reklama

Život ohrozujúce škodlivé potraviny ostávajú utajené v tabuľkách potravinovej správy. Takto môžeme pokapať ako myši.

Správa za september odhalila síce vážne ohrozenie potravinami. ale ostali v štatistických tabuľkách. Ak to má byť takto, potom treba zrušiť ŠVPS SR a nahradiť ju štatistickým úradom - ten by to spravil lepšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Toto sa opakuje mesiac čo mesiac, rok čo rok, desaťročie čo desaťročie. Ako príklad si môžeme zobrať správu o úradnej kontrole potravín za mesiac september. Priebežné výsledky úradných kontrol ŠVPS SR za mesiac september ukazujú, že rada prevádzkovateľov potravinárskych podnikov najčastejšie nedodržiava hygienu prevádzkarne, teplotu skladovania , hygienu predaja, skladovania a hygienu technologického zariadenia. Okrem vyššie uvedených všeobecných bizardných zistení tam nájdete skryté :

LISTERIA MONOCYTOGENES - patogén spôsobujúci smrteľné ochorenie ľudí, vyslovene nebezpečný pre tehotné ženy, deti, starých a chorých, výskyt potvrdený v mäsovom výrobku, nikde nenájdete okrem názvu výrobku Debrecínska pečienka kto, kde a kedy nás chcel zabiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PLESNIVÁ FAZUĽA - výskyt potvrdený laboratórnym nálezom, kde vôbec nenájdete, v ktorej škôlke alebo škole skončila a ani neviete, kde ste ju kupovali, kedy ju skonzumovali, takže výsledná účinnosť pre spotrebiteľa - jedna veľká nula a kompletne skonzumovaná zdravotne závadná potravina

COLI BAKTÉRIE - pozor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prírodná minerálna voda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , že sa môže z toho zdravý človek akurát posrať, to nie je dôvod, aby sme nechránili slabých a chorých. Chceli by ste vedieť kde to bolo, volajte Bíreša.

LARVY ŠKRKAVKY - zistené v predávanej rybe, ešte dobre, že niekto z tejto ryby nerobil sushi, alebo urobil a je nositeľom parazita. Chceli by ste vedieť kde to bolo, volajte Bíreša.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dôležité pre potravinovú správu je, že to bola 2,8 %. To nám pomohlo. Počet nedostatkov ohrozujúcich zdravie bol 29. Tak kto teda rozhoduje o tom, že spotrebitelia nevedia, kde sa mohli nakaziť ? Za toto ústredného riaditeľa treba poslať nie len do dôchodku, ale vyvodiť možnú trestnú zodpovednosť.

Jednoducho štátna veterinárna a potravinová správa nestačí na dnešné podvody a ohrozenia v potravinách. Je to zastaralá a skostnatená organizácia, vedená laikom v kontrole potravín, učiteľom bez spôsobilosti pochopiť základy kontroly. Jedinou jeho schopnosťou je tlmočiť požiadavky korporácií pred ohrozením z miestneho spravovania potravín. Pokoj kupovaný za možné ohrozenie nášho zdravia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nevieme čo bolo z dovozu, nevieme čo bolo naše. Určite tam ale neboli potraviny vyrobené spracovaním vlastnej prvovýroby - lebo tých bolo z nedostatkami - nula..

Je mi skutočne ľúto tej časti personálu orgánov štátnej veterinárnej a potravinovej správy, ktorý sa má záujem rozvíjať. Ich ústredný riaditeľ lieta do sveta za cestovné náhrady, ktoré sa rovnajú ich mesačnému platu. Bez prístupu k moderným kontrolným technikám, metódam a hlavne prostriedkom.

Pochodujú so svojimi perami, zápisníkmi a taštičkami od dverí ku dverám, aby nakoniec z vypätím všetkých síl zistili 200 nedostatkov v 4 000 kontrolách. Načo tam boli v ostatných prípadoch ? Odišli s dlhým nosom. No viac menej samozrejme. Za niektorými sú korporácie a finančné skupiny, za niektorými miestne alebo centrálne politické špičky a za niektorými jednoducho peniaze. Naozaj, lebo proti sebe majú väčšinou špecialistov nielen na výrobu potravín ale aj sofistikovaných podvodníkov. Ale tam sa nedostanú a tak radšej zbierajú body u regulárnych prevádzkovateľov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A keď už niečo vážne zistia, skončí to v tabuľkách pokút a nič nehovoriacich štatistikách.

Toto je ochrana spotrebiteľa a bezcieľna kontrola potravín na Slovensku. Hlavne, že sú s týmto ansámblom spokojný v Bruseli. Veď kvákanie politikov už desaťročia stojí a padá na - percentách domácich potravín. Urobil súdruh na Botanickej chybu ? Nie, on presne zapadol. Chyba bude v prijímači.

Ale prognóza je, že ak to nezmeníme - môžeme očakávať to, čo sa skrýva v tabuľkách - že môžeme pokapať. Ale vedieť o tom by sa nehodilo do nôt tých, ktorí tam manipulátora s výsledkami kontroly potravín udržiavajú na umelej politickej ventilácii.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu