reklama

POČAS LETA STE MA GRILOVALI, PRI VAŠICH OTÁZKACH BOLO HORÚCO

Ďakujem všetkým, ktorí prišli osobne, ale aj tým, ktorí nás sledovali online.

POČAS LETA STE MA GRILOVALI, PRI VAŠICH OTÁZKACH BOLO HORÚCO
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nie som primátorom, ktorý by sa zatvoril do svojej kancelárie a odtiaľ riadil mesto. Som rád medzi ľuďmi. V uliciach mesta ma môžete stretnúť pravidelne. Po takmer štyroch rokoch vo funkcii som sa rozhodol pred vás postaviť čelom. Uchádzam sa o vašu priazeň aj v nasledujúcich voľbách a tak sa patrí urobiť odpočet toho, čo sa podarilo, ale otvorene hovoriť aj o nezdaroch. Na rôznych miestach v Košiciach, ste sa ma mohli na našich “Grilovačkách” opýtať čokoľvek. A ja som odpovedal. Ďakujem všetkým, ktorí prišli osobne, ale aj tým, ktorí nás sledovali online. Som rád, že sa toľko ľudí zaujíma o dianie v Košiciach.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Obrázok blogu

TOP 5 OTÁZOK OD VÁS

Ako sa zmenia Košice príchodom Volva? Málokto si dnes uvedomuje, aký obrovský rozvoj to mestu Košice donesie. Dnes máme 229 tisíc obyvateľov, vďaka tejto investícii sa staneme štvrť milionovým mestom. Za desať rokov tu bude žiť mnoho nových ľudí a to jednoznačne pomôže ekonomike mesta.

Budú sa odstraňovať ďalšie bilboardy? Áno, samozrejme, boj s vizuálnym smogom myslíme vážne. Onedlho padne ďalšia stovka, už na to máme aj všetky povolenia. Odstraňovať budeme aj viacero betónových valcov, ktoré sú pred niektorými obchodnými domami.

Máte v pláne stavať nájomné byty aj pre mladé rodiny? Určite áno. Už dnes máme v územnom pláne schválenú výstavbu 20 tisíc bytov. My sme si teda svoju časť roboty už splnili. Teraz je to na vlastníkoch pozemkov a developeroch, aby začali kresliť projekty a následne dostali povolenia stavať. Ja sa veľmi teším, že vďaka medzinárodnej architektonickej súťaži vznikne nová moderná mestská štvrť pri Hornáde. Tam by malo byť po dokončení približne 10 tisíc nových bytov. Navyše túto štvrť nastavili projektanti ako uhlíkovo neutrálnu štvrť a to je pre mňa, ako environmentálne založeného človeka, úžasné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kedy vymeníte staré lampy za nové? Bude to stáť 20 miliónov eur. Prvých päť miliónov už máme rozpočtovaných. Celá obmena osvetlenia sa už začala. Prvých 12% máme z rôznych projektov už obmenených, aj vďaka peniazom z EÚ. Pokračovanie kompletnej výmeny máme nastavené na najbližšie štyri roky.

Ako chcete zlepšiť športové prostredie v Košiciach? Ono sa to deje. Máme mnoho športových projektov, ktoré sa reálne robia. Mestská krytá plaváreň už má stavebné povolenie, aby sme z nej postupne mohli vybudovať Národné Olympijské centrum. Pre tenistov sa už stavia NTC. KFA je postavená v profile Euro 3 plus. Ešte potrebujeme dostavať tribúny za bránkami. Angels Aréna sa stavia. Opravili a zrekonštruovali sme viacero telocviční pre športovcov. V mestskom parku máme v zime klzisko, v lete streetbalové ihrisko. Je toho samozrejme veľa na čom sa pracuje a bude pracovať ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obrázok blogu

Grilovačky sa pomaly končia, ale môj odpočet pre vás bude pokračovať. Máme viac ako dva mesiace do volieb a ja sa chcem postaviť pred Košičanov čelom. Nemáme sa za čo hanbiť. Nemáme žiadnu kauzu, denno denne pracujeme čestne pre vás. Niekedy sa nám darí viac, inokedy menej, ale robíme to najlepšie ako vieme. Opakujem to často, ale je to fakt: nedovoľme, aby sa vrátili na čelo mesta “staré kádre”, my chceme dokončiť, čo sme rozbehli. Garantujeme, že sa nestratí ani euro. Robíme to čestne, pre všetkých Košičanov.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu