reklama

Paľba na Paľbu

Vážený pán redaktor!  Predpokladám, že ste dostali už viac reakcií na Vaše spracovanie markizáckej Paľby. Posnažím sa byť stručná. Na Slovensku nežijú len povrchní diváci, ktorí zhltnú všetko. (Ale je mi ľúto tých, čo Vám tú reláciu „zožrali“.) Markízu nesledujem, lebo ju považujem za bulvárne médium. Ale keďže osobne poznám organizátorov kampane, sledujem vývoj udalostí.  Vy ste neotvorili diskusiu – to už spravili pred Vami Pastor bonus a CBR. Vy ste jednostranne odprezentovali Váš názor podložený subjektívnymi dojmami, nie úprimným hľadaním pravdy, trebárs i vedeckej. Našli ste si svojich „prorokov“ , takých, čo hovoria to, čo chcete počuť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

 1. MUDr. Kliment nepovedal všetko o hormonálnej antikoncepcii. Alebo ste to Vy zámerne vystrihli? Verím, že to viete, ale ak náhodou nie a ak túžite po poznaní, tak : existujú predsa 2 typy antikoncepcie – abortívna a neabortívna. Do relácie sa dostala len jedna. (Vy nemáte právo skrývať svoju lož za vyhlásenie, že Vám vraj ide o objektívnosť, ak nejde!) A čo ich karcinogénny účinok?  Čo je to za odvádzanie pozornosti tým, či ide o 9, 11 či 13-týždňový plod? Nemám pocit, žeby doktor Kliment slúžil dobru žien. Jeho by som si teda nevybrala za gynekológa. Mužská ješitnosť! Alebo žeby prachy, populizmus? Charakterný lekár nerobí služby na objednávku, ale len to, čo skutočne prospieva! Moja lekárka mi odmietla predpísať liek na oddialenie menštruácie pre jeho škodlivý účinok, hoci by som si zaň zaplatila a ona by dostala províziu. Vážim si ju za to. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. Štatistiky o zväčšených počtoch potratov v krajinách, kde zákon interrupcie zakazuje? Myslíte si, že nám môžete servírovať teórie bez zdokumentovaných čísel zo slušných zdrojov? 

3. MUDr. Krčméry, osobnosť svetového formátu. Neverím Vám, že povedal len to, čo ste zaradili do relácie!!! Zašli ste aj za ním, aby ste vyzerali aspoň trochu objektívne. Prečo ste sa ho nespýtali na pacienky s postaborčným syndrómom, ako vyzerajú? O potratovom biznise vedia rozprávať ďalší lekári, znevýhodňovaní za to, že ich odmietajú.

4. Financovanie.  Kto nevie zohnať peniaze, špekuluje nad tými, ktorí ich zohnať dokázali! Málo poznáte Slovensko. Žije tu dosť súcitiacich ľudí, ktorým leží dávno na srdci dobro žien, detí a vedia obetovať peniažky na dobrú vec. Osobne poznám x ľudí, ktorí venovali istú sumu zo svojich zárobkov a odmien, aby sa aspoň takto zapojili. A potom tu boli podnikatelia, ktorým sa darí a o ktorých bežne verejnosť nevie, aké vierovyznanie či svetonázor zastávajú. Neangažujú sa z rôznych dôvodov verbálne, ale podporujú projekty, ktoré uznajú za hodné podpory. Čestnosťou a bezúhonnosťou zozbierania peňazí nech sa zaoberajú právnici, polícia, súdy, nie redaktori. A ak sa nič neetické či napadnuteľné nenašlo, dajte organizátorom pokoj. Nie je to skôr na obdiv, že za takú krátku dobu sa dokážu zozbierať toľké koruny?!! Závidia tí, čo to nedokážu? Vy neveríte jednoduchému vysvetleniu organizátorov, že od darcov, ktorí si neprajú robiť popularitu ani sponzorskú reklamu, lebo Vám nejde do hlavy, že by tu mohol žiť ktosi čestný. Nemôže to byť i tak, že kto sám klame, za každým rohom vidí klamárov a upodozrieva iných?  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. „Nová“ skupina ľudí: raz už by ste mali uznať, že je tu ešte ktosi tretí – okrem Cirkvi a KDH. Prípadne okrem zahraničných zdrojov (dríst o Amerike v iných médiách a anglickom Brunovi.) Kto tu vnucuje aký nový zákon? Všetci si v tejto krajine môžu vysloviť názor, len kresťania nie? Čo Vy vôbec o nich viete? Všetci, aj kresťania, sú na ceste premeny, sú hriešni, chybujúci, hľadajúci, slabí ... ale povstáva skupina tých, ktorí už nebudú tichúčko (vo falošnej pokore) mlčať a útrpene znášať zlo, ale majú slobodu a hlas. Vzťah s Bohom a práca na Jeho hodnotách nie je náboženstvom, ale životným štýlom, zmyslom, hlbokým citom. Ale preto, aby organizátori oslovili aj nekresťanov, zvolili cestu vedeckých dôkazov.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6. Represia, prevencia: túto časť Vašej reportáže považujem za najväčší omyl alebo žeby cielenú demagógiu? Často premýšľam, či si Vy, bulvárni pracovníci, ešte vôbec uvedomujete klamstvo. Alebo je už do Vás tak zažrané, že všetko robíte s čistým svedomím a najlepším vedomím... Kampaň Právo na život nie je o zákazoch. V prvom štádiu bola o informovaní, ako vyzerá plod v maternici, a o varovaní žien, aby sa nedostali v budúcnosti do maléru, v druhom štádiu je o osvete, práci so ženami, praktickej pomoci, výchove mládeže k zodpovednosti za vzťah, ktorý si začnú, rodinná výchova. Ak chcete byť objektívny, tak sa pozrite na ich ďalšie aktivity voči ženám. Ja neútočím ani na SPR, nech robia, čo robia. Snažia sa na základe svojho presvedčenia, ale kampaňári robia to isté, len na inom základe. A úmysly a motívy sŕdc my nemáme právo súdiť. Stretnite sa osobne so všetkými členmi Pastor bonus a uvidíte ovocie ich života. Nie je to len Marek Nikolov.   Ak chcete komunikovať, nech sa páči! Ďakujem Vám, ak ste čítali až sem.  

Alena Ješková

Alena Ješková

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som bežná žena s podobnými radosťami i bolesťami ako každý iný. Pracujem ako lektorka slovenčiny pre cudzincov a nemčiny pre Slovákov. Občas robím jazykové korektúry a niekedy aj prekladám z nemčiny. Vediem redakčný tím časopisu, ktorý som založila. Zoznam autorových rubrík:  ĽudiaRodinaAdopciaLampáreňSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu