reklama

Košice majú najlepšie základné školy, teší ma to aj ako otca

Nedávno prišla skvelá správa pre Košice. V hodnotení inštitútu INEKO sa v prvej trojke umiestnili až dve naše školy.

Košice majú najlepšie základné školy, teší ma to aj ako otca
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nedávno prišla skvelá správa pre Košice. V hodnotení inštitútu INEKO, ktorý vydáva rebríček škôl každoročne, sa v prvej trojke umiestnili až dve naše školy. Na prvom a na treťom mieste. Ešte nikdy v histórii sa nestalo, aby sme takto vysoko mali až dve školy. Ktoré to sú? Na prvom mieste spomedzi všetkých základných škôl na Slovensku sa umiestnila ZŠ Staničná a pomyselný bronz si odniesla ZŠ Park Angelinum. Medzi našimi školami sa ešte umiestnila jedna bratislavská. Tento obrovský úspech ma teší z viacerých dôvodov. Mesto je zriaďovateľom základných škôl. Má teda veľký vplyv na vzdelávanie našich detí. Snažíme sa byť dobrým partnerom našich škôl. Ďakujem všetkým učiteľom a pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom, že sa o naše deti príkladne starajú. No a v neposlednom rade sa z tohto úspechu teším aj ako otec malého druháka. Mám dobrý pocit, že je v najlepších rukách.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

MESTO DÁVA DO VZDELÁVANIA TAKMER POLOVICU ROZPOČTU

Desiatky rokov sa do škôl málo investovalo, zanedbala sa ich údržba. Preto bolo našim cieľom nájsť financie aj na ich obnovu. To, v akom prostredí sa deti učia, je tiež veľmi dôležité. V uplynulých dvoch rokoch sme na rekonštrukcie škôl vyčlenili takmer 11 miliónov eur, čo je najviac v histórii. Pandemická situácia nám paradoxne pomohla, práce sa mohli robiť v pokoji. Skoro v každej škole sme obnovovali, renovovali, menili zariadenia a zvyšovali komfort pre deti, ich učiteľov a ďalších zamestnancov. Vymieňali sme okná, strechy, sociálne zariadenia, telocvične, školské jedálne, elektroinštalácie a mnohé ďalšie stavebné úpravy. Dokázali sme nastaviť procesy tak, aby sme naozaj efektívne investovali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som rád, keď počujem z úst rodičov chválu na zvýšenú kvalitu stravy v školských jedálňach. Prehodnotili sme spôsob nákupu surovín, zvýšil sa dôraz na čerstvé potraviny a zároveň sme centralizáciou ich nakupovania ušetrili značné finančné prostriedky – od spustenia už milión eur. Deti jedia kvalitnejšie a zdravšie a mesto to stojí menej.

RIADITEĽKY VÍŤAZNÝCH ŠKÔL MALI TIEŽ VEĽKÚ RADOSŤ

Riaditeľku ZŠ Staničná Evu Pillárovú 1. miesto pozitívne prekvapilo. Na škole majú 765 detí, o ktoré sa stará 68 zamestnancov. Žiakov o tomto ocenení informovala v školskom rozhlase.

„Všetci v škole prežívame obrovskú radosť. Tešia sa nielen naši zamestnanci, ale aj žiaci a ich rodičia. Je to pre nás zaväzujúce a zároveň obrovská zodpovednosť, lebo vieme, že vyššie sa už ani nedá ísť. Potešila nás aj dnešná osobná gratulácia od predstaviteľov vedenia mesta. Poďakovala som sa za nedávne investície do rekonštrukcie telocvične, prístavby jedálne či modernizácie štyroch učební. Aj vďaka tejto podpore môžeme byť najlepší na Slovensku“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj riaditeľka ZŠ Park Angelinum Renáta Bredová bola počas našej návštevy veľmi spokojná. Pripomenula, že medziročne sa ich škole, v ktorej vyučujú 681 žiakov, podarilo zlepšiť až o sedem miest. Ocenila aj prístup magistrátu, ktorý pravidelne investuje finančné zdroje do zlepšenia kvality škôl. Príkladom toho bola u nich nedávna výstavba bežeckej dráhy, výmena podláh a kanalizačných rozvodov či maľovanie tried.

Ja školám želám, aby si najvyššiu úroveň udržali. Môžem garantovať, že vedenie mesta im v tom bude pomáhať.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  203
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu