministrom a opačne.

Zastavme potravinové podvody, zastavme nespôsobilú kontrolu potravín. Toto nie je len o zločinoch na veterinárnej správe, toto je aj o ochrane zdravia, ktorú verejnosť nemá.

Kontrola potravín sa vymkla z koľají tak, že stojí na strane potravinových podvodníkov a špekulantov s potravinami. Je nespôsobilá chrániť zdravie ľudí a spotrebiteľov. Nie je pravda, že nemáme nebezpečné potraviny, len verejnosť sa nedozvie kde sú.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu