reklama

Obedy zadarmo? Trochári! Aj raňajky.

Podľa príslovia: raňajky zjedz sám, s obedom sa rozdeľ so svojim priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Teda to platí hlavne pre deti a pre zodpovedných jedákov. My ostatní to robíme tak, že na raňajky si dáme kávu, na obed ľahkú malvu a večer vyplienime chladničku. No ale o inom som chcel.

Vidíte pán Sulík čo ste spôsobili tou „spoločenskou objednávkou“, keď ste dali dole Matoviča? Otvorili ste Pandorinu skrinku a do verejného priestoru sa nám vyvalil rozvrat verejných financií (mimochodom, ktorý ste i vy schválili s kozmetickými úpravami) a celá plejáda populistických návrhov, obedov zadarmo, návrhov na zavedenie valorizačného mechanizmu dôchodkov, rozmrazenia minimálnych dôchodkov a to je len začiatok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Niektoré návrhy pritom môžu byť aj oprávnené, ale spolu s nimi sa rozhorí i ohňostroj populistických návrhov, ktorý bude trvať až do septembra. Už prichádzajú rôzne návrhy ako zákaz nedeľného predaja, no neviem ako sa vám podarí byť konštruktívnou opozíciou a stranou rozumu v tomto marazme. Príde na pretras aj debata o budúcoročnom rozpočte a do toho sa chystá aj Fico: „Zoberieme zbíjačky a pôjdeme  ten betón rozbíjať tak, aby Smer bol úspešnou parlamentnou stranou.“ Tí nám nasľubujú ojojój.

No neviem, či ste nemali radšej zostať v koalícii, tam by ste aspoň niečo mohli ovplyvňovať. Čo urobíte, keď príde na pretras zdanenie bohatých firiem (a iné druhy daní), čo určite príde, lebo bude treba odniekiaľ zobrať peniaze. Takto si ťažko nájdete spojencov, ale čo už, môžete si kresliť  červené čiary aspoň na papier.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na dnešnej tlačovke strany SaS zaznela kritika na obedy zadarmo (ktoré schválila i strana SaS lebo by neprešli ich múdre návrhy) a že ich dostanú aj deti bohatých ľudí. To je správna pripomienka, takže navrhujem, aby sa na každej škole urobil zoznam detí, rodičia ktorých sa vzdávajú obedu zadarmo. A je to. Veľmi jednoducho. Stačil by jeden papier formátu A4.

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  259
  •  | 
  • Páči sa:  6 731x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu