reklama

Foobar2000 - kvalitny prehravac pre starsie PC

Určite poznáte ten pocit ked sa snažíte pracovať na vašom PC, ale niečo tak vyťažuje procesor, že aj jednoduchá akcia ako otvorenie priečinku trvá nekonečných niekoľko sekund. Hlavne keď si pri práci chcete vypočuť vašu obľúbenú hudbu a používate populárny prehrávač WinAmp.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

 WinAmp je síce kvalitný voľne dostupný prehrávač s množstvom rôzných funkciía dostupných plug-inov. Zamyslite sa však nad tým koľko ich skutočne využijete. Keď pri práci počúvate hudbu, ide vám hlavne o zvuk a nie o pekný vzhľad prehrávača alebo pohybujúci sa text s názvom skladby a interpreta. Toto všetko zaťažuje pc a spôsobuje vám stres, pretože pc nepracuje plynule. Určite si tiež nezvyknete púšťať vizualizáciu alebo prehravať video cez winamp.
 Práve nad týmto sa zamysleli aj tvorcovia voľne dostupného prehrávača foobar2000. Inštalačný balíček má iba 1,6MB a po spustení vás prehrávač asi veľmi neohúri. Má totiž dosť strohý vzhľad, ktorý je vlastne na úžitok, pretože v porovnaní s winampom vyťažuje procesor len minimálne. Poteší zase pestrá podpora formátov (MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC / Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, CDDA, WMA), jednoduchá tvorba a správa playlistov fungujúcich pomocou záložiek, pokročilé nastavenia, prítomnost ekvalizéra a možnosť stiahnutia ďalších rozšírení.
 Foobar2000 je ideálne riešenie nie len pre staršie pc. Ja som ním zo začiatku nebol príliš nadšený, ale odkedy som ho vyskúšal a objavil všetky funkcie už by som ho nevymenil. Odporúčam vyskúšať.

Domovská stránka: http://www.foobar2000.org/

Michal Juranyi

Michal Juranyi

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chalan z Blavy.. Tak trochu (mozno trochu viac:D) maniak do compov. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu