reklama

Maják 29

Maják 29
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Báť sa chudoby a cynizmu, vlastnej hlavy a prítomnej nahoty. Báť sa otvorenosti a svojej ulity, vyčnievania a triedy, a peňazí. Báť sa každej facky a skúsenosti, žiarlivosti a prvej nevery. Báť sa o svoje tajomstvá a tajomstvá iných, o túžby a všetky jednoduchosti. Báť sa zabudnúť a želať si.

Báť sa tmy a svetla, samoty a vágnej hudby. Báť sa hlúposti a jemných dotykov, zlosti a ticha, a peňazí. Báť sa smiechu a prázdneho stola, názoru a nekonečnosti. Báť sa skutočne milovať, tancovať a súdiť, báť sa priateľov i nepriateľov, susedov a rodiny. Báť sa detstva a dospelosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Báť sa plaču a tvrdohlavosti, teplých perín a mozolí. Báť sa váhy a horkej nechuti, sklamania a budúcnosti, a peňazí. Báť sa všetkých závislostí a času, zrkadla a padajúcich viečok, báť sa minulosti a svojho tela. Báť sa vody a výšok, chladného pohybu, poníženia a nadradenosti. Báť sa vzoprieť a vrátiť sa.

Báť sa sám seba a svojej nebojácnosti, báť sa ospravedlnia a pýchy. Báť sa lásky a pomoci, trpezlivosti a naivity, staroby, a peňazí. Báť sa výbušnosti a ľahostajnosti, malého pekla s mrakmi a náboženstva, báť sa neschopnosti a výzvy, báť sa spomaliť a zrýchliť, investovať a stratiť. Báť sa skutočného a snového, otca a matky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Báť sa o seba a ostatných, o majetky a prírodu. Báť sa trpkosti a múz, zodpovednosti a slobody, a peňazí. Báť sa búrať a stavať bariéry, snehu a sucha. Báť sa spoločnosti a uznania, báť sa kalkulu a ľahkej prostoty, báť sa šťastia a zlomených kostí, báť sa udrieť po stole a priznať útek, chápať všednosti a jedinečnosti. Báť sa uznať pravdu a zatĺkať, báť sa výčitiek a pokusov.

Ján Zelenák

Ján Zelenák

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Dávno a potom Zoznam autorových rubrík:  Obilné mesto IObilné mesto IIObilné mesto IIIŽabaObilné mesto IV

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu