reklama

My na to máme! Tak za to poďme bojovať.

Majstrovstvá sveta v hokeji sú za nami, emócie postupne opadávajú. Teda aspoň u nás.

My na to máme! Tak za to poďme bojovať.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Slováci skončili v skupine tesne pred bránami štvrťfinále, nepodarilo sa nám tak udržať na postupovej vlne a prebojovať sa tretí krát po sebe do vyraďovacej časti. Napriek tomu sa nedá povedať, že by sme hrali vyslovene zle. Stanislav Škorvánek, ktorý ešte nedávno chytal v prvej slovenskej hokejovej lige, sa dokonca stal podľa štatistík najlepším brankárom MS. Potrápili sme favoritov a záverečná fáza základnej skupiny šampionátu ukázala, že slabých súperov sme naozaj nemali. Zlyhanie s Kazachstanom, ktorému mnohí pripisujú stratu šance na postup nebolo, ako sa ukázalo, úplne kľúčové. Ani v prípade výhry by sme totižto nepostúpili. Najväčší problém sme mali s gólovou koncovkou a častým vylučovaním. Zbytočné oslabenia nás dokázali veľmi vyčerpať a to malo určite dopad aj na samotný výkon v zápase. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tohtoročné majstrovstvá nám priniesli aj veľké prekvapenia, tým určite najväčším bol lotyšský bronzový zázrak. Úprimne im na diaľku gratulujem, pretože ukázali veľkého tímového ducha, bojovnosť a odhodlanie. Štátny sviatok vyhlásený lotyšskou vládou bol už len krásnou bodkou za ich hokejovým snom. Finále Kanady s Nemeckom tiež nebolo úplne očakávané, Nemcom sa podarilo vyradiť nie jedného, ale rovno dvoch favoritov turnaja, USA a Švajčiarsko. Vo finále však dominovali Kanaďania, ktorí získali rekordný 28. titul majstrov sveta.

Na Slovensku je na stole otázka zotrvania Craiga Ramsayho na trénerskej lavičke. Šéf hokejového zväzu Miroslav Šatan aj samotný Ramsey sa vyjadrili, že potrebujú čas na rozanalyzovanie situácie a premyslenie si, ako ďalej. Ak by sa 72 ročný kouč rozhodol odísť do dôchodku, v kuloároch sa spomína práve meno súčasného trénera Švajčiarov, Patricka Fischera. Štýl jeho hry je podobný tomu, ktorý v našom tíme nastavil Kanaďan a práve preto by to mohla byť dobrá voľba. Zmena trénera však určite nie je jedinou témou, ktorú by sme v našom hokejovom svete mali riešiť. Niektorí z našich hráčov pôsobili unavene, veľa z nich pozvánku do reprezentácie odmietlo, takže je jasné, že ak bažíme po úspechoch na medzinárodnej scéne stále potrebujeme investovať do mladých talentov a športu začať prikladať väčšiu dôležitosť, ako je tomu doteraz. Dnes snáď nie je na Slovensku človek, ktorému nič nehovoria mená Slafkovský či Nemec. Na tohtoročnom drafte je naším najhorúcejším želiezkom v ohni Dalibor Dvorský. Hŕstka našich talentov sa však rozpŕchne do sveta a nemôžeme si byť istí, či im klubové povinnosti dovolia pravidelne reprezentovať našu krajinu. Mali by sme byť schopní, aj bez troch či štyroch hviezdnych mien, poskladať taký tím, ktorý sa bude pravidelne umiestňovať v svetovej top osmičke a raz za pár rokov prinesie medailu. Verím, že s adekvátnou podporou od štátu i zväzu, to bude pre hokejovú krajinu ako sme my o pár rokov nie len sen, ale samozrejmosť. Veď predsa, my na to máme!

Jozef Sýkora

Jozef Sýkora

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  62x

Som manžel, otec dvoch detí, podnikateľ, manažér a dlhoročný športový nadšenec. Viac ako dve desaťročia som pôsobil v špeciálnej polygrafii a realitnom odvetví, podnikanie je však len jednou časťou môjho života. Tou najvýznamnejšou, ktorá ma sprevádza už od ranného detstva, je šport. Pochádzam zo športovej rodiny, môj starý otec získal s futbalovým Slovanom Bratislava tri majstrovské tituly, ja som tiež hrával futbal, neskôr tenis a dnes sa naplno venujem svojmu synovi. Aktívne ho podporujem v jeho tenisovej kariére, preto dobre chápem, ako veľa musí rodina obetovať a aké náročné je dostať svoje dieťa na profesionálnu úroveň. Žiaľ, šport je dnes stále na okraji verejného záujmu. Ako člen Predsedníctva strany Demokrati sa budem usilovať o rozvoj a výraznejšiu podporu športu na Slovensku. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu