reklama

Dáme Vás dole, odkazujú agrobaróni hospodáriacej verejnosti.

Vyschýname, dochádza nám jedlo, ale na hornej palube sa tancuje a žerie. Devastujúca banánová forma.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Paškvil, ktorý vyprodukovalo ministerstvo a poslalo do Bruselu s názvom stratégia 2023 - 2027 je presne to, čo identifikuje náš poľnohospodársky rezort. Hanba za hanbou, ako vyzerá táto krajina. Všetky pokusy o zmenu hospodárenia s cieľom zachrániť pôdu a vodu sú konfrontované s maňuškami zavesenými na gatiach bankárov, oligarchie a agrobarónov.

Náš banánový rezort riadili 40 rokov boľševickí teroristi a teraz 30 rokov liberálni maniaci. Ich miesto dnes zastali bankové domy, pripravujúce sa na definitívne ožobračenie vidieka úvermi a pôžičkami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hospodáriacich roľníkov sa tento liberálny štát bojí ako čert kríža. Slobodní a nezávislí. To by bola pre týchto liberálnych maniakov smrť. Sloboda áno, ale len v rozsahu otroka. Roľníci nepotrebujú úvery ale ochranu pred útočiacou mafiou.

V EÚ neexistuje krajina, kde by došlo k tak závažným zmenám na bonite pôdy veľkoplošným hospodárením. Kde by došlo k tak závažným zásahom do poľnohospodárskej krajiny a vidieckeho života. Kde by sa ľudia ako posadnutí zbavovali pôdy. Kde by štát toleroval fašistické zoskupenia, ktoré útočia na ľudí a pôdu.

Blud za bludom fabuluje tento rezort liberálnych maniakov. Potravinová sebestačnosť a investičný dlh.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Potravinová sebestačnosť je na úrovni 5 %, čo je schopnosť dodávať priamo potraviny z pestovateľskej a chovateľskej činnosti konečnému spotrebiteľovi. Ostatné je korporátny dodávateľský systém zásobovania, ktorý je postavený na globálnom reťazci - a ktorý je mimochodom v kríze a ohrozený.

Každopádne investičný dlh je len presné číslo rozkradnutých európskych dotácií presmerovaných na osobný účet agrobarónov, na ktorom si teraz naplnia brucho banky.

Jeden z exemplárnych agrobarónov sa vyhráža hospodáriacemu roľníkovi, že ho dá dole a veselo za potlesku štátu rozširuje svoje plantáže. Druhý exemplárny oligarcha vyskakuje, že ak štát nebude sanovať jeho súkromné podnikanie, pôjde sadiť krumple. Aký exemplárny symbol našej spoločnosti a spôsobov presadzovania verejného záujmu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Korporátna otrokárska spoločnosť, ktorá sa inak nazýva liberalizmom. Boľševické maniére a administratívny diktát liberálnych maniakov.

Mali by si Vlčan pozreť Tour de France. Nie pre cyklistiku, ale porovnať aký výsledok má poľnohospodárska politika nášho typu. Ako sa stará štát o krajinu a nedovolí jej devastáciu poľnohospodármi.

Krajiny západu nemali tú česť zo zločineckou a násilnou kolektivizáciou. Poľnohospodárstvo vo všetkých krajinách je predovšetkým o hospodárení osôb a rodín, okrem banánových republík. Bohužiaľ ani 70 rokov devastácie pôdy neprinieslo zmenu v hospodárení na nej.

Stále sa točíme v bludnom kruhu neschopnosti povedať STOP zastaralým veľkoplošným orgiám agrobarónov a oligarchov. A ešte štátom sponzorovaným dotáciami. Skutočne neviem odpovedať na otázku, čo sa s našou krajinou stalo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jednou odpoveďou by bolo, že vyberáme stále väčších a väčších idiotov na jej riadenie. Ale nakoniec sa ukazuje, že to nie sú idioti, ale dobre platné úderky lobistov a klientelistov. Nakoniec tými idiotmi ostávame my.

Urobím všetko preto, aby moje deti nežili v protektoráte. Vedenie rezortu koná, ako keby sme boli nesvojprávny,. Pravdou je, že im to našou benevolenciou uľahčujeme. Nikto nenúti nikoho do pestovania alebo chovania. Ale tento štát robí všetko preto, aby tu nezostal jediný hospodáriaci chovateľ alebo pestovateľ.

Zastavme ich bratia, kým nás neutratia. Model závislosti vytvorený boľševickými a liberálnymi fašistami sa opakuje pri pôde a vode.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu