reklama

Revolúciu v manažmente vody organizujú progresívni blázni, vodníci a podvodníci na ministerstve pôdohospodárstva

Poradca ministra pôdohospodárstva Martin Kováč predstavil aktualitu o bagrovaní odvodňovacích kanálov. Že je minister tupý to vieme, a teraz vieme, že ak sa nezobudíme, skapeme na progresívnosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Toto považujem za tak dôležité, že sa viac menej budem opakovať až do vtedy, kým sa nezobudíme a nepochopíme akých bláznov z nás robí minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. A kým ich nevytlačíme.

Ministerstvo uverejnilo propagačnú aktualitu - v ktorej ohlasuje revolúciu ( čo už iné môže napadnúť boľševika premaľovaného na progresívneho gašparka ) v manažmente vody v krajine. To akože za prvé, voda potrebuje manažment - rozumej politika, ktorý bude porúčať vode vetru. Progresívny génius. Aplikácia sama. Úplne zapadá do obrazu nášho ministerstva pôdohospodárstva. Je tam ako doma, že ho postavia ako tajtrlíka do poľa, nevadí. Veď som z banky naučený robiť šaša.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Našiel sa v jednom industriálnom projekte ktorého genetický kód nesie v sebe - hydromeliorácie. V celku geniálny nápad komunistov na spôsob zavlažovania kolchozov. Okupovanej pôdy a podpory parazitov na nej. Ale dnes ekonomická a technická mŕtvola.

Ale teraz to najhlavnejšie - dlhé roky slúžiace odvodňovacie sústavy v poľnohospodárskej krajine získavajú novú funkciu. Budú zvyšovať zásobu vody pre poľnohospodárov. Tak na tom je čo nové. Ale hneď toto motovidlo dodáva - novou funkciou je ochrana poľnohospodárskej pôdy pred povodňami a suchom. Tak na tom je čo nové.

Viete čo je na tomto projekte nové - že si dovolil jeden progresívny mutant klamať verejnosť tak nehanebne, že to nemá obdoby v moderných dejinách krajiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ďalší argument, že na zachytávanie CO2 potrebujeme rastliny, stromy a pôdu. Tak na tom je čo nové. Jediné, čo vodu môže zachytiť je práve vegetácia a nie nejaká monokultúrami udusená pôda alebo step.

Viete čo je na tom nové ( staronové ) ? Že vlastný štát zavádza a klame svojich občanov. Našli si poskoka, ktorý vysvetlí nevysvetliteľné a z jednej obyčajnej záchrannej akcie číslo 2 ( po Agrokomplexe ) krachujúceho štátneho podniku spraví, div sa svete - environmentálny zázrak Ale len ako reality show. A koniec.

30 miliónov € to je 30 tisíc € pre tisíc a 3 tisíc € pre desať tisíc hospodáriacich roľníkov. Ešte aj tých 300 € pre sto tisíc hospodáriacich roľníkov pre každého by vyšlo na úžitok lepšie ako táto bágrovacia akcia umelej peňažnej ventilácie pre krachujúce meliorácie. Aj tak z toho nič nebude, lebo tak či tak to nebude mať kto udržiavať. Vybágrujeme, zničíme, prepereme podporu a ideme ďalej. Však v dajakej banke ešte bude miesto pre jedného kreatívneho progresívneho likvidátora.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A súčasne sme zničili biotop vegetácie pre vtáctvo a hmyz, ktoré v krajine pre pôdu a vodu urobia viac osohu ako bagre. Považujem to za definitívny dôkaz, že máme do činenia z bláznami a podvodníkmi, ktorí sa vezú na agende spravodlivosti, ktorú nikdy nemysleli inak, ako boj o vlastné koryto. Absolútne neprenikla spravodlivosť k verejnosti, točí sa len tam, kde ide o koryto. A plus sa zdá, že pre verejný záujem ani nemajú žiadnu agendu.

Niečo, čo 40 rokov rástlo a bujnelo, čo prirodzene negovalo boľševickú megalomániu si dovolil jeden progresívny blbec šmahom ruky bez možnosti obnovy zlikvidovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Majme sa pred týmito progresívnymi ľavicovými mutantami na pozore. Sú to sofistikovaní a virtuálni ..isti, ani neviem či bližší fašistom alebo komunistom. Ale že nie sú v poriadku svedčí aj tento zákerný a podlý projekt.

Ide o to, že za 40 rokov sa v odvodňovacích kanáloch vytvorila stabilná vegetácia a biokoridory, ktoré sú niekde jedinou hrádzou alebo remízou pre akýkoľvek život v priemyselných monokultúrnych lánoch. Nie aby sme riešili neudržateľnú politiku hospodárenia na pôde, zákerne splodíme tento projekt odvádzajúci pozornosť od podstaty. Progresívna zákernosť.

A samozrejme úplne zbytočne živíme parazita na verejných financiách. Že to zaplatí únia je bezpredmetné a dôkaz, ako nám únia rozvíja vidiek. Tak, že nám ničí ekosystém a životné prostredie. Hlavne, že okolo týchto ako tak živých koridorov je nekonečná step zdevastovanej pôdy.

Vlčan, Vy tam nepatríte a aj keď to neviem sám ovplyvniť, budete musieť odísť a niesť zodpovednosť. Slušné Slovensko nie je o bláznoch, vodníkoch a podvodníkoch.

Ďalšia časť bude o podobnom balíku a lobingu pre geodetov. Podobný prípad rozvoja vidieka. Ale na to všetko nepotrebujeme podvádzajúceho ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a ani jeho ministerstvo. Mal by ste sa pratať, kým nie je neskoro. A zoberte, prosím so sebou aj tých poradcov, čo Vám toto poradili a napísali. Pokiaľ nie ste negramotný - lebo to tak vyzerá.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu