reklama

Prečo mám tak rada tento neideálny svet

Vraj žijeme v skvelom svete. Svete technológií, demokracie, slobody prejavu a voľby. A predsa všade ide len o peniaze, milióny správ o vraždách a znásilneniach nás bombardujú z každej strany. Ale pravdu povediac, ja na to kašlem, pretože by sa mi len ťažko podarilo zmeniť túto dobu, zmýšlanie iných ľudí. Pretože som dostala ten najväčší dar - dar života.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Myslím si, že človek si skutočne začne uvedomovať cenu svojho života, až keď mu ušetrí poriadny kopanec. Tí slabí sa vzdajú, utečú od neho, no ostatným to po čase predsa len niečo dá... Aspoň dúfam.

Netvrdím, že som prišla na to, prečo sme tu. Neviem ani, prečo som tu ja. Ale viem, že nech mám/nemám na tomto svete akékoľvek poslanie, je to štastie. Že som mohla okúsiť radosť i bolesť, vášeň, strach, sklamanie i prekvapenie, pocit víťazstva či prehry. Pretože to znamená, že naozaj žijem, naozaj prežívam to, čo sa okolo mňa deje. Naozaj môžem snívať, dúfať, smiať sa i plakať... a keď trpím, keď sa bojím ... je to pre mňa nejaké vyrovnanie si účtov so životom, pretože len po neštastí si dokážem naplno uvedomiť, čo všetko mám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Veď aké by to bolo, keby všetko bolo ideálne? Keby bolo všetko krásne, bez chyby? Existuje priateľstvo bez hádok? Existuje radosť bez smútku? Podľa mňa nie. Veď keby sme mali vždy v živote všetko, po čom by sme potom mohli túžiť? Z čoho sa tešiť?

jana jurankova

jana jurankova

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Abnormálna, abrazívna, absenčná, absurdná, adaptabilná, adagiová, adhortatívna, aforistická, agilná, agitátorská, agnostická, agonická,akceptabilná, akčná, alegorická, alchymistická, ambiciózna, ambivalentná, analogická, apatická, apodiktická, apokryfická, apartná, archaická, arkadická, asertívna, asimilačná, asketická, asociálna, atestačná, atematická, atická, avantgardná, averzná astrálna forma života považovaná za anarchistickú adolescentku Zoznam autorových rubrík:  Útok kukuričného deckaEleKtrická mYš na MarseNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu