reklama

Ľudské srdce

Na každom kroku bolesť, na každom úrade hnev, pri sledovaní komerčných televízií hnus, nad politikou krútenie hlavou. Zastavuje sa nám dych pri nefunkčnosti mnohých systémov. Otrávi nás byrokracia, spomalené dianie, zahľadenosť na štruktúry miesto záujmu o človeka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Uvedomila som si už neviem po koľkýkrát, že existujú ľudiaochotní načúvať (zamyslieť sa i pochopiť), no bez vplyvu, a sú ľudiavplyvní bez ochoty načúvať.

Tvorcovia zákonov si myslia, že odstránia korupciu, no onasa len presúva z jedného miesta na iné. Neviem, či sa vôbec nejakýmzákonom dá vyriešiť niečo, čo je podľa mňa záležitosťou srdca. Srdca,v ktorom je či nie charakter a viera., tvoriaca spokojnosť.

Naše zákony sa stávajú tragédiou, ak ich tvoria ľudia, ktorív problematike nie sú doma. Ideálne by bolo poradenstvo s tými, čo sina vlastnej koži čosi odžili a odplakali. Lebo akokoľvek môžu byť naše úmyslysprávne, minú sa cieľa, ak odbočia od praktickosti a prirodzenosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Politika ani zákony nezmenia srdce človeka. Pýtate sa ma, čoteda? Aj ja sa pýtam.

Moja osobná skúsenosť mi vraví, že jedine bolesť. Úplne sastotožňujem s výrokom amerického spisovateľa, inak obľúbeného autora i naSlovensku - Johna Eldredga: „Ľudského srdca sa vedia dotknúť len dve veci:krása a bolesť.“ Sme ochotní pohnúť s vecami okolo len vtedy,ak sa nás bytostne týkajú, inak zostávame ľahostajnými. Až prežijemebolesť nad nemožnosťou systému, ktorý nám nedovoľuje dýchať, začíname konať.Verím, že mnohé veci sa hýbu zdola – od obyčajných ľudí z praxe.

Ale aj k bolesti sa dá pristupovať dvoma rôznymispôsobmi. Prvý je, keď s ňou zostávame sami a skĺzneme dozatrpknutosti a potom už nič nemeníme, a druhý, keď ju spojímes Kristom, poznajúcim všetky jej odtiene, ktorý je zároveň víťazom.V stavoch najväčšej skepsy a krízy som si zúfala a bojovalas otázkou, aké je to jeho víťazstvo, keď nevidím zmeny. Prišla mi odpoveď,ktorú dal Ježiš tesne pred smrťou svojim „záchrancom“ volajúcim: „Zostúpz kríža!“ Neprišiel zhodiť vládne systémy, ale láskou premeniť ľudské srdcia,ktoré po tomto dotyku zmäknú a začnú milovať a konať. A toto užaj vidím. Vidím ľudí, pretavených bolesťou, čo nezostali len pri nej, ales hlbokým, prežitým súcitom uľahčujú život iným. Rada by som tak ako židovskýnárod pred dvetisíc rokmi videla čosi iné, ale dostávam len jednoduchú odpoveď:„Láska.“ Aj ma to štve, aj teší.

Alena Ješková

Alena Ješková

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som bežná žena s podobnými radosťami i bolesťami ako každý iný. Pracujem ako lektorka slovenčiny pre cudzincov a nemčiny pre Slovákov. Občas robím jazykové korektúry a niekedy aj prekladám z nemčiny. Vediem redakčný tím časopisu, ktorý som založila. Zoznam autorových rubrík:  ĽudiaRodinaAdopciaLampáreňSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu