reklama

Keď sa nedarí, ako nezávislej, tak…....... !

Vážení priatelia, najmä ZLATOMORAVČANIA, tak nastal ten volebný čas, kde sa rozpútal boj o každý HLAS!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Len tak na pripomenutie, komunálnej politike v našom meste sa venujem od roku 2002. V minulosti som pracoval na MsÚ a riadil som aj mestský podnik TS, ktorý som po mojom odchode zanechal v zisku!

Pravidelne som sa zúčastňoval MZ, na ktorom som využíval bod 10. vystúpenie občanov, čiže využívam Zákon č. 369/ 1990 Z.z § 3 čl. 2 – „obyvateľ obce má právo zúčastňovať sa na samospráve obce“ !

Svoje informácie získavam na základe Zákona č. 211/2000 Z.z., „ zákona o slobodnom prístupe k informáciám“. Čiže všetky informácie, čo tu uvádzam sú overené a nezakladajú sa na klebetách typu „ Jedna babka, na trhu, povedala druhej!“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale poďme k veci, čiže k VOĽBÁM.

Po preštudovaní kandidátov na post primátora mesta, ma tam zaujalo jedno meno a to BALÁŽOVÁ!

Táto pani kandidovala na primátorskú stoličku už v rokoch 2014, 2016, 2018 a teraz v roku 2022. Nič proti, ale v predošlých voľbách kandidovala, ako nezávislá kandidátka, no neuspela a teraz sa zrazu z nezávislej kandidátky stala kandidátka siedmych politických strán (KDH, ŠANCA, Demokratická strana , SPOLU- občianská demokracia, ZA ĽUDÍ, ODS – občianski demokrati Slovenska, Občianska konzervatívna strana). Zrejme sa pani Balážová bála, že v našom meste nevyzbiera dosť potrebných podpisov, aby mohla kandidovať, ako nezávislá kandidátka, tak zvolila takýto postup !

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale vráťme sa o pár krokov, pardon rokov späť, keď bola, ako viceprimátorka a neskôr osoba  poverená riadením mesta!

-    Ako viceprimátorka nemala vo svojom poverení na „ Výkon funkcie zástupcu primátorky mesta“ klauzulu, že ju v jej neprítomnosti zastupuje v plnom rozsahu jej práv a povinností, tak ako to má uvedené súčasný viceprimátor Ing. Holub! Prečo? Žeby jej vtedajšia primátorka neverila?

-    Ako osoba poverená riadením mesta nemala ani len šajnu, aké poradné orgány sú zriadené pri MsÚ! Tvrdila, že pri MsÚ je zriadená „Mestská rada“, čo bolo klamstvo, lebo „Mestská rada“ bola dávno zrušená!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

-    Pri otázke na základe Zákona č. 211/2000 Z.z., že „Koľko bolo doručených prokurátorských upozornení na mesto“ (jedno sa týkalo aj jej) bola jej odpoveď, aby sa pýtajúci mimo iné obrátil na rozhodnutie ČESKÉHO SÚDU V PRAHE! Zrejme ešte žila v bývalom ČESKOSLOVENSKU!

-    Ako osoba poverená riadením mesta dala pred doplňujúcimi voľbami na primátora v roku 2016 v ktorých tiež kandidovala zrekonštruovať vraj zadarmo ulicu Mojmírovu, tá rekonštrukcia bola tak „kvalitná“, že ani nie po dvoch rokoch sa začala táto cesta prepadať a Technické služby ju museli opravovať, ale čo tam potom, veď rekonštrukciu robila firma, ktorá sa podieľala na výstavbe OD- KAUFLAND toho istého OD, ktorému pani Balážová udelila za jeho pochybenie pri otvorení tú najnižšiu možnú pokutu, čiže 1 000 eur.  Popritom rozsah pokuty bol od 1 000 do 165 000 eur. Nuž, čo už Nemecký OD mal prednosť, pred potrebami obyvateľov nášho mesta, veď keby pani Balážová, udelila pokutu dajme tomu len v polovičnej výške, čiže v sume 82 500 eur, tak tie peniaze by išli do rozpočtu mesta a mohli sa za ne napr. opraviť chodníky atď.!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

-    Neviem či si už pani kandidátka naštudovala Zákon č. 211/2000 Z.z., ktorý tak rada využíva, lebo v minulosti obvinila jedného z riaditeľov mestského podniku na soc. sieti, čiže verejne, že jej neodpovedal do 7 dní popritom tento Zákon jasne hovorí v § 17 že, osoba povinná, je povinná odpovedať do 8 pracovných dní, čiže zavádzala občanov!

V minulých voľbách som dostal do schránky predvolebný leták pani Balážovej pod názvom „ SPOLU S VAMI“, neviem koho tým myslela, ale občania to určite neboli, lebo ako občan pozorovateľ som sa chcel zúčastniť výberového konania na riaditeľov mestských podnikov na čo mám právo na základe Zákona 369/1990 Z.z § 3 čl. 2 ! Poslal som si písomnú žiadosť, kde som žiadal priamo zastupujúcu primátorku mesta pani Balážovú o účasť no a jasné, že mi túto účasť „demokraticky“ nepovolila v písomnej odpovedi pod číslom 3792/25597/2015!

Je zaujímavé, že za súčasného vedenia mesta som sa zúčastnil dvoch výberových konaní na funkciu riaditeľa mestského podniku TS a ako občan som dostal aj priestor na vyjadrenie k jednotlivým kandidátom od predsedu výberovej komisie!

Ďalší prípad, že to „SPOLU S VAMI“ pani Balážová nemyslela vážne, bol aj ten, že keď som sa v minulosti zúčastnil jej predvolebného mítingu v MČ – Prílepy, ktorého sa zúčastnilo tak 8 občanov a na tomto mítingu som jej slušne oponoval v tom duchu, že čo tam sľubovala je nereálne, tak jej reakcia bola že ZAVOLÁM NA VÁS POLICAJTOV, no a ja som jej slušne odpovedal, veď zavolajte bude nás tu aspoň viacej!

A ešte niečo k hospodáreniu, ako osoby poverenej riadením mesta! Pani Balážová udelila za 6 mesiacov pôsobenia vo svojej funkcii, ako osoba poverená riadením mesta, odmeny zamestnancom MsÚ vo výške 27 850 eur, bolo to pred doplňujúcimi voľbami na primátora nášho mesta v ktorých tiež kandidovala a popritom stále hovorila, že mesto je v zlej finančnej situácii, na základe čoho nám zvýšili dane!

Na všetko čo som tu uviedol mám listinné dôkazy, ktoré som získal na základe už spomínaného Zákona č. 211/2000 Z.z. !!!

Záverom len toľko, pre mňa ako občana čo sa zaoberá komunálnou politikou v našom meste je pani Balážová NEVOLITEĽNÁ!!!

Jozef Kováč

Jozef Kováč

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Miestna samospráva prináša veľa úskalí, ktorím treba čeliť. Hlavne poukazovať na neprávosti a charakter volených zástupcov Nás obyvateľov. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu