reklama

Už nie som ouca

Žil som si pokojný život optimistického idealistu. Až do chvíle, kým mi priateľ pred pár rokmi nenaznačil, že som ouca.

Už nie som ouca
Oko
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Mám vraj hľadať alternatívne zdroje informácií a nečítať iba mainstream. Čo to je, som si musel vygúgliť. Bolo to pred pár rokmi, kedy konšpirátori objavili informačnú diaľnicu. Že tie alternatívne zdroje boli zhodné so zdrojmi Eliota Rostasa sa ukázalo hneď v ďalších zaručene nezávislých postoch priateľa. Ale ouca som bol ja! Netrvalo dlho a príspevky priateľa som prestal sledovať.

To však nestačilo. Všetci tí, ktorí boli ešte aj v 4. cenovej skupine na smiech, odrazu dostali možnosť vyjadriť sa ku všetkému so zápalom a odbornosťou. Dávali sa dokopy a vytvárali dojem, že ich je veľa. Nie je oblasť v živote spoločnosti, ku ktorej by sa nevyjadrila banda primitívnych absolventov "Vysokej školy života"(VŠŽ). Sociálna sieť ihneď vytušila, že to je nádherný zdroj peňazí. Zmenila algoritmy a zo sociálnej siete sa stala sieť asociálna. Nejaký čas som očakával, že sa to zmení. Ale keď som sa prehrabával čoraz väčšou kopou hnoja a reklamy, tak som to radikálne ukončil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A odrazu mám spokojnejší život, informácie čítam ktoré chcem ja a nie tie, ktoré mi ponúkne algoritmus. Stále sa stretávam s názormi absolventov VŠŽ, ktorí poznajú hĺbku každého problému a majú jednoduché riešenia, ale môžem s nimi diskutovať a argumentovať. Nie že by sa niečo zmenilo, ale je zaujímavé osobne počúvať naučené frázy bez akejkoľvek známky porozumenia problému.

Pozorný čiateľ už vytušil, že som sa rozlúčil s FACEBOOKOM. Jemu to je asi jedno a mne už nechodia príspevky kričiacej minority. A už zaručene nie som ouca.

Jozef Maťaše

Jozef Maťaše

Bloger 
  • Počet článkov:  83
  •  | 
  • Páči sa:  754x

Záleží mi na tom, kde žijem. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu