reklama

Úvahy o Ukrajine

Ukrajina statočne odoláva fašistickému (Z) Rusku už 88. deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Objavujú sa medzi európskymi politikmi na rôznych úrovniach aj také názory, že Putin by už mal konečne niečo dobiť, povedzme Donbas a Luhansk a možno sa s tým uspokojí a bude ochotný začať seriózne mierové rokovania o ukončení vojny. Hlavným argumentom týchto exotov je, aby si zachoval tvár, čo by mohlo byť východiskom zo slepej uličky, v ktorej sa (len a iba svojou vinou) nachádza a mohol by to predložiť domácemu obecenstvu ako „pabédu“.

Ako toto môže vôbec niekoho napadnúť? Veď to je úbohé, trápne a nedôstojné. Ukrajinci sa musia sami rozhodnúť čo urobia, ale zatiaľ to nevyzerá, že by sa chceli vzdať čo i len piade svojho územia. Vedia, že bojujú o svoju holú existenciu. Prečo by mali tým barbarom niečo dávať? Veď už si v roku 2014 zobrali Krym a svet nezasiahol. A čo potom, nechá si okupované územia? A koho prosím vás zaujíma Putinova botoxová tvár?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Musím povedať, že tieto špekulácie sú absolútnym nepochopením Putlerových cieľov. Jemu ide o potrestanie Ukrajincov za to, že sa odvážili nastúpiť cestu k demokracii. A kto im to dovolil? ON predsa nie! Apropo, tie jeho akože ciele. Najskôr do troch dní obsadiť celú Ukrajinu, zvrhnúť legitímnu vládu vo zvrchovanej krajine a dosadiť tak akúsi bábkovú, slepo poslúchajúcu svojho „osloboditeľa, čo nevyšlo, tak potom obsadiť celé pobrežie Čierneho mora vrátane Odesy, čo tiež nevyšlo, a najnovšie obsadenie celého Donbasu a Luhanska. Plány sa menia z minúty na minútu v závislosti od situácie na fronte. Zoberie, čo sa bude dať zobrať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ruskú armádu treba vojensky poraziť a vyhnať ich späť za hranice. Je to len otázkou času. Tie salónne politické intrigy ničomu neprispievajú, len oslabujú európsku jednotu. Putin rozumie len sile, tak mu treba dať po zuboch. Ukrajinská rozviedka hlási, že majú za cieľ obsadiť celú Chersonskú oblasť a zaútočiť na Záporožie a na svojom území v meste Belgorod sa chystajú rozmiestniť systémy balistických zbraní Iskander. Z toho je vidieť, že si nedá pokoj.

O tom sa ťažko skúšaní Ukrajinci presviedčajú každý deň. Útok za útokom, vlna za vlnou, ostreľovanie a bombardovanie bez prestávky. Už denacifikovali 235 nevinných ukrajinských detí a 450 ich zranili. Zrovnali zo zemou mesto Mariupoľ a celý Luhansk a Donbas. Ukrajinská armáda odrazila za včera na Doneckom a Luhanskom smere deväť útokov Orkov. O ľudí im nejde, celý svet už vie, že táto špinavá barbarská armáda prišla na Ukrajinu lúpiť a zabíjať kvôli záchodovým misám, mobilným telefónom a mikrovlnkám. Im je jedno, či hovoria ruským alebo ukrajinským jazykom, oni chcú len územie. Nedá sa to normálne pochopiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O tom, čo je to za armáda hovoril Luhanský oblastný veliteľ, že jeden jeho kolega si v mestečku  Rubižne pred vojnou postavil dom, pri ktorom mal malé jazierko, v ktorom mu plávali tie pestrofarebné japonské ozdobné rybičky koi kapre. Potom čo ho Orkovia  načisto zbombardovali vrátane jeho domu, tak prišli Buriati a čo urobili? No zožrali mu ich. Ruská armáda zabíja všetko živé a rabuje, ale nestará sa ani o svojich vojakov, či majú čo jesť.

Rusi vedia len ničiť, majú to v povahe. Na obdiv ukazujú vybudované centrá veľkých miest ako Moskva a Petrohrad, ale pozrite si život v glubinke. Glubinkou sa v Rusku nazývajú dediny a malé mestá roztratené v guberniách; je to územie, ako by povedal Fico, kde nič nie je. Žijú tam ľudia na pokraji biedy, teda vlastne iba prežívajú a vstup do armády je jediným východiskom pre mladých mužov ako sa odtiaľ dostať.  To ale netušili, že sa stanú potravou pre delá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Život v Rusku sa napadnutím svojho suseda nezlepšil, práve naopak. Inflácia v Rusku je  na úrovni 22% a bude ďalej rásť, to je isté. Zobrať si pôžičku je čisté šialenstvo, lebo komerčné  banky dávajú hypotéky spolu so skrytými poplatkami vo výške 28%. Pred vojnou to bolo od 6-9%. Ceny osobných automobilov sa zvýšili o 80%. Pred vojnou ste si mohli kúpiť „západňárske“ auto KIA alebo Citroen, ale teraz si za tú cenu môžete kúpiť akurát tak Ladu. To hovorím o veľkých mestách a nie o glubinke, tam si môže kúpiť auto akurát tak gubernátor, i keď neviem na čo by mu bolo, keď tam nie sú asfaltové cesty.

Rusi si napadnutím Ukrajiny strelili do nohy. Putin s obľubou vraví, že sila je a rozum netreba. Tak ho tam nehľadajme.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu