reklama

V Košiciach máme klzisko svetových rozmerov

Podarilo sa. Po troch rokoch sa to konečne podarilo. Ani si neviete predstaviť, aké to bolo zložité.

V Košiciach máme klzisko svetových rozmerov
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Až keď som tento týždeň videl, ako chlapi v Mestskom parku robia ľad, konečne som uveril, že je to realita. Veľké, krásne, v dokonalom prostredí, pre všetkých. Výsledok naozaj stojí za to. Už len si obuť korčule a odraziť sa. Výsledok je taký skvelý, že vás ani nechcem zaťažovať tým, ako ťažko vznikal. Najzložitejšie bolo, samozrejme, presvedčiť ľudí, že to má zmysel. Dnes ale stojí a novú plochu budú Košičania a športovci využívať celoročne. 

KORČUĽOVAŤ SA BUDÚ ĽUDIA ZADARMO

Klzisko má rozmer 40 x 20 metrov a bude pre všetkých zadarmo. Večerné stmievanie nebude prekážkou, práve naopak. Plocha je osvetlená, a práve večer bude korčuľovanie ešte romantickejšie, navyše za sprievodu hudby. Sme pripravení aj na oteplenie. Nie sme teda závislí len od mínusových teplôt. Vďaka technológii, sme schopní vyrábať ľad až do plus 10 stupňov. Investovali sme aj do okolia. Budete si mať kde sadnúť, na malej tribúnke pri klzisku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

18. decembra bude sté výročie košického hokeja. Ten vznikol, samozrejme, pod holým nebom. Klzisko v Mestskom parku má teda aj takýto symbolický význam.  Historici hovoria, že korčuľovanie v tomto priestore bolo v tom čase veľmi populárne. Pri klzisku sa schádzali celé rodiny. Bolo by pekné, keby sa tam na výročie hral hokejový zápas. Uvidíme. 

Uvedomujeme si, že spustenie korčuľovania môže ešte ovplyvniť pandémia. Sme v lockdowne. Záleží na vláde a odborníkoch. Je verím, dúfam a želám si, aby sa situácia zlepšila a mohli sme si, aj keď možno v obmedzenom režime, novinku užiť. 

NIE JE TO ATRAKCIA LEN NA ZIMU

Plocha bude, po zimnej sezóne, slúžiť pre letné športy. Tešiť sa môžu streetballisti, volejbalisti, či hráči malého futbalu. Na zápasy sa budú môcť pozerať ľudia z tribúny. Všetko je teda pripravené tak, aby športovci v Košiciach mali k dispozícii športovisko na vysokej úrovni. Pre nás je šport veľmi dôležitý. Mesto je tu na to, aby dokázalo vytvárať kvalitné podmienky na športovanie. Kluby následne môžu vychovávať deti a mládež. Postupnými krokmi vraciame šport na úroveň, ktorú si Košice zaslúžia. Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili o to, že nové športovisko v parku vzniklo. Je mi cťou pracovať v tíme, ktorý na magistráte máme. Obklopil som sa mnohými šikovnými ľuďmi, ktorých síce nie je vidieť, ale zaslúžia si moju veľkú pochvalu. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teším sa milí Košičania, keď sa budem môcť prísť pozrieť, ako si novú ľadovú plochu užívate. Verím, že čoskoro. 

Jaroslav Polaček

Jaroslav Polaček

Bloger 
  • Počet článkov:  203
  •  | 
  • Páči sa:  127x

Primátor mesta Košice a stále rebel, ktorý sa už nechce pozerať cez ružové okuliare. OBČIANSKY A NEZÁVISLÝ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKošiceMoje okolieMýto a dopravcovia

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu