reklama

Ultradementná organizácia rezortu poľnohospodárstva bez poľnohospodárov.

Napriek tomu, že sa nedarí poľnohospodárstvu, jeho dotačná verzia prináša veľkú radosť okupantom pôdy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka je samostatný hospodársky rezort. Zmyslom jeho existencie je organizovať a riadiť poľnohospodársku prvovýrobu, rozvoj vidieka a potravinovú sebestačnosť. Ani jedno neexistuje.

Z poľnohospodárskej prvovýroby sa stala príživnícka schéma. Príživnícka preto, že podstatou dotácií je v únii priama podpora na vlastnej pôde hospodáriacich roľníkov - kým u nás je to sponzorstvo okupantov pôdy.

Žiadna redukcia, žiadny strop. Nič z roho nie je náhoda. Celé je to precízne bábkové divadlo. Od nemožnosti reálne rozparcelovať tragicky zničené poľnohospodárske plochy až po elementárnu legislatívnu a byrokratickú ochranu stavu, ktorý priniesol dnešnú katastrofu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo tu ideme strategicky plánovať. Akú víziu tu ideme ponúkať. Je zrejmé, že sa podarilo zachovať maniere komunistickej poľnohospodárskej veľkovýroby a zdevastovať úplne všetky vymoženosti úspešného modelu roľníckeho hospodárenia.

Neviem, aký prostriedok a argument je vhodný na ozrejmenie súčasného dezolátneho stavu, ale malo by stačiť porovnanie našej produkcie potravín s ktorýmkoľvek štátom na zemeguli, vrátane Vatikánu. Ešte aj pápež vo svojej záhrade vyprodukuje viac potravín ako naša rozoraná krajina prostredníctvom monokultúrnych maniakov.

Je to verná kópia kolonizovaných banánových republík so svojimi agrobarónmi a oligarchami, napojenými na všetky možné výpalnícke korporátne siete. Večný kolotoč vydierania teplom, zimou, vlhkom, suchom, vetrom, dažďom, cenami, investičným dlhom, deficitom štátnej podpory, nedostatkom podpory, a pod.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Účelovo udržiavaný postboľševický model úzkokoľajky k podvádzaniu a ožobračeniu verejnosti a megafutrovaniu zopár skupín.

Aby toho nebolo dosť, vyšiel teraz former štátny tajomník a byroexpert katastrálneho úradu Fecko s nápadom, ktorá by si mali všimnúť v Nobelovoej nadácii alebo v niektorom psychiatrickom ústave. Zakázať vývoz potravín.

Už tu boli všelijaké animácie, ale toto je senzačná myšlienka - zakázať vývoz potravín z krajiny, ktorá má 5 % sebestačnosť a je plne odkázaná na dovoz potravín. Tu sa je potrebné zastaviť a porozmýšľať.

60 %potravín dovezieme, 35 % vyprodukujeme a vyvezieme v surovine a 5 % máme dostupných na spotrebu zo spracovaných vlastných zdrojov. Absolútne nevieme rozlíšiť a pochopiť, že sme bez potravín.. Máme lány monokultúr ale nemáme žiadny systém. Máme spracovateľský priemysel, ale na zdroje, ktoré nemáme..

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nemá tu kto kopnúť do riti totálne vyprahnuté kolónie przniteľov poľnohospodárstva a vidieka. Nemá tu kto zastaviť zmenu tejto spoločnosti z totalitnej komunistickej svojvôle na banánovo administratívny diktát.

Všetky parametre sú nastavené tak, aby nedošlo k obnoveniu a stabilizácii vlastníctva pôdy, obnoveniu hospodárenia na nej a produkcii potravín ako miestna sústava a nie ako globálne kŕmenie civilizácie.

Všetko nasvedčuje tomu, že sa tento moloch s jedným vačkom rozpadá. Je tu čas na aplikáciu moderných a inovatívnych poľnohospodárskych metód. Ale my sme sa vybrali opačným smerom. Nemáme síce výsledky, ale aspoň môžeme slúžiť ako pokusný králik. Ako sa to nedá robiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Komunisti posielali kulakov a gazdov do lágrov. Je našou povinnosťou vrátiť ich a potomkov na pôdu. Treba zraziť koletivizované poľnohospodárstvo na kolená a odseknúť chápadlá agrochobotnici.

A tam, kde sa bude ďalej bačovať na prenajatej pôde, pôjdu peniaze na zachovanie jej bonity a funkčnosti.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu