reklama

VYHRALI SME! Zmluva s EEI je neplatná

Nevyhrali sme len v Košiciach, ukázali sme ako na kšeftárov.

VYHRALI SME! Zmluva s EEI je neplatná
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pravidlá platia pre všetkých. Viem, túto vetu ste už odo mňa počuli nespočetne veľakrát. Ja sa ňou ale štyri roky riadim a výsledky postupne prichádzajú. S EEI to síce trvalo dlhšie, ako by sme si želali, ale vyhrali sme. Podarilo sa to najmä vďaka tomu, že sme neuhli. Vedeli sme, že máme pravdu. Sú dni, keď si poviete, že to má celé zmysel bojovať za správne veci. Streda bola dňom, kedy som cítil obrovské zadosťučinenie. Milí Košičania, vyhrali sme naozaj veľmi dôležitú bitku.

EEI NÁM MUSÍ ZAPLATIŤ MILIÓNY

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nestáva sa často, aby ma novinári chválili. O to väčšiu radosť som mal pri čítaní tohtotýždňových titulkov. Napríklad v N-ku vyšiel takýto: “Veľké víťazstvo primátora Polačeka, zmluva s parkovacou firmou je neplatná.” Dobre sa to číta, najmä, keď sme takmer počas celého volebného obdobia dostávali skôr výčitky. Nielen z úst a pera posluhovačov bývalého "košického režimu", ale aj od nám blízkych ľudí. Mnohí nám hovorili, aby sme sa s bratislavskou firmou dohodli. Vraj, keď prehráme súd, tak im ešte budeme musieť zaplatiť ušlý zisk. Lenže my sme po celý čas vedeli, že máme pravdu. Výsledkom je, že nie my, ale EEI bude platiť nám. Podľa súdu musí zaplatiť mestu finančnú náhradu, ktorú sme vyčíslili na 3,8 milióna eur. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

NEVYHRALI SME LEN V KOŠICIACH, UKÁZALI SME AKO NA KŠEFTÁROV

Koľko takýchto firiem a firmičiek vzniklo za bývalej vlády? Podľa mňa sa to nedá ani spočítať. Som hrdý na to, že som Košičan a zároveň chcem pochváliť všetkých Košičanov, ktorí neváhajú bojovať za správnu vec. My sme boli len symbolom tohto boja, desaťtisíce Košičanov bojovali s nami. Sme jediné mesto na Slovensku, ktoré sa postavilo tomuto kšeftu bývalých elít. Ostatným sme ukázali, ako na EEI. Je teraz na nich a ľuďoch samotných, kam svoje peniaze za parkovanie pošlú. Košičania ich posielajú a budú posielať sami sebe. Nenechajú sa okrádať. Verím, že nikdy viac to už na nás nikto neskúsi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na čele tohto boja som nebol ale sám. Musím povedať, že veľmi pomohli a patrí obrovská vďaka mnohým ďalším ľuďom. Najmä Lacovi Lörincovi, Heňovi Burdigovi či Lacovi Strojnému. Tiež si vytrpeli, ako ich mnohí označovali za agresívnych aktivistov. Páni, aj keď sa v nejakých veciach nezhodneme, patrí vám ozaj veľká vďaka.

Pred štyrmi rokmi sme priniesli do Košíc zmenu. Povedali sme nie praktikám, ktoré tu roky vládli. Držíme slovo, bývame stále na tých istých adresách, nekradneme a nemáme za sebou korupčné kauzy. Staré kádre idú stále ostro a budú sa chcieť vrátiť. Nedovoľme im to. 

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  203
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu