reklama

Muž z drogovej kauzy súdnej úradníčky žije na úteku v Belize

Muž z drogovej kauzy súdnej úradníčky žije v Belize. Pri akcii NAKA s názvom Veža sa ho v marci 2020 zadržať nepodarilo.

Muž z drogovej kauzy súdnej úradníčky žije na úteku v Belize
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

BRTATISLAVA – Ladislava Liptáka sa v marci 2020 pri akcii NAKA zameranej na drogovú trestnú činnosť s názvom Veža zadržať nepodarilo. Bývalá súdna úradníčka a údržbár z ministerstva spravodlivosti sú už odsúdení za drogovú trestnú činnosť a odpykávajú si tresty. O študentke, ktorá tiež čelí obžalobe súd ešte definitívne nerozhodol. Na hlavného obvineného Liptáka je vydaný medzinárodný aj európsky zatykač. Aktuálne žije v Belize, pre môj blog to potvrdil to tamojší migračný úrad.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali súdnu úradníčku, študentku a údržbára z ministerstva spravodlivosti pri akcii Veža zameranej na drogovú trestnú činnosť v marci 2020. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Muža, ktorého policajti považovali za hlavu skupiny Ladislava Liptáka sa zadržať nepodarilo a je na úteku. Je na neho vydaný medzinárodný aj európsky zatykač.

Lipták si podľa vyšetrovateľa od presne nezisteného času, minimálne od roka 2017 zadovažoval v zahraničí, pravdepodobne v Holandsku drogy, prevažne kokaín v kilogramových množstvách, ktorý dovážal na Slovensko. Následne drogu prerozdelil medzi svojich nižšie podriadených dílerov, obvinených a tí kokaín predávali nižšie postaveným dílerom aj konzumentom.

Zdroje z prostredia organizovaného zločinu hovoria, že tieto drogy mohli byť distribuované aj medzi osobami z justície a priateľmi týchto osôb.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lipták bol v čase obvinenia priateľom spomínanej študentky.  Súdna úradníčka  s ním zase bola kvôli distribúcii kokaínu. Prostredníctvom nej telefonicky komunikoval s Liptákom o dodávkach.

Spoločne v byte u Liptáka počítali vajíčka, v ktorých prišiel kokaín z Holandska. Lipták mal súdnej úradníčke hovoriť, že je „ jeho človek“ a bude sa starať o obchod počas jeho pobytu v zahraničí.

Pátranie po Liptákovi vedie polícia v prvom bratislavskom okrese, v ktorom si hľadaný muž uvádza trvalý pobyt. Informácia je zverejnená aj na webe polície.

Obrázok blogu

Ladislav Lipták v súčasnosti používa meno Adrian Ortiz a žije na malom ostrove Caye Caulker v Belize. Vypočúvať ho mala aj miestna polícia, kvôli podozreniam z trestnej činnosti spáchanej v Belize. Informáciu o pobyte Liptáka v Belize potvrdil pre môj blog migračný úrad v Belmopane.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako je známe z kauzy Karola Mella, Slovensko s touto krajinou nemá dohodu o vydávaní zločincov.

Súdna úradníčka si za distribúciu drog odpyká osemročný trest odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia.  Údržbára odsúdil na desaťročný trest odňatia slobody v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Obaja boli stíhaní vo väzbe. Definitívny rozsudok padol na Krajskom súde v Bratislave vlani vo februári.

V prípade spoluobžalovanej študentky Krajský súd  Bratislava vec vrátil prvostupňovému súdu - Okresnému súdu Bratislava 5. Zároveň ju po 11 mesiacoch v prepustil z väzby na slobodu. Podľa súdu už nehrozí obava, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti.

Júlia Piraňa Mikolášiková

Júlia Piraňa Mikolášiková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  443
  •  | 
  • Páči sa:  1 629x

Témy spojené s políciou, prokuratúrou, súdmi a organizovaným zločinom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu