reklama

Budeme mať poriadnu futbalovú arénu, po vyše 20 rokoch privítame aj reprezentáciu

Štyri milióny na dostavbu sú odklepnuté. Môžme sa konečne tešiť.

Budeme mať poriadnu futbalovú arénu, po vyše 20 rokoch privítame aj reprezentáciu
Košická futbalová aréna, december 2021 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Ani si neviete predstaviť, akú mám radosť. Trvalo to 3 roky. Mnoho ciest do Bratislavy, rokovanania, ďalšie rokovania a tak stále dookola. Lenže malo to zmysel. Výsledok robí, z našich Košíc, opäť výnimočnejšie mesto. A o to presne nám ide. Posúvať sa stále ďalej. Prepáčte, že budem hneď v úvode osobný, ale urobím výnimku. Špeciálnu pochvalu si totiž odo mňa zaslúži môj namestník Marcel Gibóda. On má najväčšiu zásluhu na tom, že sa štadión tak rýchlo dostavia. Neviem, či som ho už niekedy pochválil verejne. Skôr nie. Marcel veľká vďaka za tvoju prácu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


DNES MÁME ŠTADIÓN, ONEDLHO ARÉNU


A v nej takmer 13-tisíc sedadiel. Príde reprezentácia? Áno, samozrejme. Sľúbil mi to osobne šéf futbalového zväzu Ján Kováčik. Viete kedy hrala naposledy v Košiciach reprezentácia? Stavím sa, že väčšina z vás si to už nebude pamätať. Bolo to v roku 1998. Až sa tomu nechce veriť, že metropola východu čaká tak dlho na svojich reprezentantov. Atmosféra v dostavanej futbalovej aréne bude úžasná. Tribúny sú tesne pri hracej ploche, takže v aréne budeme mať pravú anglickú atmosféru. Poďakovať za tento úspech treba ale aj vládnym predstaviteľom. Premiérovi, ministrovi školstva, vedy a výskumu, športu SR, ale aj štátnemu tajomníkovi ministersva školstva pre šport. No a v neposlednom rade práve futbalovému zväzu, z ktorého iniciatívy výstavba štadióna vznikla ešte v roku 2013. Neviem ako vy, ale ja sa už na reprezentačné zápasy veľmi teším.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


FANDÍM FC KOŠICE, NOVEJ ARÉNE BY PRISTALA NAJVYŠŠIA SÚŤAŽ


Vy, ktorí našu prácu sledujete, viete, že pre šport v Košiciach robíme maximum. Nielen pre futbal. Dobré vzťahy máme s mnohými klubmi. Priniesli sme reštart športovej infraštruktúry, ktorá bola pred našim príchodom úplne v troskách. Podrobnosti nájdete tu. Mesto má športu pomáhať, vytvárať kvalitné podmienky a byť oporou. Potom je už na samotných majiteľoch, tréneroch, hráčoch, kam svoj klub dotiahnu. Som veľmi rád, že sa v poslednom období, čoraz viac, darí aj našim futbalistom. Viem, že na začiatku sezóny nemali ideálne výsledky, ale ku koncu jesene sa drali v tabuľke hore. Mojim prianím je, aby sa dostali do najvyššej futbalovej súťaže čím skôr. Ideálne už v tejto sezóne. Šanca tam, z môjho fanúšikovského pohľadu, je. Košice patria nielen do najvyššej súťaže, ale aj do boja o titul v nej. A to sme tu tiež veru dávno nemali. Ciele si ale musíme dávať najvyššie, inak to nemá zmysel.

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  204
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu