reklama

Nová Slanecká je pre Košice nevyhnutnosťou

Už budúci týždeň začíname s jej rekonštrukciou. Je to najväčší dopravný projekt v meste za posledné desaťročia. Najvyťaženejšia cesta v meste potrebuje rekonštrukciu ako soľ.

Nová Slanecká je pre Košice nevyhnutnosťou
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Ak by sme ju neurobili, doprava by na tomto mieste podľa výpočtov odborníkov približne o 5 rokov skolabovala. O rekonštrukcii sa v poslednom čase veľa píše a rozpráva, poďme si zhrnúť to najdôležitejšie.

  1. NOVÚ SLANECKÚ CESTU POSTAVÍME Z EUROFONDOV

    • Výstavba Slaneckej cesty zaťaží mestský rozpočet len minimálne. A to je veľmi dôležité. Až 95% peňazí pôjde z Eurofondov. To je jasný dôkaz, že dokážeme dobre čerpať fondy a šetriť vlastné peniaze. Tie potom využívame na iné veci, ktoré potrebujeme. Aj v poslednom roku sme dokázali v Košiciach opraviť mnohé  zanedbané úseky ciest, chodníkov, mostov, ale aj verejného osvetlenia a tak ďalej. 

  2. VÝRAZNEJŠIE DOPRAVNÉ OBMEDZENIA AŽ V BUDÚCOM ROKU

    • V poslednom období počúvam zaručené informácie o kolapse dopravy kvôli rekonštrukcii. Vraj už teraz v októbri to bude na Jazere neznesiteľné. Nie je to pravda. S rekonštrukciou Slaneckej začíname už o niekoľko dní, lenže tá hlavná časť, ktorá spôsobí problémy aj v plynulosti dopravy, príde až v budúcom roku. V tejto chvíli tak môžu byť všetci pokojní. 

    • Budúci rok to bude síce komplikovanejšie, ale už teraz sa na to pripravujeme. Hlavné stavebné práce budú mať okrem iného za následok aj presmerovanie dopravy z pravej strany Slaneckej cesty smerom do Krásnej na vnútro sídliskové komunikácie. Dovtedy budú pripravené aj obchádzkové trasy, aby čo najmenej zasiahli do životov obyvateľov. 

  3. PRVÉ AUTÁ PÔJDU PO SLANECKEJ V ROKU 2023

    • Rekonštrukcia Slaneckej cesty je najvýznamnejší dopravný projekt za posledné roky. Som veľmi rád, že sa nám aj vďaka nesmiernemu úsiliu desiatok ľudí na magistráte a kvalitnej spolupráci s ministerstvom podarilo dostať k uskutočneniu tejto investície. Predchádzali tomu stovky náročných rokovaní na najrôznejších úrovniach od vlastníkov pozemkov až po vládne inštitúcie. Dôležité je, že budúci týždeň začíname, za čo by som chcel poďakovať každému, kto k tomu prispel.

Robíme to pre zlepšenie dopravnej dostupnosti celého sídliska, ktorá je najmä počas špičiek neúnosná. Nielen Jazerčania si po dlhých rokoch čakania zaslúžia, aby cez ich sídlisko prechádzala cesta spĺňajúce všetky súčasné štandardy, pri ktorej budú mať zmodernizované zastávky MHD a nový cyklochodník.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aj vďaka novej Slaneckej ceste budú Košice opäť modernejšie a lepšie mesto na život. A presne o tom nám ide. 

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  207
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu