reklama

Kolibríky a ruskí orkovia

Jedna dobrá a jedna zlá správa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na začiatok tá dobrá. V Kolumbii zahliadli po dlhom  čase vzácneho kolibríka tyrkysového, ktorý je na pokraji vyhynutia. žije len v kolumbijskom pohorí Sierra Nevada de Santa Marta. Kde je jeden, bude zrejme aj druhý a je tu nádej (i keď malá), že sa ich podarí zachrániť. 

Horšie je to so sliepkami domácimi na Ukrajine, kde ich stavy povážlivo poklesli po nájazdoch hladných ruských orkov. Tých naopak pribúda a začína to byť pre prírodu skutočne vážnym problémom, nakoľko sa tak rozmnožili, že už postupujú i do Európy. Prenikajú na východ a juh Ukrajiny, kde nekontrolovane a chaoticky migrujú po špeciálnej trase hore dole. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ork ruský vyzerá ako človek, ale vo vnútri je  dvadsaťročným pôsobením ich vodcu celkom vyprázdnený, takže o nejakom intelekte sa už nedá hovoriť. On buď žerie alebo bezdôvodne ničí a zabíja čo mu príde do cesty. Obľubuje všetky druhy destilátov a nepohrdne ani okenou a inými druhmi čistiacich prostriedkov na báze alkoholu. Ruský orkovia pochádzajú, ako už sám názov napovedá, z glubinky ruskej federácie, ale zamorili už i väčšie mestá ako Petrohrad či Moskva, pričom ich najvyšší výskyt je v Kremli a zrejme to súvisí s tým, že sa tam nachádza sám vodca - najvyšší alfasamec. Rozmnožujú sa propagandou pozeraním televízie. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo na orka zaberá. Nuž sú dva spôsoby. Prvým spôsobom je metóda spomalenia. Živí sa totiž WC misami, mikrovlnkami, chladničkami, notebookami a celým radom elektroniky, takže ak narazí na všetky tieto pamlsky, tak sa pri nich určitý čas zdrží, vychutnáva si ich a kochá sa pohľadom na ne a to ho spomaľuje v postupe; treba to pozbierať a zabaliť a poslať a to trvá určitý čas. 

Druhý a účinnejší spôsob je metóda eliminácie. Najlepšie na nich zaberá ukrajinská armáda, ktorá im bráni v postupe a s pomocou delostrelectva a rakiet HIMARS vyhadzuje ich hniezda do vzduchu. Za takmer pol roka dokázala znížiť ich stavy o vyše 40 000 kusov. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ruský ork, s charakteristickým znakom písmena "Z" na hrudi, je buď hnedý - fašistický podtyp, alebo červený - tzv. leninský, prípadne bledý - v igelitovom vreci. Vyznačuje sa brutalitou so sadistickými sklonmi, veľkým nepochopením, až nenávisťou voči demokratickým hodnotám. Tých sa zároveň veľmi bojí. To je rozpor, bojí sa toho, čo nepozná. Útočí znenazdajky zo zálohy s pomocou všetkých druhov zakázaných zbraní a vyzerá ako zhypnotizovaný lebo poslúcha iba rozkazy vodcu, i keď v poslednom čase o nich z nepochopiteľných príčin začína pochybovať. 

Je viac druhov orkov. Delíme ich na Rusov, Buriatov, Čečencov, Dagestancov, Tatárov, Tuvijcov a pod. Ak ork padne do zajatia, dá sa  vymeniť, ale prax ukazuje, že nie každý má rovnakú cenu. Najhodnotnejší sú čečenskí orkovia, ktorých je možné vymeniť za Ukrajincov v pomere 1:5. Problémom je, že ich nie je tak veľa, ťažko je ich chytiť, keďže sa zdržiavajú v zadných líniách, kde sa fotia a ináč vystrájajú. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ruskí orkovia veria týmto klamstvám: 

Nám závidí celý Západ

My si môžeme urobiť všetko sami

Na Ukrajinu sme nezaútočili.

Svojich neopúšťame.

Nedochádza k žiadnym stratám. 

Nuž uvidíme ako sa situácia s ruskými orkami v Európe vyvinie, teda, či sa na znak dobrej vôle vrátia do svojho depresívneho prirodzeného prostredia - menej pravdepodobný scenár, alebo budú naďalej plieniť Ukrajinu, pokiaľ ich z nej Ukrajinci s podporou Západu, teda i nás, úplne nevyženú. To bude nejaký čas trvať a musíme sa pripraviť, že i nás to bude niečo stáť, ale keď vydržíme a budeme naďalej podporovať Ukrajinu v ich spravodlivom boji proti nenávideným orkom, tak v Európe opäť zavládne mier a myslím, že i orkovia budú napokon spokojní a budú si môcť vychutnávať nakradnutý majetok. 

Hlavne, nech zostanú tam...niekde tam...tam v glubinke.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu