reklama

Z Kuiperovho pásu slovenskej politiky sa vynára nová strana a začína pôsobiť svojou gravitáciou

Posledná borba vzplála, Dajme sa na pochod!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Naša slnečná politická sústava je výsledkom vôle občanov tejto krajiny, ľudí ktorí sa chceli dištancovať predovšetkým od politiky autokratickej a koruptokratickej strany Smer, od tých nanajvýš nechutných ako aj mafiánskych praktík pomaly na všetkých úrovniach štátu, či už polície alebo súdnictva až po najvyššie poschodia moci a chceli dať dôveru stranám od ktorých si sľubovali očistu a návrat k „normálnej“ demokracii, kde platia pravidlá pre všetkých a nielen pre „našich ľudí“.

Polícia má rozviazané ruky a ide po mafiánoch štýlom padni, komu padni. Ľudia od novej vlády očakávajú predovšetkým potrestanie korupčníkov a mafiánov a očistu polície a súdnictva. Tento proces je naštartovaný a pokiaľ náš nevyspytateľný generálny prokurátor nevytiahne čierneho Petra s 363, tak bude aj úspešne zavŕšený.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Iná vláda, ako táto nemohla vzniknúť ak vylúčime Smer a ĽSNS.

Občania sa rozhodli takto:

Výsledky volieb v roku 2020 za SR (Počet platných hlasov: 2 881 511)

Obrázok blogu

Zdroj: Štatistický úrad SR

Koalícia PS a Spolu nedosiahla potrebných 7% a zostala tesne pred bránami parlamentu, tak isto ako KDH už dve po sebe idúce volebné obdobia. 

Počet kresiel v parlamente vo voľbách 2020

Obrázok blogu

 Zdroj: Štatistický úrad SR

S uvedených dvoch grafov vyplýva, že koalícia štyroch strán mala v parlamente pohodlnú väčšinu 95 mandátov a opozícia iba 55 mandátov. 

A ako to vyzerá s volebnými preferenciami po dvoch rokoch?

Volebný prieskum za jún 2022 (AKO)

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

  

Obrázok blogu

Z týchto dvoch posledných volebných prieskumov je vidno, že vypadli strany Za ľudí a ĽSNS a nahradili ich strany Republika a KDH. Keďže strana Republika je iba premaľovaná ĽSNS, tak jediná zmena je u KDH za predpokladu, že napokon prekročí 5% hranicu zvoliteľnosti, čo sa jej v posledných dvoch voľbách tesne nepodarilo.

Takže ako to tak vyzerá, SaS, SaS rozbila vládu zas a Riško nám odchádza. On má to odchádzanie akosi v krvi. Už ho to nebaví. Dôvodom odchádzania je prorodinný balíček a rozvrat verejných financií. Dokonca perom jeho podpredsedu pána Viskupiča máme verejné financie tak rozvrátené, že aj ratingová agentúra Moody's nám kvôli tomu znížila rating, čo ale opäť nie je pravda, lebo dôvod zníženia ratingu je naša prílišná závislosť na ruských energiách. Ale im a ich sympatizantom budete zbytočne niečo hovoriť, Igor môže za všetky ich zlyhania, dokonca aj za tú vlnu horúčav, čo sa na nás valí. Jedným slovom, Igor môže za všetko zlé v ich životoch a basta. Tak ideme od vás.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

My starší si pamätáme Internacionálu, tú pieseň proletárov, kde sa spieva...posledná borba vzplála, Dajme sa na pochod!...Internacionála s chudobnými a hladom mučenými. Normálne by túto hymnickú pieseň mal spievať smerohlas, ale ten sa už dávno spreneveril svojmu programu, že „sociálna demokracia“.

Strana SaS si tiež spieva Internacionálu, len s tým rozdielom, že je to internacionála bohatých. Takže žiadne balíčky, žiadne dane. Žiadne Vianoce a Ježiško, zarobte si.

Keď sa tak pozerám na ten graf hore, tak si vravím, s kým to ten Riško chce ísť do koalície v budúcich voľbách. S Igorom asi nie, s Republikou tiež, s Róbertom asi tiež nie, tak zostáva Hlas, PS, Sme rodina a KDH. A SaS, SaS sme pri štvorkoalícii zas. Otázkou ale bude, či to tie strany zo SaS risknú, pri tom ich odchádzaní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale možno to celé dopadne inak. V Kuiperovom politickom páse zahliadli politológovia novú stranu, ktorá sa nebezpečne a rýchlo približuje, jej pôsobenie vidíme iba sprostredkovane, ako svojou gravitáciou pôsobí na politickú scénu a začína vychyľovať tie malé straničky z kurzu.

Pracovne ju nazvali DzurMik. Uvidíme ju? Mala by šancu, to určite.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  6 728x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu