reklama

Je čas bilancovať a plánovať ďalej. Teším sa na vás v košických uliciach.

Je čas na odpočet a diskusiu o tom, či sme svoje úlohy splnili. Prichádzam s ním priamo pod balkóny.

Je čas bilancovať a plánovať ďalej. Teším sa na vás v košických uliciach.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zadanie, ktoré som od vás, Košičania, pred štyrmi rokmi dostal, znelo jasne. Vyhnať z mesta staré korupčné kádre, nekradnúť, byť transparentný a zabezpečiť, aby pravidlá platili pre všetkých. Skoncovať s korupciou a s vplyvom rašiovských podnikateľov, skoncovať s rodinkárstvom. Nebolo to jednoduché, išli po nás tvrdo a zákerne. My sme ale neuhli a vytrvali. A podarilo sa. Vďaka tomu sme mohli rozbehnúť projekty, ktoré navždy zmenia tvár Košíc k lepšiemu. Veľa z nich sa nám už podarilo zrealizovať, ďalšie chceme dokončiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Obrázok blogu

Teraz je čas na odpočet. Na diskusiu o tom, či sme svoje úlohy splnili a o tom, aké bude vaše zadanie na ďalšie štyri roky. Prichádzam s ním priamo k vám, pod vaše balkóny.

POZÝVAM VÁS NA LETNÚ GRILOVAČKU

Máme v Košiciach krásne leto a keďže k letu neodmysliteľne patria grilovačky, rozhodol som sa usporiadať diskusie s vami práve touto formou. Grilovačky, ktoré som si  pre vás pripravil ja, budú trochu iné. Grilovať budete môcť najmä vy mňa, a to svojimi „horúcimi“ otázkami. Poznáte ma, viete, že pred nimi neuhnem, nech budú akokoľvek náročné.

Obrázok blogu

Prvú z nich už máme za sebou. Videli sme sa v Račkovom parku a bolo to výborné. Ďakujem všetkým, ktorí prišli. Nešetrili ste ma a presne tak to má byť.  Viaceré vaše otázky sa týkali môjho názoru na iných politikov. Koho by som chcel vidieť na župe, koho vo vláde, s kým si dokážem v prípade úspechu predstaviť spoluprácu. Mojou odpoveďou na to je, že budem spolupracovať s každým, komu pôjde o dobrú vec. Na spoluprácu sme totižto odkázaní, aj keď spolu v mnohých veciach nemusíme súhlasiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Príkladom za všetky je príchod Volva. Táto historická, bezprecedentná investícia na východe sa stala realitou len vďaka spolupráci všetkých zúčastnených, od štátu cez kraj a Mesto Košice, až po Obec Valaliky. Môžem mať množstvo výhrad k vedeniu kraja či smerom k vláde, ale dôležité je si na konci dňa sadnúť za spoločný stôl a hľadať najlepšie riešenia pre ľudí.

PRIORITA ČÍSLO 1 – DOKONČIŤ, ČO SOM ZAČAL

Nevyhol som sa ani otázke, čo bude mojou hlavnou prioritou v prípade úspechu. Na to mám úplne jednoznačnú odpoveď – dokončiť, čo som začal. Nie je to prázdna fráza. Keď som pred štyrmi rokmi prvýkrát prišiel do úradu, nenašiel som v šuplíku po bývalom vedení žiadne zmysluplné plány. Nemali sme sa o čo oprieť, na čo nadviazať. Za uplynulé štyri roky sa nám to podarilo úplne otočiť. Naštartovať množstvo projektov, ktoré Košice posunú míľovými krokmi vpred.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Od investícií do športovísk, mestských bytov, dopravnej infraštruktúry, historicky najväčších opráv škôl a škôlok, ciest a chodníkov, až po projekty, o ktorých sa desiatky rokov len hovorilo – výstavbu teplovodu z Ďurkova do Košíc, rekonštrukciu Slaneckej cesty, obnovu Mlynského náhonu či obchvat Košíc R2… Je toho skutočne veľa a radšej, ako písať dlhé blogy, sa o tom s vami porozprávam.

Obrázok blogu

Najbližšie sa na Letnej grilovačke vidíme:

12.júla 2022 – Park Jozefa Psotku na Juhu, Južná trieda/Šoltésova

14.júla 2022– Mestský park pri ihrisku/klzisku

19.júla 2022 – Komunitná kaviareň na KVP, Drocárov park/Dénešova

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Určite príďte. Bude káva, niečo dobré na pitie a možno aj skutočne niečo ugrilujeme.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu