reklama

MÁME NOVÉ ZASTUPITEĽSTVO. PONÚKAM SPOLUPRÁCU KAŽDÉMU

Po ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva mám dobrý pocit, že to spoločne dokážeme.

MÁME NOVÉ ZASTUPITEĽSTVO. PONÚKAM SPOLUPRÁCU KAŽDÉMU
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Máme jedinečnú šancu dokončiť rozbehnuté projekty, vďaka ktorým Košice posunieme míľovými krokmi vpred. Po ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva mám dobrý pocit, že to spoločne dokážeme. Všetkých poslancov, nových i staronových, som poprosil, aby vždy uprednostňovali záujmy Košičanov pred svojimi vlastnými. Byť voleným zástupcom nášho mesta je veľká česť ale ešte väčšia zodpovednosť.

SPOLOČNE TO DÁME

Zo svojej pozície primátora môžem sľúbiť, že ja pre fungujúcu spoluprácu v Košiciach urobím maximum. Dvere mojej kancelárie sú otvorené a teším sa na konštruktívne debaty s každým jedným poslancom. Mnohé už od volieb stihli prebehnúť a verím, že budú rýchlo pribúdať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dôležitosť spolupráce nám ukázali uplynulé štyri roky. Prešli sme si veľkými krízami. Najskôr sme sa báli o svoje životy a životy našich blízkych a keď sme si mysleli, že už bude dobre, tak sme s nemým úžasom sledovali ako sa začína vojnový konflikt u našich susedov. Ukázali sme však, že v krízovom období vieme spolupracovať, pomáhať si, podporovať sa. Tak, ako pri Covide aj pri pomoci státisícom ľudí utekajúcim pred vojnou. Pomohli sme. Mňa však teší, že sme si zároveň pomáhali navzájom bez ohľadu na farbu politického trička. To je pre mňa to najviac, čo som si z uplynulého volebného obdobia zobral. Keď je zle, spolupracujeme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcem veriť, že na to nadviažeme. Nečakajú nás ľahké roky. Budeme čeliť mnohým problémom. Najbližšie nás čakajú tvrdé rokovania s vládou, ktorá nám za posledné roky pridáva kompetencie, ale často bez finančného krytia. Očakávam preto, že ako primátor a zastupiteľstvo budeme opäť stáť pevne pri sebe.

VÝSLEDKY SPOLUPRÁCE HOVORIA SAMÉ ZA SEBA

Vďaka spolupráci máme dnes rozbehnuté mesto, ktoré sa rozvíja vo všetkých kľúčových oblastiach a mení sa nám doslova pred očami. Začali sme veci robiť kvalitne, transparentne, čestne a starím praktikám sme vystavili jasnú stopku. Začali sme pracovať pre všetkých Košičanov. Neostali sme len pri sľuboch či nápadoch na papieri. Spustili sme veľký reštart športu. Opravili sme historicky najviac škôl a škôlok, ciest a chodníkov. Začali sme projekty, o ktorých sa desiatky rokov len hovorilo – výstavba teplovodu z Ďurkova do Košíc, rekonštrukcia Slaneckej cesty, obnova Mlynského náhonu či obchvat Košíc R2. Ideme ešte ďalej. Prišli sme s víziou nového mestského centra na Hornáde a revolúciou v mestskej doprave na najbližších 30 rokov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz je čas dokončiť to a nesklamať Vašu dôveru, Košičania. Vo voľbách ste si vybrali pokračovanie čestnej práce. Želám si, aby nás krízy už len obchádzali, aby Košice boli mestom nových nápadov. Mestom, kde sa konštruktívne a triezvo riešia názorové rozdiely, mestom, kde vzájomná spolupráca prináša spokojnosť celému mestu.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu