reklama

5 dôvodov prečo budem v marci 2016 voliť SaS

Marcové voľby sa nezadržateľne blížia a preto by som svojim pohľadom na ne chcel prispieť k predvolebnej internetovej diskusii. Nie je to môj prvý, ani posledný predvolebný článok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

V roku 2010 som robil čo sa dalo, aby som svojou aktivitou pomohol zmeniť zloženie ľudí v parlamente. Vtedy sa to podarilo, aj keď to neskôr dopadlo neslávne. Ale to nevadí. Od vtedy prešlo veľmi veľa času, a zmenilo sa toho veľa – taktiež môj pohľad na politiku a politické strany.

Po páde vlády, ktorá bola zvolená v roku 2010 som pochopil, aké bolo naivné rozdeľovať politické strany na dobré a na zlé. Na tých našich, a tých druhých. Je vysoko pravdepodobné, že tento môj pohľad bol zapríčinený mojím relatívne nízkym vekom – nie žeby som bol teraz nejaký starý, no predvolebná kampaň spustená koncom roku 2011 mi pomohla zorientovať sa rýchlejšie. Pochopil som, že je asi naozaj na mieste hovoriť o štandardných a neštandardných politických stranách. Pochopil som, že asi to bude naozaj tak, že aj napriek tomu, že mi tie pravicové riešenia oveľa viac vyhovujú, no neznamená to, že tie pravicové strany nerobia tu hnusnú korupčnú podvodnícku politiku, ktorú tak veľmi neznášam. Kde je hocaký ináč nešikovný a nemožný človek bohatý a vplyvný, len preto, že pozná toho pravého, alebo samozrejme aj ľavého.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nechcem odbehnúť od témy tohto článku, preto sa vrátim. Zo všetkých politických strán, ktoré momentálne existujú, mi najviac vyhovuje SaS. A to musím povedať, že som relatívne náročný, a taktiež to, že mi SaS vyhovuje už nie prvý či druhý rok. A to aj napriek tomu, že som skôr hodnotovo konzervatívnejší. Preto by som chcel napísať 5 dôvodov, prečo u mňa jednoznačne vyhráva SaS.

  1. Politiku sledujem pozorne, no nie som si vedomý káuz SaS. Okrem blbostí typu nevhodného oblečenia či trička, kde sme neprišli ani o jedno euro, si nie som vedomý naozaj ničoho. Teraz niekto povie, že SaSanka. Ale ja som doteraz nepochopil, ako tieto stretnutia komu ublížili? Najviac práve SaSke. Nikto tam nedohadoval kšefty ani nič podobné, žiaden biznis ani Gorila 2, len klebety.

  2. SaSku vnímam ako jednu z veľmi veľmi mála strán, ktoré prichádzajú s nápadmi, reformami, riešeniami. Stranu, ktorá má jasno v tom, čo by spravila v prípade zvolenia. Nemajú len všeobecné politicko-marketingové reči ktoré človek počúva už 10 rokov od všetkých, ale majú z môjho pohľadu konkrétne ciele. Mne osobne takáto politika najviac vyhovuje – politika riešení a nie len rečí.

  3. Podľa mňa majú dobre vyriešenú hierarchiu strany. Mne osobne sa nepáči, keď vznikne nová strana, a vstúpia do nej tisíce neoverených ľudí, často z iných strán, v ktorých už nevidia šancu na úspech. Preto potom vzniká to, že sa v strane objavia prospechári, podvodníci a podobne. Je dobré, že sa snažia preveriť si ľudí s ktorými spolupracujú, a že sa snažia hľadať šikovných a fundovaných ľudí – napríklad príbeh bývalého šéfa sociálnej poisťovne, ktorý ušetril milióny eur.

  4. Z môjho pohľadu v tejto strane nevidím kalkulácie – vyzerá to tak, že sa snažia robiť veci tak, ako sa im zdajú najlepšie. Neboja sa povedať, že zrušia nejaké smerácke rozhodnutia aj napriek tomu, že si poštvú voličov. Nemajú problém hlasovať proti nejakému zákonu, aj v prípade, že im padne vláda : ) Áno, je to trochu zvláštne, ale kto ich po takomto hlasovaní môže viniť z populizmu ? Je samozrejme potrebné robiť kompromisy, ja si myslím, že aj oni samotní sa z tohto príbehu určite poučili.

  5. Okrem toho, že sa od nich pred pár rokmi oddelila časť strany, nepočujem a nečítam o nijakých rozkoloch. Zdá sa, že strana vystupuje jednohlasne. V porovnaní s inými stranami počujem o ich názoroch a aktivitách najviac – a to ako na našej scéne, tak v zahraničnej politickej scéne. Nemajú problém diskutovať, komunikovať, a nemajú ani problém poradiť, v prípade, že sa im človek ozve e-mailom.

Ok, tu by som už mohol prestať, aby som nevyzeral ako platený bloger. Určite nechcem nikoho presviedčať, pretože už neraz som si všimol, že diskusie pod takýmito článkami sa vybrali útočným smerom. Na tieto diskusie reagovať nebudem, nakoľko nikoho nepresviedčam aby niekoho volil, či nevolil. Len som chcel napísať môj pohľad na voľby 2016 a taktiež na SaS.

Miroslav Jurčišin

Miroslav Jurčišin

Bloger 
  • Počet článkov:  79
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa žiť s otvorenými očami. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu