reklama

Chcel byť ako Peter, bude ako Lenin

Putin zo seba už nikdy nezmyje krv nevinných detí, žien a starcov. Ruský Herodes.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

RuSSáci, prečo strieľate rakety po panelákoch? Však sú tam ľudia. Tentoraz je to opäť Odesa, ktorú zasiahli presné rakety.  Dve spadli v rekreačnom stredisku, kde zomreli traja rekreanti a jedna narazila do paneláku. Bilancia: minimum 18 mŕtvych „nacistov“ a ich detí. Spomenul som si na prípad, ktorý sa stal tiež v Odese, práve vo sviatok pravoslávnej Veľkej noci, keď otec rodiny išiel nakúpiť nejaké potraviny a medzitým ich panelák zasiahla tá „presná“ raketa. Jeho manželka a trojmesačná dcérka boli na mieste mŕtve, spolu s ďalšími siedmimi susedmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neviem prečo sa mnohé krajiny zdráhajú pomenovať ruský fašistický režim ako teroristický. Litovci to už pochopili a označili Rusko za teroristický štát. Ale my nie, my ich budeme navždy milovať, lebo nás oslobodili od fašizmu. To je nonsens. Kedy už náš parlament odhlasuje, že Rusko je teroristický štát? Pravdou je, že existuje rozdiel medzi vojnou a štátnym terorizmom, ale toto podľa Putina nie je vojna. Tak čo to potom je? Keď RuSSáci páchajú všetky tie zverstvá proti civilnému obyvateľstvu s cieľom ničiť, zabíjať, vyvolávať strach a teror, obsadzujú územia a odvádzajú zajatcov. To nie je štátny terorizmus?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nestačím sa čudovať, čo sú to tí Rusi zač. Exportéri chaosu a šialenstva. Putin chcel pôvodne obsadením Ukrajiny a dosadením bábkovej vlády obnoviť slávu a veľkosť Sovietskeho zväzu, vybudovať medzinárodné vzťahy z čias ZSSR. Namiesto toho ich ale definitívne zničil. Nič z toho sa mu nepodarilo, práve naopak. Totálne izoloval Rusko od zvyšku civilizovaného sveta.

Celá tá dvadsaťročná námaha skončila totálnym fiaskom. Nechcel Ukrajinu, má Ukrajinu, chcel menej NATO, má viac NATO, chcel urobiť z EÚ svojho vazala na rope a plyne a EÚ sa odpája od ropy a plynu. Chcel aby ho rešpektovali a má len opovrhnutie. Jediné čo sa mu podarí bude, že naozaj vráti Rusko späť, ako sa o tom nedávno vyjadril ruský miliardár Oleg Deripaska: „Znepokojuje ma, ako rýchlo sme opustili to, čo sme ekonomicky dosiahli v 90. rokoch, že sme opustili to, čo sme dosiahli v nultých rokoch, a teraz sedíme a čakáme na víťazstvo. Na aké víťazstvo? Na koho víťazstvo?“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cynizmus a uvažovanie ľudí okolo Putina, vrátane jeho samého najlepšie vystihuje rozhovor ministrov obrany Ruska Sergeja Kužugetoviča Šojgua a Veľkej Británie  Bena Wallaceho. Sergej Kužegetovič  s hrdosťou v hlase povedal, že nik nevie tak trpieť ako Rusi, na čo mu Ben odvetil, že západní politici slúžia svojim občanom, aby ich ochránili s cieľom predchádzať utrpeniu na rozdiel od ruského režimu, ktorý využíva utrpenie nevinných ľudí, aby slúžili ich imperialistickým ambíciám.

Čo to majú nestále s tým utrpením. Taká bohatá krajina. Vôbec by nemuseli trpieť, stačilo vykročiť k normálnosti. Ale oni radšej oslobodzujú. V tej zasľúbenej zemi Harabina, Danka, Čarnogurského a ďalších ruSSofilov dostalo slovo oslobodenie nový význam. Ja vás oslobodím od tých zlých myšlienok na samostatnosť, svojbytnosť, územnú celistvosť a  zvrátených myšlienok na demokraciu, od pomyslenia, že by ste mohli byť národom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To je ako keď príde za vami hrubokrký výpalník pre peniaze a vy nemáte, alebo nedáte a on bum bum a ležíte oslobodený v kaluži krvi.

Ale jediné, čo sa mu môže podariť (pokiaľ ho neodstránia) bude návrat do čias socializmu=totalitarizmu, keď ľudia nebudú môcť verejne povedať, čo si myslia, budú nálepkovaní za takého, či onakého agenta, budú stáť v rade na toaletný papier, budú vyrábať výrobky v horšej kvalite a drahšie, vo veľkom budú pašovať, zháňať podpultový zahraničný tovar, skrátka „zlatý socializmus“. Keď som povedal manželke, že začali veci zjednodušovať, vyrábajú autá bez ABS a bez airbagov, tak ona na to, že aspoň ich nezraní.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  259
  •  | 
  • Páči sa:  6 729x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu