reklama

Ministerstvo hospodárstva nevyvodzuje politické a trestnoprávne dôsledky?

Na ministertve hospodárstva Sulík zaviedol beztrestnosť a nezodpovednosť svojich podriadených.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Neoliberál Sulík, zástanca liberálneho kapitalizmu, kde nie je pre štát miesto, tápe vo tme a poslepiačky hľadá svoje dvojča, ktoré všetci poznáme, ale nikdy sme ho nevideli, /podobne ako hovori Colombo o svoje manželke, ktorú nikto nikdy nevidel/ a to: "trh vyrieši všetko."

Problémy ministerstva hospodárstva nie a nie prestať. Nedajú sa zakamuflovať ani vojnou na Ukrajine, ani utečeneckou krízou, ani veľkorysou pomocou vojnou zmietanej Ukrajine. Ministerstvo nevie vyriešiť nielen problémy s ropou a plynom, ale ani s vlastnou atómovou elektrárňou Mochovce. Neschopnosť vedenia ministerstva hospodárstva, vedenia atómovej elektrárne Mochovce presahuje všetko, čo sa len očakávalo. Minister Sulík, štátni tajomníci, riaditelia odborov, ktorí majú na MH SR dostavbu Mochoviec, vedenie Mochoviec, ako to, že tretí blok ešte neprodukuje elektrickú energiu do siete? Podľa minuloročných veľkohubých vyjadrení ministra Sulíka, mal tretí blok nabehnúť na jeseň 2021. Potom to zmenil na prvý kvartál 2022. Dnes je máj 2022 a tretí blok "nefičí na plné gule", ako sľuboval minister hospodárstva Sulík.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Minister hospodárstva Sulík, keď neustále vykrikujete, že štát je zlý vlastník, tak prečo po takýchto politicko-ekonomických kiksoch a premetoch sa nevzdáte funkcie ministra hospodárstva? Dokazujete, že štát je neschopný, že vy, minister Sulík a všetci na ministerstve hospodárstva, ktorí majú tretí blok na starosti ste totálne neschopní. Toleroval som, že tretí blok nefičal minulý rok, ale že nenabehol dodnes nie je čím ospravedlniť. Politicky aj odborne ste zlyhali na celej čiare spolu so zodpovednými pracovníkmi MH SR. Dodnes som nezaznamenal, že by ste odvolali jedného svojho štátneho tajomníka ani riaditeľa odboru alebo oddelenia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cena elektriny na burzách stúpla ako divá a Slovensku v zastúpení ministerstvom hospodárstva na čele s ministrom Sulíkom nevadí, že tretí blok Mochoviec trištvrte roka nedodáva elektrinu, nezarába, naopak len čerpá prostriedky zo štátu. Minister Sulík, máte v Mochovciach spoluakcionára, akéhosi Křetínskeho, súkromnú firmu a ako to, že sa spustenie oneskorilo o trištvrte roka? Aj on prerába alebo všetko zobral na svoje plecia slovenský štát v nejakej nevyváženej zmluve? Opäť sa pýtam, čo ste vyvodili proti talianskemu Enel-u, ktorý bol predtým spoluakcionárom a napriek tomu výstavba nešla podľa harmonogramu? Ako to, že sa tam niektoré práce vykonávali dvojmo alebo trojmo ako napríklad kabeláž, lebo sa vraj zistilo, že nie je atest na uložené káble?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Minister Sulík, kto tie straty za posledného trištvrte roka Slovenským elektrárňam zaplatí? Znova len plebs a dôhodcovia? Alebo odškodné bude zaplatené len Křetínskeho firme a všetko zaplatí slovenský štát? Takto by ste postupovali, minister hospodárstva aj vtedy, keby ste Vy boli akcionár Mochoviec a museli by ste vyťahovať peniaze z vlastného vrecka? Asi by ste dlho neboli majiteľ Mochoviec pri takom vedení výstavby...

Ako takéto dianie v Mochovciach vysvetlíte nám laikom, vašim oponentom aj vašim voličom? Lebo nejaký Mečiar, Dzurinda, Fico, Pellegrini...? Nikto Vás netlačil do veľkohubých vyhásení typu nábeh na jeseň 2021, ani nábeh I.kvartál 2022. Je máj 2022 a keď by malo Slovensko zarábať na elektrine z tretieho bloku ako najaté, tak Slovensko vyhadzuje milióny eur von oknom...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A politická zodpovednosť nikde. Namiesto toho prenesie minister Sulík zodpovednosť za rokovania so Slovnaftom pre neprimerané zisky na ministra financií. A pri plyne sa krúti ako had. Čo tak, minister Sulík, vykakať sa na funkciu ministra a nechať to niekomu schopnejšiemu, ktorý nemyslí len na Dubaj a Austráliu a Slovensko mu nie je ukradnuté?

Nakoniec ešte jednu poznámku, minister Sulík. Keďže ste proti zvyšovaniu dane podnikateľom, dokonca monopolom na území Slovenska, prečo nedáte Matovičovi protinávrh. Prečo dodatočne nezdaniť privatizérov z rokov 1990 až 2002, ktorí dostali podniky pod cenu, ako napríklad HatinaSlovnaft: 11 miliárd dostal za 1 miliardu. Rozdiel desať miliárd Sk. Čo keby tie rozdiely začali privatizéri éry Čarnogurského, Mečiara, Dzurindu a Fica splácať, alebo aspoň polovicu z toho rozdielu? Napríklad v priebehu 5 rokov, každý rok 20 % z rozdielu ceny? Minister Sulík, čo tak dodatočne zdaniť podľa výšky obratu všetky schránkové firmy a firmy v daňových rajoch, ktoré podnikali na Slovensku, vyvážali zo Slovenska kapitál. Že vraj nie sú peniaze. U týchto je peňazí dosť a treba ich konečne nasmerovať na rekapitalizáciu na Slovensko! Aj to je problém, minister Sulík? Takýmto návrhom do parlamentu neporušíte svoje slovo nezvyšovať dane úspešným firmám, zároveň sa konečne bude môcť uzavrieť "Veľká rabovačka", divoká slovenská privatizácia a budú zdroje na sociálne programy pri terajšom zdražovaní a inflácii. A nevyhovárajte sa na retroaktivitu, lebo to sa daní netýka. Ako parlament rozhodne v aniach, tak bude. Minister Sulík, nestratíte tvár, získate tisíce voličov v nasledujúcich voľbách a aj vlk bude sýty, aj baran celý. Nápad mám z Písma svätého, Druhá kniha kráľov; kapitola 15.; verš 19.20.;: " Do krajiny prišiel asýrsky kráľ Fúl. Manahem dal Fúlovi tisíc hrivien striebra, aby mu pomáhal udržať si v rukách kráľovstvo. Aby toto striebro mohol Manahem dať asýrskemu kráľovi, vyrubil ho Izraelitom, na každého zámožného päťdesiat šeklov na jedného muža."

Kde je problém, minister Sulík, keď to dokázali urobiť Izraeliti pred cca 2 700 rokmi? Na Slovensku je výnimočná situácia, aká bola vtedy v Izraeli...

Jozef Rybár

Jozef Rybár

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  359x

Som obyčajný človek s vysokoškolským vzdelaním. Nerobil som kariéru, venoval som sa rodine. Nakoľko sa už nemôžem pozerať na spôsob vládnutia slovenských vlád, rozhodol som sa na FB kriticky sa vyjadrovať k zlým politickým a hospodárskym rozhodnutiam.Som na FB od pádu vládu Ivety Radičovej, dovtedy len sporadicky. Venujem sa oblastiam ako história národov, história Slovenska, politici Slovenska, obdobie druhej svetovej vojne. Niekoľko desiatok krát som prečítal Písmo sväté a rád poznatky prenášam na dnešnú dobu.Od 1. 1. 2019 som v skupine Nevoliči a voľby 2020 uverejnil 320 citátov z Písma svätého väčšinou s komentárom a súvislosťami s našimi vládami za posledných tridsať rokov. Pre otvorenie očí týmto ľuďom, aby pochopili, že ignorovanie parlamentných volieb nie je správne rozhodnutie. A aby národ pochopil, že čo si sám nevybojuje, nebude mať. Ani keď vládnu Slováci Slovákom. Zaujímam sa o všetko historické a fascinuje ma sci-fi. Ako povedal jeden myslím, že jeden z rímskych biskupov, "Každý svätý má svoju temnú minulosť." A ako každý človek ju mám aj ja, Ale to sa nerozpráva, ale som pripravený odpovedať na všetky otázky bez vykrúcania ale v súvislostiach. Lebo každý čin má svoje pozadie, nič neprichádza len tak. Preto som sa aj podujal na ten "seriál" citátov zo Svätého písma pre NEVOLIČOV, lebo toľko múdrosti nie je napísané v žiadnej knihe a v dnešnej dobe to nie je "IN". A hlavne rád, ako by sme sa mali chovať, aby sme si vytvorili raj už na zemi. Chovanie bohatých a mocných celého sveta je niečo diametrálne odlišné od toho, ako by sa mali chovať.Som kandidátom za Demokratickú stranu pod číslom 44. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu