reklama

Košice sú mestom, kde ľudia pomáhajú

V predvianočnom čase realizujeme viaceré aktivity, ktoré prinesú radosť tam, kde chýba.

Košice sú mestom, kde ľudia pomáhajú
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tohtoročné sviatky pre mňa znamenajú čas zamyslenia sa nad skutočným významom Vianoc. Posledné dva roky a všetky krízy, ktorými sme si museli preskákať naplno ukázali, aké krásne a vzácne je prežiť čas v pokoji, v kruhu svojej rodiny a najbližších. O to silnejšie vnímam skutočnosť, že mnohí z nás toto šťastie nemajú. A o to väčšiu cítim vďaku za to, že môžem byť primátorom mesta, ktoré pomáha. Ktorého obyvateľom nie sú ľahostajné osudy ľudí v núdzi. Košice preto v predvianočnom čase realizujú viaceré aktivity, ktoré prinesú radosť tam, kde chýba.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PRIMÁTORSKÝ PUNČ AJ MIKULÁŠSKY BEH V ZNAMENÍ POMOCI

Po dvoch rokoch sa vrátil Mikulášsky beh. Vďaka nadšencom z Active life sme si mohli už po 8-krát zabehať po krásne vyzdobených uliciach Košíc a zároveň pomôcť dobrej veci. Výťažok z charitatívneho behu bude venovaný Svetielku pomoci a Svetielku nádeje, organizáciám ktoré pomáhajú malým onkologickým pacientom a ich rodinám. Ďakujem všetkým, ktorí bežali pre dobrú vec.

Obrázok blogu

Na pomoc najohrozenejším sa nám darí zbierať aj vďaka Primátorskému punču, ktorý už tradične nájdete v stánku na Hlavnej ulici. Počas slávnostného otvorenia Košických rozprávkových Vianoc sa nám jeho predajom podarilo vyzbierať vyše 12 000 eur! Výťažok z Primátorskému punču poputuje rovným dielom štyrom organizáciám, pomáhajúcim ľuďom v núdzi – OZ Nestačí len prežiť, Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, neziskovým organizáciám Dorka a Homo Homini. Primátorský punč čapujeme každý deň od 16:00 do 20:00, až do 23. decembra. Budem rád, ak si nájdete čas a, spoločne s úžasnou atmosférou tohtoročných trhov, pomôžete dobrej veci.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dokopy šesťnástim neziskovým organizáciám pomôže aj stánok U.S. Steel Košice, ktorý vznikol v spolupráci s mestom a Mestskými lesmi Košice. Stánok umožní neziskovkám odprezentovať sa počas Košických rozprávkových Vianoc na Hlavnej ulici až do 22. decembra.

KOŠICKÝ MIKULÁŠ ROZDÁVA POTREBNÚ RADOSŤ

Radosť sa rozhodol prinášať aj náš Košický Mikuláš. Ten v uplynulom týždni navštívil klientov Psychosociálneho centra Košice či Stredisko sociálnej pomoci Košice na Garbiarskej. Okrem sviatočnej nálady so sebou priniesol aj darčeky pre malých a veľkých. Jemu zas klienti pripravili skvelé pohostenie a jedinečnú atmosféru.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do Vianoc nám ostávajú necelé dva týždne. Využime ich na hľadanie spôsobov, ako ich spraviť najkrajšími sviatkami v roku pre čo najviac ľudí. Vidieť to množstvo dobra a lásky, ktoré si Košičania dokážu medzi sebou v tomto čase odovzdať ma napĺňa vierou, že sa nám to spoločne podarí.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu