reklama

Majú klímu a sú lacnejšie lebo to robíme čisto

Košičania si zaslúžia to najlepšie. Teší ma, keď sa to podarí. Keď sa to ale podarí tak, že pritom ešte aj ušetríme, teším sa dvojnásobne. Pri nových autobusoch sa nám to podarilo.

Majú klímu a sú lacnejšie lebo to robíme čisto
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Prvé sú už u nás a koncom budúceho týždňa budú aj jazdiť. Celkovo do konca októbra budeme mať na košických cestách 15 nových autobusov. Začiatkom budúceho roka príde ešte ďalších 21. A to už je výrazný krok k modernej MHD v Košiciach. Takto si to predstavujem a takto si našu prácu predstavujú aj ľudia.

ROBÍME VECI PORIADNE A NEKRADNEME

Totu sú naše dve základné pravidlá. Nie vždy sa nám podarí urobiť všetko dokonale, ale vždy sa o to snažíme. Postupne prichádzajú výsledky a to musí každý vidieť. Ja som veľmi rád, že výsledky začnú ľudia cítiť aj pri cestovaní. 36 úplne nových nízkopodlažných autobusov, s klimatizáciou, najmodernejšou technológiou, to boli naše požiadavky a stávajú sa realitou. Trapasy, aké sa diali v minulosti za bývalého vedenia, sú neakceptovateľné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre mňa je ale dôležitá aj cena. Mesto sme neprebrali v dobrej finančnej kondícii, a preto je dôležité každé ušetrené euro. Po náročných rokovaniach sa nám podarilo s výrobcom vyjednať vyše 400-tisícovú zľavu. Celková cena 15 autobusov tak je po 13% zľave 3,1 milióna eur bez DPH. Za ušetrených 400 tisíc si môžme dovoliť napríklad kúpiť ďalšie 2 takéto autobusy a to nie je maličkosť.

ROBÍME VŠETKO PRE MODERNÚ A EKOLOGICKÚ MHD

Cieľom zmien v košickej MHD je zvýšenie komfortu cestujúcich a zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov. Pri autobusoch ani zďaleka nekončíme. Desať nových električiek, ako inak, s klimatizáciou, príde  v rokoch 2022 – 2023. Potom, v priebehu ďalších 4 rokov ešte 20. Robíme všetko preto, aby sme mali v Košiciach modernú a ekologickú mestskú hromadnú dopravu. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rozhodli sme sa ísť ťažšou cestou. Neklameme, nekradneme, ale pracujeme systematicky. Zamestnávame odborníkov. Dávame viac peňazí do dopravy, majetku mesta, športu, kultúry, slabším.

Postupne budeme mať v Košiciach nový moderný plavecký komplex, vynovenú Angels arénu, Mlynský náhon, Dolnú bránu, ale aj modernú dopravu. Dôverujte nám, robíme to pre nás všetkých. 

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  203
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu