reklama

Ženilo sa motovidlo - alebo Vlčanove boľševické chiméry.

Ešte sme niť neurobili pre to najdôležitejšie - usporiadanie pôdy a pôdnych celkov a už vyhadzujeme peniaze na bagrovanie kanálov. Progresívne pán minister. Boľševické pán minister. Sme doma pán minister.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Podľa dostupného odborného stanovíska je potrebné ponechať melioračné kanály, tieto chiméry minulosti, v stávajúcom ekosystéme raz pre vždy aj s vytvorenou stabilnou vegetáciou a biokoridormi. Dnes je potrebné rozmýšľať o inovatívnych a moderných metódach zadržiavania a distribúcie vody v krajine.

Ani vo sne ma nenapadlo, že pri všetkých avizovaných plánoch ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, niekoho napadne tento industriálny komplot. Ďalšia rana vidieku do boka. Ďalší posun ku korporátnemu poľnohospodárstvu. To sa najeme sračiek. Dobrá by bola pán minister, aj so svojou Jahnátkovou vedúcou služobného úradu progresívna značka - SK sračka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

30 miliónov € na vyčistenie melioračných kanálov. Toto je ďalšia geniálna akcia progresívneho ministra Vlčana. Nezmysel, ktorého výsledkom je záchrana ďalšej boľševickej ruiny - Hydromeliorácií. Po Agrokomplexe ďalšia podporovaná rároha. Krajinná ekológia nemôže byť postavená na umelých kanáloch. Ale podobá sa to na umelú budúcnosť podporovateľov Vlčana.

Tento gašparko nedal ešte ani euro do rozvoja vidieka, hospodáriacim roľníkom, nepredstavil jediný strategický dokument. Ale už našiel 30 miliónov na bagrovanie kanálov po vidieku. Načo ? Tie peniaze je potrebné využiť v ekosystémovom manažmente krajiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo sa treba starať do týchto ciev priemyselného poľnohospodárstva. Aká nová funkcia ? Čo to trepe ten bankár. Veď pôdu musíme zadržať v pôde a nie v kanáloch. Predchádzanie opatrení závlahovými systémami pred skutočnou starostlivosťou o pôdu a krajinnú ekológiu. Čo za demagógiu tu prezentuje. Prečo by voda odtekala, ak bude hospodárenie na pôde blízke postupom zadržiavania vody v nej. Prečo by sme mali vodu odvádzať a potom ju vracať ? Veď priority boli iné. A prečo za to ešte platiť ?

To je potrebné a možné len v prípade, ak zachováme súčasný priemyselný spôsob devastácie pôdy. Takže aspoň vieme, čo tu máme za schizofrenika. Jedno tu buble a druhé koná. Ale nakoniec, veď je úplne mimo problematiky a na rovinu, veď len potrebovali odkopnúť z cesty Mičovského a nahradiť nejakou poslušnou progresívnou máňuškou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Miesto skutočných plánov usporiadania pôdnych celkov pre udržateľné hospodárenie realizujeme industriálne, pre verejnosť absolútne bizardné akcie. Bohužiaľ je zreteľné, ako je verejnosť odtrhnutá od skutočného vidieka, pôdy, produkcie potravín. Ako ľahko sa dá manipulovať. Veď to čo vymysleli je čistý blud. Jediným spokojným bude krachujúci štátny podnik a symbolický odkaz agrobarónom - so zmenami nepočitajte, nemusíte sa báť. Som Váš osobný bankár. A ešte Vám za verejné peniaze spravím závlahy.

Znovu apelujem na pamäť národa. Je tu generácia, ktorá nevie ohodnotiť význam roľníckeho hospodárenia a zločinnosť kolektivizácie. Ak to patrí k slušnému Slovensku, že parazitujeme na pôde našich predkov alebo ju nechávame okupovať. Odklonom od prirodzeného spoločenského vývoja po roku 1948 nie je možné bez zásadných zásahov roľnícke hospodárenie obnoviť. Je tu bariéra, ktorú je potrebné dať preč. Treba mladým ľuďom ukázať slobodnú podstatu tejto sociálnej formy existencie. Treba vrátiť vidieku vôňu a vzhľad.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hydromeliorácie, tento dnes už zastaralý technický spôsob zavlažovania je prekonaný a neúčinný. Navyše je systémom nekompatibilným so spôsobom udržateľného hospodárenia na pôde. Je to len taký schizofrenický pokus o spojenie nespojiteľného. A dôkaz, že ministra si nevybrala verejnosť.

Prečítajte si o tom správu ministerstva. Ručím Vám za to, že nebudete vôbec vedieť , čo chcú povedať. Vraj nová funkcia. Úplne od veci odôvodnenie znižovaním emisií CO2 ( ako sa dá formálne odobriť vyhodených 30 miliónov, stačí spomenúť klimatickú zmenu). Veď tak to aj vyzerá, komedianti.

Dosť bolo Vlčana. Už teraz je vidieť, že je to diletant.

Vymýšľať robotu pre jeden nepotrebný štátny úrad, to nie je akceptovateľný výkon ministra. Ale rysuje sa, že tento progresívny počtár cudzích peňazí, ktorý nemá jedinú referenciu , že niečo vytvoril, ide budovať vidiek záchranou zruinovaných štátnych parazitov, vytvorených boľševikmi. Je v tomto expert. Agrokomplex, Hydromeliorácie. Kto bude ďalší ? Vyhodené peniaze.

Boľševický úlet ma progresívne pokračovanie. Ale ten humor vo vysvetľovaní nemali vo svojich vystúpeniach ani Lasica zo Satinským.

Totalitní plánovači nepočítali s vplyvom vlastníctva. Preto sa dnes ani nedá korektne vykonávať správa týchto zruinovaných zariadení pre nevysporiadané majetkové pomery. Ale na druhej strane sú dobrým základom na odôvodnenie okupácie pôdy agrobarónmi. Dobrý pomocník tento Vlčan.

Myslím, že sa potvrdzuje, že na miesto ministra pôdohospodárstva sa účelovo vyberajú persóny, ktoré prospievajú kde komu, len nie vidieku a poľnohospodárstvu. Alebo úplní diletanti a prisluhovači lobistom.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu