reklama

Investujeme do ciest, opravujeme zastávky MHD

Zlepšujeme dlhodobo zanedbávané cesty a chodníky. Za menej peňazí opravíme viac a rýchlejšie, ako naši predchodcovia.

Investujeme do ciest, opravujeme zastávky MHD
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ako si mnohí z vás určite všimli, tento týždeň sa začali opravy viacerých ciest a chodníkov v našom meste. Ide o prvú etapu rozsiahlych rekonštrukcií na komunikáciách.

Postupne a systematicky zlepšujeme dlhodobo zanedbávané cesty a chodníky po celom meste.  Za menej peňazí opravíme viac ciest v omnoho rýchlejšom čase, ako naši predchodcovia. Tento rok pôjde do súvislých opráv, rôznych rekonštrukcií a vylepšení 10 miliónov eur. Všetky opravy by navyše mali byť ukončené už do šiestich týždňov od začiatku prác.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celkovo plánujeme v Košiciach zmodernizovať komunikácie na 50-tich uliciach. Chceme tak výrazne zvýšiť ich kvalitu a najmä bezpečnosť premávky. Opravy budú financované z dodávateľského úveru, a tak hneď po ukončení prvej etapy môžeme pokračovať v ďalších. V pláne sú opravy ciest a chodníkov na Hronskej, Krosnianskej, Turgenevovej či Magnezitárskej.

Naďalej zvádzame aj nekonečný boj s výtlkmi. Od začiatku mája sme ich porazili už vyše štvrtinu. Cestári sa postupne presúvajú z najdôležitejších dopravných tepien, po ktorých premáva aj MHD, na vnútro sídliskové komunikácie. Pomôcť nám môžete aj vy, stačí výtlk nahlásiť e-mailom na vytlky@kosice.sk a my ho zaevidujeme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obrázok blogu

MODERNÉ ZASTÁVKY PRE MODERNÚ MHD

Ďalším výrazným krokom k skvalitneniu dopravnej infraštruktúry nášho mesta je modernizácia MHD. Po investíciách do vozového parku pokračujeme aj v budovaní nových, lepších a kvalitnejších autobusových zastávok. V rokoch 2018 a 2019 sa nám podarilo opraviť až 29 z nich a teraz pribudne šestica ďalších. Náš cieľ je jasný – zvýšiť atraktivitu a konkurencieschopnosť MHD voči osobnej doprave. To sa dá dosiahnuť jedine zvýšením kvality pre cestujúcich.

Celkovou modernizáciou prejdú zastávky na Považskej ulici pri VÚSCH-u, pri budove Okresného úradu aj pri OC Galéria. Zastávky na Staničnom námestí a na Belehradskej budú doplnené o informačné tabule. Skvelou správou je, že táto investícia zaťaží mestský rozpočet len minimálne. Až 85 percent projektu v hodnote 510 904 eur nám zafinancujú eurofondy a ďalších 10 percent pôjde zo štátneho rozpočtu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Okrem rekonštrukcie samotných zastávok plánujeme osadiť elektronické informačné tabule s aktuálnymi odchodmi spojov, vrátane ich meškaní. Zároveň sa budú realizovať stavebné úpravy nástupných plôch zastávok, ako aj pruhov s bezbariérovým prístupom. Na vybraných zastávkach pribudnú bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich.

Som presvedčený o tom, že vytrvalou a systematickou prácou postupne pretvoríme Košice na mesto s kvalitnou, ekologickou a bezpečnou dopravnou infraštruktúrou, ktorú nám budú závidieť široko-ďaleko.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu