reklama

Vízia ministerstva pôdohospodárstva 2035 - oslava víťazného februára 1948.

Poľnohospodárstvo vedené progresívnymi marxistami ( s malými prestávkami ) bola úmyselne nastavená sabotáž.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Ako široká odborná verejnosť som si preštudoval Víziu spoločných postupov pri budovaní moderného pôdohospodárstva v horizonte roku 2035. Dnes už vieme kam túto spoločnosť posúva progresívna úderka. Sliz nikam nesmerujúcej SDĽ.

Úplná tragédia pre Slovensko a spoločenská katastrofa vízie je, že jej analýza začína v roku 1989. Počíta minulosť zaostávania za posledných 30 rokov, čo je hrubá boľševická demagógia a klamstvo. Intenzívna poľnohospodárska činnosť a devastácia vidieka je výsledkom násilnej a zločineckej kolektivizácie a nie stagnácie po roku 1989.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Naopak, vývoj bol priamym dôsledkom angažovanosti postkomunistických politík reprezentovaných progresívnymi marxistami. Cielene a úmyselne rozkladali poľnohospodárstvo ako olomoucké syrečky a napriek tomu, že sústavne a bez väčších prestávok viedli rezort, ten postupne upadal a stagnoval.

Preto si verejnosť musí pripomínať a rekapitulovať úderky, ktoré tento rozvrat spôsobili a kam patrili. Opakujem, boli a sú to príslušníci progresívnej ľavice, ktorá sa rúti na krajinu a chce ju RESETOVAŤ. Pokrok pekne, po boľševicky. A pretože pokroku už nerozumie ponovembrová generácia, ponúknime im progres. Najlepšie červeno zelený.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toľko podlosti a falše v jednom strategickom dokumente len tak ľahko nenájdete Jeden biznis plán a nie obraz budúcnosti. Vyžmýkanie krajiny do poslednej kvapky. Nastavenie na čerpanie pomoci pre tých, ktorí sú pôvodcami stagnácie. Parazitov pôdy.

Obsahuje jedinečné a revolučné pasáže, hlavne v podpore mladých a malých. Ako ALTERNATÍVA. To ktorý malamut toto písal. Úplný základ poľnohospodárstva a vidieka je všade roľníckej hospodárenie Okrem banánových republík a kolónií. My to ideme resetovať ako alternatívu. K čomu ? K barbarskému kolchozníctvu ?

Obraz budúcnosti teda ministerstvo nakreslilo. Ako udržiavanie kolektivizovaného poľnohospodárstva, úzkostlivo strážený a diskvalifikovaný rozvoj roľníckeho hospodárstva a hlavne zotročenie obyvateľstva vidieka. Projekt makroekonomických úchylov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto nie je vízia. Toto je účelová analýza úmyselne postavená na výsledkoch poľnohospodárstva po roku 1989 s cieľom transformovať priemyselné poľnohospodárstvo do zelenej dohody. A to nie preto, aby došlo k revitalizácii vidieka a krajiny, ale aby sa znova dostalo aj týmto parazitom a barbarom z podpory bez újmy na profite.

A pritom vzletné plány o podpore malých. Ako pamlsok pre psa. Podhodenie kosti na zavretie papule.

Zameranie na podporu korporátnych celkov a obchodných reťazcov. Každá potravina v tomto dodávateľskom reťazci je pre malého poľnohospodára čistá strata a obrovské riziko. Úplne zbytočná snaha, úplne od veci, úplne od potrieb vidieka. Úplne od záujmov roľníckej verejnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Schizofrénia vízie zahŕňajúca predpoklad potravinovej sebestačnosti, súčasne participácia na európskej potravinovej bezpečnosti a súčasne meranie sebestačnosti produkciou nadnárodných veľkopriemyselných podnikov. Potravinová sebestačnosť s Dánskymi sviňami a Slovenskými kolaborantmi.

Nič proti Dánskym inováciám, ale za verejné financie ? Kde dnes nájdete malé hospodárstvo, lebo sa nedá ? Ako alternatívu. Ako senzáciu.

Komplexné riešenie poľnohospodárstva a vidieka nie je v tejto halucinácii, ale okamžitej a bezprostrednej decentralizácii programu rozvoja vidieka na samosprávu, zásadné zmeny v územnom plánovaní a zastavenie urbanizácie vidieka.

Komplexné riešenie poľnohospodárstva a vidieka je v politike myslieť najprv v malom a zdola hore. A táto vízia je centralistickým paškvilom.

Nie toto nie je vízia obrazu 2035. Toto je predstava bankových bielych golierov pupočnou šnúrou prepojených s agrobarónmi a finančnými skupinami. Táto vízia sa nesmie realizovať.

Našťastie ju písali takí tupci, že zabudli do tejto vízie nastaviť obraz Slovenska 2035. Našťastie to nie je vízia, ale tendenčná analýza a nerealizovateľná predstava.

Ale roľnícka mobilizácia je nevyhnutná. Pomôcť by mal celý vidiek. Ak nechce ostať hladný. Alebo lepšie povedané závislý.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu