reklama

Vlčan len svieti a kúri, musíme počkať na zmenu. Howgh.

Katastrofa s menom Vlčan je v tom, že je nájdený tými istými čo Jahnátek a Matečná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Tragikomédia na rezortom ministerstve pokračuje ďalšou epizódou s názvom Vlčan a jeho banda. Máme nalinkovaný smer rozvoja vidieka, napriek tomu sa tam objavili opätovne maňušky, ktoré za sebou majú len jediné - riadiť predstavenie normalizácie kolektivizovaného poľnohospodárstva a odrezanie verejnosti od pôdy

Obrodu ministerstva paralyzujú bankové bábky, poskladané z papučových úradníkov a úradníčok reagujúce len na tabuľky a schémy makroekonomických ukazovateľov. Kreatúry globálnych bankových centrál a centralizácie finančných domov. Pätolízači finančných skupín a utierky globálnych záujmov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Katastrofa v najhoršom vydaní. Úplne elementárna skupina naučená na prístup - ak nič neurobíš nič nepokazíš. Samozrejme v zmysle vlastnej iniciatívy a aktivity. Ale reagujúca len na pokyn joystika z lobistickej centrály Ďalšia banda darmožráčov, skúmajúca jedinú oblasť - dotovod.

Produkt puča na úrade vlády proti rezolútnym zmenám smerovania rezortu a normalizátor Husákovského typu odkojený červeným mliekom sa pokúša všetkými možnými silami zachrániť sovchoznícky systém hospodárenia.

Tento neoboľševický mutant liberalizmu a kolonializmu je nádorom na smerovaní rezortu. Predavač bankových domov doviedol slovenské poľnohospodársvo a vidiek na okraj priepasti a je pripravený strčiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na dne nás už čakajú kumpáni tohto poľnohospodárskeho devianta s pripravenou záchrannou vestou úverov pôžičiek a dotácií. Pretože sa zrútila európska potravinová pyramída a prišiel stav zachráň sa kto môžeš. Tento prvok fiškálnej totality má už len jednu úlohu - vyhladovať nás na maximum.

70 rokov sa tu boríme s povojnovým usporiadaním vidieka nasmerovaným komunistickou totalitou a napriek jeho zločineckému a násilnému pôvodu štát nie schopný pretrhnúť chápadlá organizovanej skupine okupantov a parazitov. Zreteľne identifikovateľná lobistická a finančná chobotnica užiera z balíka takých peňazí, že ak by sa nespreneverila svojmu účelu, má každý vlastník pôdy alebo hospodár zabezpečení živobytie do konca života.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Miesto toho sme sa zachovali ako klasický rozoberači a likvidátori. Rozobrali sme sociálny systém na vidieku do šrúbky a zlikvidovali celý miestny hospodársky systém. Úloha bola neprežiť obdobie únie a úlohu sa darí napĺňať.

Ak základom našej perspektívy v únii bola obnova a rozvoj vidieka, tak potom nasleduje okamžitý SKOUT. Tak devastovaný a neproduktívny vidiek sme ešte nemali. Za pomoci byrokratov a administratívy sme vytvorili síce zákonný systém, ale takej úrovne, že deregulácia a zodpovednosť by priniesla väčší poriadok ako pseudooptimistické právne predpisy.

Komplikované, rozsiahle, novelizované novelizáciami a nezrozumiteľné právne predpisy a konania len otravujú už tak komplikovaný život všetkým a hlavne samotnej verejnosti. Neuveriteľná byrokratická nadstavba ako cieľová skupina zákonov. Nie verejný záujem ale body jednotlivých úradníckych kreatúr prispievajú k jedinému výsledku - ak ide o skutočnú zákonnosť a spravodlivosť narazíte na nedobytnú schému a bludisko.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak je pravdou, že predchádzajúca moc bola exemplárnym príkladom zneužívania, potom je nevyhnutné identifikovať na úrovni organizácie štátu nie len podvodníkov ale hlavne normy a schémy, ktoré to umožnili. A tie sú trvale udržiavané a využívané - proti verejnosti a v záujme skupín a jednotlivcov.

Táto krajina sa sociálne rozpadla na feudálny systém šľaćhty a poddaných. Táto krajina nemá kontrolu nad lobistickými lóžami a finančnými molochmi. Táto krajina sa stala kolóniou a banánovou zónou.

V terajšom postavení máme iba jednu možnosť - servilne nasledovať svoju matku úniu. Ale tá sa sama stáva parazitom. A zeleno červená zmena je zase len pozlátko na pokuse korporácií ovládnuť úplne miestne pomery a hospodárstvo.

Preto krajina potrebuje plán decentralizácie a debyroktratizácie, samosprávne a miestne riadenie. Paradoxne za predpokladu zabezpečenia vysokej úrovne a účinnosti štátneho dozoru .

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu