reklama

VOLVO je ocenením našej tvrdej práce. Chcem v nej pokračovať.

Je to pre mňa a môj tím obrovské zadosťučinenie. Práca, ktorú sme za ten čas spravili má zmysel.

VOLVO je ocenením našej tvrdej práce. Chcem v nej pokračovať.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Košičania, to bol týždeň! Oznámenie Volva, že postaví závod na výrobu elektromobilov rovno pri Košiciach, je parádnou správou. Nie len pre naše mesto ale pre celý východ. To, že si Volvo vybralo práve nás, nie je náhoda. Som presvedčený o tom, že švédska firma videla potenciál, ktorý Košice majú a ktorý sa nám za uplynulé 4 roky podarilo naštartovať. Je to pre mňa a môj tím obrovské zadosťučinenie. Práca, ktorú sme za ten čas spravili má zmysel. Teraz je dôležité nepoľaviť a makať ďalej. Rozhodol som sa preto opäť zabojovať o post primátora Košíc ako nezávislý s podporou strán KDH, SaS, Sme rodina, Aliancia, Nova a SRK.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

CHCEM DOKONČIŤ, ČO SOM ZAČAL

Pred štyrmi rokmi som Košičanom sľúbil zmenu. Sľúbil som, že z mesta vyženiem rodinkárstvo a papalášizmus, zefektívnim riadenie mesta a postarám sa o to, aby sa Košice konečne pohli vpred. Podarilo sa. Vďaka spolupráci s úžasnými ľuďmi, od predstaviteľov občianskych združení, neziskoviek, športových klubov, seniorov, dobrovoľníkov a mnohých ďalších… Vďaka vám sú Košice dnes úplne inde. V prístupe k občanom, v investíciách, v plánoch do budúcnosti. Ja vám za to z celého srdca ďakujem. Teraz je čas dokončiť, čo sme spoločnými silami začali.

Nebude to jednoduché. Staré kádre, ktorých korupčným praktikám sme pred štyrmi rokmi povedali nie, sa chcú vrátiť k moci a ku korytám. Urobia všetko pre to, aby za primátora dosadili svojho človeka. Je mi jasné, že to bude ťažký a špinavý boj. Minulé voľby sa neštítili útočiť ani na to najcennejšie, čo mám. Na moju rodinu. Nečakám, že teraz budú ľudskejší.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja sa ich však nebojím a nebojí sa ani široká koalícia politických strán, ktorá ma podporuje. Vždy sme proti nim išli rázne a aj keď to nebolo jednoduché, postupne sme vždy uspeli. Celé štyri roky im nastavujeme zrkadlo. Dokazujeme, že mesto sa dá riadiť bez korupčných káuz, predražených zákaziek a rozkrádania. Že sa veci dajú robiť čisto a omnoho lacnejšie. Že tvrdou prácou dokážeme z Košíc tvoriť moderné, fungujúce mesto. Preto som pripravený to celé znovu ustáť a nedovoliť, aby sa staré kádre vrátili k moci.

PRÍCHOD VOLVA JE PRE KOŠICE PRÍLEŽITOSŤOU, KTORÚ MUSÍME CHRÁNIŤ

Nový závod Volvo vo Valalikoch je ďalším dôvodom, prečo je dôležité tento boj zvládnuť. Dlho sme v tichosti pracovali na príchode historicky prvej automobilky na východ a ja chcem zabezpečiť, aby sa to dotiahlo do úspešného konca. Volvo vytvorí v našom meste a jeho okolí aj so svojimi subdodávateľmi zhruba 10 000 nových pracovných miest. Je to najvýraznejšia strategická investícia od čias VSŽ, ktorá zmení celý región. Vláda sa zároveň zaviazala, že pre Košice vyčlení rozsiahle investície do dopravnej infraštruktúry, vzdelávania, bytovej otázky, obnoviteľných zdrojov energie či nových cyklochodníkov. Tu by som sa chcel poďakovať ministrovi Richardovi Sulíkovi, ktorý dva roky na tomto projekte pracoval tak, aby bol pre investorov pripravený.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obrázok blogu

Príchod Volva má pre Košice obrovský potenciál. Spolu s ďalšími projektami, ktoré sa nám za posledné štyri roky podarilo zrealizovať a naštartovať, vrátane historických opráv škôl a škôlok, ciest a chodníkov, rekonštrukcií kultúrnych inštitúcií či bezprecedentných investícií do športovísk, výrazne prispeje k zlepšeniu života v našom meste. Je teraz na nás, Košičania, aby sme spoločnými silami zabránili prízrakom minulosti ohroziť to.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  203
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu