reklama

Keď sa dva tábory bijú tam, kde by mali spolupracovať

Mnohokrát mám pocit, že práve majitelia sa k svojmu majetku stávajú ako k cudziemu dieťaťu. Máloktorý z nich si to však uvedomuje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Som realitný maklér. Svoju prácu milujem a som na ňu hrdý. Prečo? Lebo ľudia, ktorým som pomohol, pomáham aj pomôžem sa na mňa s dôverou obracajú. Nie je to klišé ani patetický výlev. Vďaka ním som v tomto biznise vydržal aj v zlých obdobiach a mám chuť pracovať ďalej do budúcnosti.

A teraz z iného súdka. 80% maklérov pracuje nekalo, povedal mi minule kolega z brandže. Osobne si myslím, že ten odhad je prehnaný, ale 40% je dostatočne vysoké číslo na to, aby sme sa zamysleli. Slovenský realitný trh je malý, realitných kancelárií veľa, nehnuteľností na trhu opäť málo. Vysoký dopyt dáva priestor na vysoké ceny a príležitosť zhodnotiť svoj kapitál. Nie je na tom nič zlé. Každý, kto má aspoň štipku ekonomického chochmesu rozmýšľa v tomto období rovnako. Kto tvrdí opak, klame. Vysoký dopyt po realitách však spôsobuje to, že tých, ktorí „ponúkajú služby“ pribúda stále viac. Vidina rýchleho zárobku za minimum práce je neodolateľná. Ak 40% podnikavcov pojme svoju prácu takto „lajtovo“ – skopírujem inzerát, fotky, niečo poviem a bude biznis. Bude zarobené akurát na problém. Problém pre nás ostatných, keď musíme vysvetľovať, že naša práca nie je o behaní od nehnuteľnosti k nehnuteľnosti. Dovolím si tvrdiť, že každý realitný maklér, ktorý berie predaj nehnuteľností ako prácu na plný úväzok, si zaslúži ohodnotenie a úctu. (Všetkým tým, ktorí tvrdia opak, že „realiťáci“ sú im na nič, lebo veď oni to dokážu sami, gratulujem. Ak majú dostatok času a nervov a aj skúseností). Pre zvyšok pár prípadov:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Ak pani s rokom narodenia 1938 predáva svoj dom, lebo ho finančne nemôže utiahnuť a navyše zistí, že celá nehnuteľnosť je zle zameraná. Deti sa na ňu pozerajú cez Skyp z druhej strany zemegule bez štipky záujmu o jej situáciu.

  • Mladý chlapík ide predávať byt zaťažený exekúciou a nevie kam z konope.

  • Mladá rodina má problém s pozemkami, na ktorých stoji ich budúci vysnívaný dom. Nevedia získať hypotéku. Zoznam je oveľa dlhší...

Tých 60% z nás, ktorí tieto problémy vnímame a riešime spolu s klientmi, sme plnohodnotní partneri, ktorí dokážu oveľa viac, ako iba „ctrl c – ctrl v“. Je to každodenná komunikácia s právnikmi, daniarmi, ekonómami, geodetmi, exekútormi, katastrom. Každodenné vzdelávanie, vysedávanie nad zmluvami po večeroch. Stav sa však nezlepší ak medzi nami ostane spomínaných 40%. A tí tu budú dovtedy, kým ich budú klienti rešpektovať. 

Tu sa dostávam k záveru. Každý klient, ktorý ide predávať svoju nehnuteľnosť, má dve možnosti -predávať sám alebo sa zverí do služieb realitnej kancelárie. Ak využije tú druhú možnosť, je jeho povinnosťou vyberať si dôsledne, kto to bude. Mnohokrát mám pocit, že práve majitelia sa k svojmu majetku stávajú ako k cudziemu dieťaťu."Je mi úplne jedno, kto a ako bude predávať môj dom alebo byt". Možno ešte chvíľu potrvá, kým sa naučíme vnímať kvalitný realitný servis ako službu, ktorá bude pre nás prospešná. 

Jozef Poláček

Jozef Poláček

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Pozrieť sa do zrkadla a vidieť v ňom tvár, ktorá ma nesklame a nebudem sa za ňu hanbiť. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéReality

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu