reklama

Putin to povedal jasne, správy z frontu

Som dobyvateľ, som ako Peter Veľký.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Tak, už je to dúfam jasné aj geopolitickým komentátorom, že Putinovi nešlo o napadnutie Ukrajiny s cieľom nerozširovania sa NATO v zmysle úvahy - chceli ísť do NATO, tak ich napadnime, ale naopak, ide im len o dobíjanie územia. Preložené do zrozumiteľnej reči, Putin jasne povedal, že si berie len to, čo bolo ich.

Takže Putin=dobyvateľ=Peter Veľký. To je to veľké tajomstvo; odhalené. Čo vy na to ruSSofili? Tak vráť Osetsko, Abcházsko, Kaliningrad, Karéliu a čo ja viem, čo ešte. Jáj, Krym, Luhansko a Donbas. Už ti to do očí povedal aj Kazašský prezident Tokajev, keď si sa špáral v nose.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Momentálne ničí a drancuje Ukrajinu 105 vojenských taktických skupín. Ich množstvo môže dosiahnuť 150 až 160 tisíc. Motivácia ruských vojakov sa však katastroficky znižuje každým dňom, napriek drancovaniu a výplatám, ktoré za to dostávajú. Medzi vojakmi a ich veliteľmi je už rastúce nepriateľstvo, o bratstve v zbrani sa nedá hovoriť. Vidieť to aj z tak častých výmen velenia armády. Nemajú žiadnu ideológiu v mene ktorej by umierali, na rozdiel od ukrajinských vojakov, ktorí bránia svoje ženy, deti, matky, jednoducho bojujú za záchranu životov svojich blízkych a za právo na život.

Ukrajina každý mesiac stráca v dôsledku vojny 5mld. dolárov. Ak to takto pôjde ďalej, tak reč bude i o  znárodnení niektorých podnikov a o zvýšení daní. Ekonomika Ukrajiny sa ale úplne nezastavila, za 5 mesiacov tohto roka sa export dokonca zvýšil o 14% v porovnaní s piatimi mesiacmi minulého roku, čo dokazuje, že napriek všetkej tej hrôze, ktorú zažívajú sa to niekde aj darí. Západ jasne deklaroval pomoc Ukrajine, čo vyjadril aj udelením statusu kandidátskej krajiny pre vstup do EÚ. A aké to bolo bububu pred vojnou zo strany Ruska.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poliaci a pobaltské krajiny masívne podporujú Ukrajinu lebo si uvedomujú, že v prípade ich porážky by boli prvý na rade (my tiež) a po návšteve hláv štátov Francúzska, Nemecka a Talianska je to jasné aj im, okrem Orbána, ktorý ešte stále sníva svoj sen o veľkom Uhorsku, ale je len otázkou času kedy z neho načisto vytriezvie. Tie kecy, pre svojich spoluobčanov o tom, že nechce byť vtiahnutý do vojny!? Vo vojne už Maďarsko dávno je. Mal by si to tiež ísť pozrieť. Namiesto toho išiel vybozkávať Marine Le Penovú.

Podľa najnovších správ z frontu, nervozita a nenávisť v Kremli rastie, čo je vidieť aj z  počtu 60 rakiet  vypustených zväčša po civilných objektoch za posledných 24 hodín z územia Bieloruska. Putin tlačí na Lukašenka, aby otvoril druhý front ale on zatiaľ odoláva, nie preto, že by nebol dosť šialený, ale preto, že nemá podporu svojej armády. Bielorusi nechcú ísť za RuSSov bojovať a umierať v mene ich debilných cieľov. Tajné služby hlásia, že ruSSkí diverzanti sa chystajú na území Bieloruska podnikať rôzne diverzné akcie, ktoré budú pripisovať Ukrajincom a tým chcú zmeniť proukrajinskú náladu v Bielorusku. No zúfalstvo nad zúfalstvo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Západ posiela statočným obrancom už aj ťažké zbrane (síce zatiaľ nie v potrebnom rozsahu a množstve) ale spomeňte si na tie ruSSké vyhrážky na začiatku vojny. Nie je pravda, že sankcie nefungujú, práve naopak, blížime sa do bodu, keď sa naplno prejavia. Kremeľská chunta bude robiť všetko možné, aby „pabeďíla“. Stupňuje propagandu, objavujú sa rôzne fejky o neschopnosti ukrajinskej armády a o zničení tých nenávidených západných zbraní, ale vidíme ohromnú profesionalitu a nasadenie ukrajinskej armády, ktorá napriek tomu, že je menšia a slabšie vyzbrojená (i keď sa to už postupne mení) odoláva už 123. deň a vidíme tiež, že ukoristené francúzske húfnice Caesar nie sú ukoristené, ale pália po ruSSákoch.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď to pôjde takto ďalej, tak celkom realistický scenár ukrajinského „dobrodružstva“ sa mi javí, že tí ruSSkí teroristi skončia ako Severná Kórea. Otázka je, čo na to mladá generácia a glubinka.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu