reklama

Temné sily toto kolo vyhrali

Ale ešte sme tu my demokrati. Bachnite si šampanské smeráci a oslavujte, ale zápas nekončí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Môj pohľad na súčasnú politickú garnitúru:

Fico je politik, ktorý zosobňuje všetko zlé, čo politika predstavuje. Teraz rusofil, predtým zástanca tvrdého jadra EÚ.

Pellegríny je arcipopulista, ktorého snom z detstva je stať sa prezidentom.

Matovič je obyčajný človek z ľudu, rozporuplný, ale aspoň sa snaží niečo zmeniť.

Kollár je pragmatik vyrastajúci v Bratislavských uliciach, ktorý má rád ženy, sám nie rodinne založený.

Heger, vie upokojovať a hľadať kompromisy, zástanca jednoty EÚ a Ukrajiny.

Sulík, nevyspytateľný, pasuje sa za predsedu internacionály bohatých.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Remišová, má slabý "výtlak", ale strana sa jej prakticky rozpadla.

Uhrík, Kotleba a spol. sú ľudia pomýlení, fašisticky zmýšľajúci.

Prezidentka. Osvedčila sa a mala by pokračovať. Už len preto, že ju má Fico v zuboch.

Žilinka. Najslabší článok štátnej moci, keby nemal 363 ku, tak o ňom ani nevieme. Tu mi napadajú dve myšlienky. Buď ho niekto "drží za gule", alebo to, čo robí s 363-kou robí rád a z vlastnej iniciatívy.

Temné sily toto kolo vyhrali. Sedíme tu v kúte otrasení a uvažujeme, kde sa stala chyba. Niečo skazené je v tomto štáte, keď v momente ukončenia zdĺhavého procesu vyšetrovania, zhromažďovania dôkazov príde generálny prokurátor Žilinka a zasiahne. Zasiahne tým, že vytiahne ten svoj paragraf a rozhodne. On rozhodne. On najlepšie vie. On si predsa najlepšie naštudoval spisy. On to nenechá na súdy. Prečo to nenechá na súdy? Ja teda nie som ani právnik, ani  sudca, ale on tiež nie je. Jeden človek, šmahom ruky, zhodí zo stola tú zdĺhavú a mravenčiu prácu mnohých poctivých ľudí.  Kde majú po tejto facke nájsť motiváciu pokračovať v práci, keď vidia, že sa to vplyvným ľuďom takmer vždy prepečie, to majú stíhať len drobných zlodejíčkov? My občania strácame dôveru v tento štát.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nový minister spravodlivosti Viliam Karas sa vyjadril, že vraj médiá sú na vine vytvorením atmosféry prílišných očakávaní v kauzách, ktoré sužujú a gniavia túto spoločnosť. Tak ja neviem, to nemáme očakávať, že spravodlivosť zvíťazí? Po tom všetkom, čo sme videli a počuli? Zoberme si len videozáznam z poľovníckej chaty.

Zostáva nám už len dúfať, že ich karma doženie? Smrad starých štruktúr. Žilinka sa bráni, že nič neporušuje, že má na to právo. A kde je právo na spravodlivý súd? Ako ďalej, máme sa uspokojiť ako GP Maroš Žilinka zaobchádza s paragrafom 363? V parlamente chýbal jeden hlas na jeho korekciu. Na zmenu, nie na zrušenie. To, že strany Smer a Hlas, boli proti sa dalo čakať, ale že aj poslanci z koaličnej strany Sme rodina zahlasujú proti? Asi vedeli prečo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

My demokrati to nemôžeme vzdať, ten luxus si nemôžeme dovoliť. Musíme vyčistiť ten Augiášov chliev. Hlavne v tejto tak ťažkej dobe, keď sa bojuje za... Za čo sa bojuje? Bojuje sa za rovnaké práva pre všetkých, za naše ukotvenie v NATO a za spoluprácu štátov v rámci EÚ ako aj celého civilizovaného sveta, proti konšpiráciám a hoaxom a za Ukrajinu. Teraz sme otrasení, ale verím, že sa dokážeme spojiť a nájdeme spoločnú reč. To by som si prial.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu