reklama

Košice čaká silný mesiac, príde pápež aj Sagan

V najbližších dňoch bude naše mesto dejiskom dvoch mimoriadne významných udalostí. Najskôr privítame pápeža Františka a následne aj historicky najúspešnejšieho slovenského cyklistu Petra Sagana.

Košice čaká silný mesiac, príde pápež aj Sagan
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Košice, najmä vďaka týmto dvom osobnostiam, pôjdu do sveta. Cyklistické preteky Okolo Slovenska bude vysielať napríklad aj Eurosport. Lepšiu reklamu pre Košice si momentálne neviem ani predstaviť. Plejáda špičkových pretekárov z celého sveta odštartuje na Hlavnej. 

SAGAN DAROVAL SVOJ BICYKEL PÁPEŽOVI, TEN HO VENOVAL NA CHARITU

Zaujímavosťou je aj fakt, že pápež a Peter Sagan majú pekný spoločný príbeh. 

Skutočné hodnoty športu sú obzvlášť dôležité, aby sa dalo čeliť tomuto ťažkému obdobiu pandémie a aby sme všetci lepšie zvládli opätovnú obnovu normálneho života,” vyhlásil Svätý Otec, keď sa vlani rozhodol dať do charitatívnej dražby dary, ktoré dostal od velikánov svetového športu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medzi vydraženými predmetmi bol aj bicykel vo vatikánskych žlto-bielych farbách, s menom Svätého Otca a argentínskou vlajkou na ráme, ktorý pápežovi daroval v roku 2018 počas generálnej audiencie Peter Sagan. Toho charitatívny krok pápeža ho veľmi potešil. „Som hrdý a nadšený, že pápež František chce dať bicykel, ktorý som mu daroval, na charitatívnu aukciu,” zareagovala naša cyklistická hviezda. Bicykel od Petra Sagana získal za 30-tisíc eur neznámy Talian. Len o dve tisícky prevýšil ponuku záujemcu zo Slovenska. Výťažok z aukcie putoval na účty Nemocnice Otca Giovanniho XXIII. v Bergame a Fondazione Poliambulanza v Brescii. Obidve zdravotnícke zariadenia boli v centre boja proti zákernému ochoreniu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

TEŠME SA Z NÁVŠTEVY TAKÝCH OSOBNOSTÍ

Už teraz je zrejmé, že rešpektované autority prilákajú do Košíc tisícky svojich fanúšikov a sympatizantov z domova i zo zahraničia. V televízii sa vďaka nim budú na Košice pozerať milióny ľudí. Viete si predstaviť lepšiu reklamu pre najkrajšie mesto na Slovensku? Ja nie. 

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu