reklama

Ruská propaganda prerazila atmosféru, dostala sa do vesmíru a i tam „pabeďíla”

Už-už, keď sa zdá, že ruskí propagandisti melú z posledného, tak vytiahnu z klobúka ďalšieho králika.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tentokrát sú to traja kozmonauti.

Správa z frontu - ruská armáda za cenu veľkých ľudských i materiálnych strát obsadila mesto  Lysičansk a tým pádom i celú Luhanskú oblasť.

Za sedem týždňov bojov dve mestá, pričom vrhli do boja všetko čo mali, to nie je bohvieaký výsledok.

Šéfa ruskej vesmírnej agentúry to ale tak dojalo, že zatelefonoval hore „maladcom" na  medzinárodnú vesmírnu stanicu, aby sa na znak „pabédy" odfotili pred rozvinutou zástavou kvázi LNR. Už len chýbal pokrik „urá, urá". Asi im to bolo trápne pred ostatnými kolegami - kozmonautmi, lebo na fotke nevyzerajú príliš nadšene. Ktovie koľko tých zástav tam hore ešte majú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medzitým tu dole Kremeľ pokračuje v hybridnej skrytej mobilizácii s cieľom doplnenia strát - "mäsa pre delá", jednak z okupovaných území alebo verbovaním mladých mužov z prihraničných oblastí   vyvolávaním rôznych provokácií a najnovšie sa hovorí i o chystanom povolávaní mužov z Krymu. Ku všeobecnej mobilizácii sa zatiaľ neodvažujú, ale veď propagandisti si už nejakú zámienku vymyslia keď si to bude situácia vyžadovať. Či im to potom ľudia „zbaštia" je otázne.

Situácia sa v Rusku zhoršuje aj napriek tomu, že za štyri mesiace vojny zarobili na fosílnych palivách 100 mld. dolárov, čo je 876 mil. za deň (Bloomberg). Tá nezmyselná agresívna vojna ich musí stáť neuveriteľné peniaze, keď to nestačí. Všetky zdroje idú do zbrojenia. Inflácia stúpa, ceny sa zvyšujú, čo má priamy dopad na chudobných (počet ľudí, spadajúcich pod hranicu chudoby sa oproti minulému roku zdvojnásobil), ale už i na strednú triedu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zmätok v Rusku narastá, čo ukazuje aj taký banálny prípad, keď centrálna banka vydala novú sto rubľovú bankovku, ale nastaviť bankomaty na túto zmenu nemá kto, keďže západniarske firmy, čo to mali na starosti z Ruska odišli.

Putin sa vydal na cestu, z ktorej niet návratu. Jedna vec je ale v tomto neistom svete istá a to, že pokiaľ bude žiť, tak toho nenechá, svojho sna sa  nevzdá, veď sa tak dlho na túto situáciu pripravoval. To nebol len akýsi okamžitý poryv jeho chorej mysle. Po zmanipulovaných prezidentských voľbách v roku 2012, ktoré vyhral, nedokázal skryť dojatie a vyhlásil, že my sme národ víťazov, máme to v krvi, v našej DNA, prechádza to z generácie na generáciu a aj teraz sme zvíťazili. Ale ruský ľud nevyhral, on Putinom prehral.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže čo nás čaká. Na ruskej strane bude dochádzať k militarizácii ekonomiky. Kremeľ pripravuje ekonomiku a firmy k špeciálnym povinnostiam (nočné smeny, práca v nedeľu a pod,) no a všetci budú čakať na sľubované víťazstvo. Ukrajina bude postupne prechádzať na obsluhu západných zbraní, ktorých kvalita prebije kvantitu, ktorá je teraz bezpochyby na ruskej strane. Raketové systémy HIMARS, ktoré už Ukrajinci dostali sa ukazujú veľmi presné a efektívne, čo potvrdzuje i fakt, že pomocou nich vyhodili Rusom do vzduchu už do dvadsať vojenských skladov streliva a už i nejaké to veliteľské stanovisko. A to je len začiatok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Musíme sa pripraviť na dlhú vojnu, to už konečne priznali aj Macron so Scholzom. Je to ako šachová partia, ktorú sme nechceli hrať, ale ktorej sme bohužiaľ aj my a celý svet účastníkmi. Zvláštne na tom je, že ju začal hrať už od nástupu k moci a možno ešte skôr, keď sa rozpadol Sovietsky zväz.

Ešte do toho rôzne iné krízy, no nebude to ľahké, ale treba vydržať, nič iné nám nezostáva.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu