reklama

Robíme to čestne. Budeme v tom pokračovať

Ukázali sme, že sa to dá robiť bez korupcie, bez štvavých kampaní, podnikateľov v pozadí a trolov na sociálnych sieťach.

Robíme to čestne. Budeme v tom pokračovať
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

O mesiac, 29. októbra, nás čakajú voľby. Čím rýchlejšie sa tento dátum blíži, tým viac premýšľam nad uplynulými štyrmi rokmi. Dôveru byť vašim primátorom ste mi vtedy dali s jasným zadaním – oslobodiť Košice od rozkrádania, rodinkárstva, klamstiev a arogancie moci. Začať to robiť čestne. Po štyroch rokoch v úrade sa vám, spolu s mojimi spolupracovníkmi, môžeme bez hanby pozrieť do očí a povedať: SPLNILI SME! Nemáme za sebou jedinú korupčnú kauzu. Žiadne predražené zákazky. Žiadne prípady rodinkárstva. Nie sú. Sme stále takí, akých ste nás zvolili. Jazdíme na rovnakých autách, bývame na rovnakých adresách. Robíme to čestne, a ak nám opäť dáte dôveru viesť naše krásne mesto, budeme v tom pokračovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

POCTIVOU PRÁCOU MENÍME KOŠICE K LEPŠIEMU

Čestná, denno-denná práca Košiciam priniesla historicky najviac peňazí z eurofondov, o polovicu lacnejšie a omnoho kvalitnejšie opravy ciest a chodníkov či, trúfam si povedať, najlepšiu starostlivosť  o mestskú zeleň na Slovensku. Transparentne a za reálne peniaze sme opravili najviac škôl a škôlok v histórii mesta. Podarilo sa nám vymeniť „našich ľudí“ prisatých na mesto a mestské zákazky a zastaviť predaje mestského majetku. Byty už viac nekončia v rukách nastrčených bielych koní, ale opravujú sa a prenajímajú ľuďom, ktorí ich najviac potrebujú.

Spustili sme veľký reštart športu v Košiciach. KFA je pred dokončením a pribudne k nej najmodernejšia futbalová akadémia. Rekonštrukcia Angels arény je v plnom prúde. Vzniká najmodernejší plavecký komplex na Slovensku či národné tréningové centrum. Dokopy máme rozbehnutých 15 veľkých športových projektov. Košice onedlho budú opäť liahňou najväčších športových talentov a budeme hostiť najprestížnejšie medzinárodné podujatia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nebojíme sa ani veľkých a dlhodobých projektov. Rozbehli sme rekonštrukciu Slaneckej cesty a postavili moderné centrum komunitných služieb pre seniorov a ohrozené rodiny. Vytvorili sme stratégiu dopravy v meste na najbližších 30 rokov. Vytvorili sme víziu nového mestského centra na Hornáde, z ktorého chceme v najbližších desaťročiach urobiť nové srdce Košíc. Je toho oveľa viac. Nebudem klamať, niektoré veci sa nepodarili tak, ako sme plánovali. Urobili sa aj chyby. Tie však robí len ten, kto sa snaží robiť.

UČÍME SA Z CHÝB

Preto je ich čím ďalej, tým menej. Vďaka skúsenostiam, ktoré sme za štyri roky nabrali, to ide oveľa ľahšie. Podarilo sa nám prekonať aj najťažšie obdobia: od covidu, cez vojnu na Ukrajine až po zdražovanie energií. Vždy čestne a poctivo, pre všetkých Košičanov.  Aj preto starým kádrom tak ležíme v žalúdku. Ukázali sme, že sa to tak dá robiť. Bez korupcie, bez štvavých kampaní, podnikateľov v pozadí a trolov na sociálnych sieťach.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Robíme to čestne. Budeme v tom pokračovať.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  207
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu